Barça

Guanyar i progressar

El Barça de Quique Setién no pot cedir més punts en la lliga i alhora ha de continuar millorant el joc i assimilar els nous conceptes del tècnic de cara als partits més importants

El Llevant encara no ha guanyat cap partit en aquest inici d’any, però en la primera volta es va imposar als blaugrana en un partit que va fer molt mal a l’equip

Després del tancament del mercat d’hivern, el Barça s’ha quedat amb només divuit jugadors per afrontar el que queda de temporada, i si comptem que un d’ells és Luis Suárez, la xifra es queda en disset. Més tots els jugadors del filial que puguin ajudar en algun moment, com és el cas d’Ansu Fati, Riqui Puig, Collado, Araujo o qualsevol altre. Una plantilla curta, extremadament curta, però que és la que haurà de posar tota la seva qualitat i esforç per intentar que aquest exercici acabi amb un trofeu a les vitrines del club. Això obligarà Quique Setién a gestionar molt bé els minuts de cada jugador, tenint en compte que l’equip està viu en les tres competicions. Per sobreviure en totes cal que tots estiguin frescos de cap i de cames i poder comptar amb la sort que no es produeixi cap més lesió important.

Després de perdre el lideratge per culpa de la derrota a Mestalla contra el València es van disparar algunes alarmes en el Barça. L’efecte il·lusionador per l’arribada d’un nou tècnic que es va viure en la seva estrena contra el Granada va tenir un sotrac important en el partit de copa del Rei contra l’Eivissa, salvat en l’últim moment per Griezmann, i els dubtes es van acabar de fer grans després de l’ensopegada a València, on l’equip va oferir una molt mala imatge, sobretot en el primer temps, en què va ser inofensiu amb la pilota i desconcertant a l’hora de defensar. Quique Setién va començar a rebre algunes crítiques per la falta de profunditat i d’idees en fase ofensiva i per la fragilitat de l’equip al darrere. El tècnic va ser el primer de marxar decebut de Mestalla. Discurs clar i contundent sobre les coses que no li havien agradat del seu equip però confiança que amb temps i més treball els conceptes que vol anar implantant acabaran funcionant.

Quin dibuix utilitzarà?

Tenia una primera prova en l’eliminatòria de copa del Rei contra el Leganés al Camp Nou. El Barça no en feia prou amb la victòria i continuar endavant. Necessitava vèncer i convèncer, donar una altra imatge a la dels últims partits i transmetre millors sensacions. Setién va recuperar el 4-3-3 i l’equip va ser un altre, més sòlid, malgrat que encara va concedir una mica massa, i sobretot més profund i amb més capacitat de generar perill. L’equip es va trobar més còmode i va ser capaç de tornar a golejar. El retorn al vell dibuix, però, no significa que Setién hagi abandonat la idea de jugar amb el 3-5-2 que va plantejar en els seus primers partits. De fet, un dels seus objectius és intentar canviar el dibuix en funció de cada partit o fins i tot dins d’un mateix partit però que l’equip continuï sent recognoscible. Avui contra el Llevant caldrà veure amb quin plantejament surt d’inici però la intenció, al marge de la victòria, és donar continuïtat a la millora mostrada en el partit contra el Leganés. L’objectiu ha de ser guanyar i progressar. Combinar les dues coses és el gran repte de Quique Setién, que vol imposar el seu ideari futbolístic, que sobretot és recuperar algunes de les coses que ja feia el Barça fa un temps, i alhora sumar de tres en tres. La victòria del Real Madrid contra l’Atlético en el derbi madrileny els posa encara més pressió perquè no es pot fallar.

Tenint en compte que dijous hi ha un partit important de copa del Rei no es pot descartar que el tècnic blaugrana faci algun canvi en l’equip. Qui té la plaça assegurada és Ter Stegen. Al darrere podria sortir amb Sergi Roberto, més descansat que Semedo, Piqué i Umtiti a l’eix, i Alba a l’esquerra, ja es veurà si de lateral o de carriler, Busquets i De Jong al mig del camp i a l’altre interior podria jugar-hi Arthur tenint en compte que Arturo Vidal no va entrenar-se, o Rakitic. Al davant, Messi, Griezmann i Ansu Fati. Caldrà veure també quins jugadors del filial completaran la convocatòria de Setién. Ahir van entrenar-se amb el primer equip el davanter Rey Manaj, l’extrem Kike Saverio, el migcampista Monchu, a més a més dels habituals Ansu Fati, Iñaki Peña, Araujo i Riqui Puig.

Un rival de mal record

El Llevant arriba al partit del Camp Nou després de no conèixer la victòria en cap dels tres primers partits del 2020. Està, per tant, necessitat de capgirar una dinàmica negativa malgrat que la bona feina feta en el primer tram del campionat fa que estigui molt lluny de les places del descens. El conjunt de Paco López, com molt bé es va encarregar de recordar ahir Quique Setién, és un equip que quan té el dia et pot complicar molt la vida. Ataca ràpid i amb molts jugadors, així que el Barça farà bé d’estar atent als contracops i de no perdre cap pilota en zones perilloses.

L’equip blaugrana sap perfectament de què és capaç al Llevant, que en el partit de la primera volta els va remuntar el 0-1 inicial en només set minuts i va acabar guanyant 3-1 en un partit que va fer molt mal als de Valverde. Avui és difícil que torni a passar, però alerta.

EL DIBUIX

Caldrà veure si Setién continua amb el 4-3-3 o bé torna a provar el seu 3-5-2

MILLORA

Contra el Leganés en la copa l’equip va guanyar en profunditat i va generar perill

PRESSIÓ

La victòria del Madrid en el derbi contra l’Atlético obliga el Barça a no fallar avui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)