Barça

Trencadíssim

Ousmane Dembélé té una nova ruptura al bíceps femoral de la cuixa dreta, serà operat i es perdrà el que resta de temporada

El Barça decideix buscar un davanter en un mercat ara molt més limitat

El que dilluns semblava un ensurt ahir es va convertir en tot un drama. Per al jugador i per al club. Ousmane Dembélé serà baixa el que resta de temporada i deixa Quique Setién amb només tres davanters disponibles (Messi, Griezmann i Ansu Fati) per mirar de guanyar les tres competicions en disputa. El francès havia abandonat l’entrenament de dilluns amb cara de preocupació però, després d’una primera exploració, el Barça va informar que només es tractava d’una fatiga muscular que podria retardar un parell de setmanes la seva reaparició. El jugador continuava tenint dolor a la zona on va tenir la punxada i ahir se li van fer proves noves que van acabar donant el pitjor dels diagnòstics. Dembélé té un trencament complet del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta. És a dir, una recaiguda de la lesió que el tenia de baixa des de finals del mes de novembre, quan es va fer una lesió a la mateixa zona contra el Borussia Dortmund de la qual estava a punt de rebre l’alta mèdica. El nou comunicat mèdic del club no especificava el temps de baixa, però és sabut que Dembélé, arribat l’estiu del 2017 des del Borussia Dortmund per 105 milions d’euros més 40 en variables, es perdrà el que resta de temporada. De fet, el club, en el comunicat, indicava que s’estudiaven els passos a seguir. En principi, Dembélé haurà de tornar a passar per la sala d’operacions i les mans del doctor Sakari Orava. El finlandès ja el va operar quan es va trencar el bíceps femoral de l’altra cama quan feia pocs mesos que jugava en el Barça, una lesió que el va fer estar més de quatre mesos de baixa.

De manera paral·lela i després d’una cimera entre els metges del club, una expedició del Barça, encapçalada pel cap dels serveis mèdics, Ramon Canal, té previst viatjar a Doha per mirar què ha pogut passar amb la lesió de Dembélé. I és que el francès, com havia fet abans Samuel Umtiti, va decidir no operar-se, com havien recomanat els metges del club, i va escollir recuperar-se a Qatar, al centre Aspetar, amb metges de la seva confiança recomanats per la federació francesa. De fet, no va ser fins al 18 de gener que va tornar a Barcelona per completar l’última fase de la seva recuperació.

Al mercat

La recaiguda de la lesió ha deixat molt tocat anímicament el jugador, però també en unes condicions precàries la plantilla blaugrana per mirar de guanyar els tres títols de la temporada: lliga, copa i Champions. Divendres de la setmana passada es va tancar el mercat d’hivern i, tot i la lesió de Luis Suárez i la venda de Carles Pérez, el club va decidir no incorporar cap davanter. Una de les raons era el pròxim retorn de Dembélé, jugador a qui el nou entrenador, Quique Setién, havia declarat la seva admiració en les seves últimes compareixences.

La nova lesió del francès, però, ho canvia tot i el Barça està ara disposat a explorar el mercat i incorporar un davanter si troba un jugador de garanties tenint en compte, això sí, que el mercat a estudiar és molt més petit del que era fa uns dies. La decisió d’anar al mercat i fitxar es va prendre ahir mateix en una reunió entre el cos tècnic, la direcció esportiva i membres de la junta directiva.

Per poder incorporar un jugador la normativa és molt clara. El Barça ha d’acreditar que la lesió de Dembélé el tindrà un mínim de cinc mesos de baixa. L’informe, l’haurà d’aprovar un tribunal mèdic format, com a mínim, per dos metges de la Mutualitat de Previsió Social de Futbolistes Espanyols. Si s’accepta l’informe, el Barça tindrà 15 dies per inscriure un nou jugador, mentre que Dembélé no podrà tornar a jugar fins a cinc mesos després.

El fitxatge podrà ser inscrit per jugar la lliga i la copa, però en cap cas podria jugar la Champions perquè a Europa sí que està tancat ja el període d’inscripció de jugadors. A més, segons la normativa, el Barça només podrà fitxar un futbolista que no hagi de rebre el transfer internacional. És a dir, només futbolistes que estiguin a l’atur o que juguin a l’Estat espanyol, independentment de la categoria en què militin.

La secretaria tècnica, si és que Éric Abidal no deixa el club en les pròximes hores pel seu enfrontament amb Messi, haurà de tornar a obrir la carpeta que es va tancar la setmana passada després de no arribar a un acord amb el València per Rodrigo. Alguns noms que podrien interessar són els de Loren (Betis), Willian José (Real Sociedad) i Stuani (Girona).

DEMBÉLÉ

Va passar ahir noves proves que van confirmar la recaiguda i la gravetat de la lesió

SUBSTITUT

El Barça decideix fitxar, però abans haurà de certificar que la baixa és de cinc mesos

EL MERCAT

Només es poden fitxar futbolistes que estiguin a l’atur o que juguin a l’Estat espanyol

Samuel Umtiti ha d’anar demà a un judici

Les males notícies a can Barça van ser ahir unes quantes. A més de la gravetat de la lesió de Dembélé, Umtiti, segons va informar TV3, es podria perdre el partit de copa contra l’Athletic. Segons aquesta informació, el central té un judici al qual ha d’assistir de manera presencial. El motiu del judici és una denúncia que van presentar els propietaris de la seva antiga casa, que reclamen al jugador francès 183.000 euros per poder fer front als desperfectes que va deixar. Segons els propietaris, Umtiti va deixar en molt mal estat la piscina i el parquet i va arrencar algunes aixetes de la casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)