Barça

“A mi m’empeny el vent del nord i tot anirà bé”

Quique Setién. El tècnic del Barça esquiva la mala maror, mira de protegir el seu vestidor i envia un missatge d’optimisme

A Quique Setién li va tocar comparèixer en roda de premsa ahir al migdia, poques hores després de l’incendi provocat per les declaracions d’Éric Abidal, en què implicava el vestidor del Barça en la sortida de Valverde, i de la contundent resposta de Messi. “És un assumpte d’una gran magnitud, però que a mi no m’afecta. I procuraré que als jugadors els afecti com menys millor. Abans de l’entrenament, n’hem parlat només un minut. El partit és el que ens interessa, no em preocupo per les situacions que no puc controlar”, va etzibar en la primera de les moltes respostes que va haver de donar sobre aquest tema. El seu missatge, en tot cas, va ser clar: “Vull donar als meus jugadors les eines necessàries perquè puguin treure el que porten a dins. Parleu-me de futbol, la resta no m’interessa.”

No era aquest, però, l’únic assumpte delicat del qual s’esperava una resposta de Setién ahir al migdia. La lesió de Dembélé, per exemple, n’era un altre. “Primer hem de veure quin és el diagnòstic i quan sapiguem quin serà el temps de convalescència prendrem les decisions que hàgim de prendre. Em feia molta il·lusió comptar amb l’Ousmane. Ha tingut una desgràcia. Ara hem de buscar solucions: si no podem fitxar, buscarem el camí per dotar l’equip de l’entitat que requereix per guanyar els partits”, va dir. La normativa marca que el Barça només podrà incorporar un nou jugador si la baixa del davanter francès s’allarga com a mínim cinc mesos. En aquest sentit, Quique Setién va reconèixer que, en aquest cas, tenen pensat quin seria el fitxatge.

Quant a la visita al jutjat que ha de fer Samuel Umtiti aquest matí, el tècnic càntabre hi va treure ferro: “És un assumpte personal que ha coincidit amb un partit. Li ha passat a ell com em podria haver passat a mi. Tot té solució, s’ha de mirar la vida amb alegria. No passa res, tranquils.” I sobre Messi i el seu estat anímic, va ser concloent: “El veig animat, somrient. Li encanta entrenar. L’he vist com ahir o abans-d’ahir.” Igualment clar i optimista es va mostrar en respondre a la pregunta de si es penedeix d’haver fitxat pel Barça: “No! Potser tinc més il·lusió ara. La meva vida no ha estat fàcil. A mi m’empeny el vent del nord. Això tirarà endavant i anirà molt bé. N’estic convençut.”

Del partit d’aquesta nit, a San Mamés, també se’n va parlar. “Serà apassionant. Els dos equips posarem els nostres arguments damunt la gespa per ser millors que el rival. Hi haurà moments en què portarem la iniciativa, però ells seran molt intensos”, va manifestar Setién. “L’Athletic rendibilitza molt bé els gols perquè n’encaixa pocs. A casa seva ens comprometrà molt. Haurem d’estar a un nivell alt per superar-los”, va advertir també.

ENTORN INCENDIAT

“A mi parleu-me de futbol, les altres coses no m’interessen”

MESSI

“El veig animat, somrient. Li encanta entrenar. L’he vist com ahir o abans-d’ahir”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)