Barça

Abidal continua en el càrrec i Bartomeu viatjarà a Bilbao

Crisi tancada. El president del FC Barcelona manté la confiança en el secretari tècnic després de la polèmica amb Messi i serà a San Mamés per donar una imatge d’unitat en el club

La polèmica desfermada dimarts al vespre entre Abidal i Leo Messi va enganxar el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, fora de Barcelona. El màxim mandatari del club blaugrana havia viatjat a Brussel·les per participar en el fòrum Barcelona Futur per promocionar la ciutat comtal al Parlament Europeu. Tenint en compte la magnitud del problema i amb el partit decisiu de la copa del Rei tan proper, Bartomeu va decidir tornar d’urgència cap a Barcelona per reunir-se amb el secretari tècnic. La situació era complicada. Abidal havia afirmat en una entrevista que els jugadors havien tingut molt a veure en la destitució de Valverde i que alguns d’ells no treballaven prou amb Valverde a la banqueta. Davant d’aquestes afirmacions, Messi no va callar. Va reclamar al secretari tècnic que acusés amb noms i cognoms aquests suposats jugadors i el va encoratjar a assumir les seves responsabilitats.

Durant bona part del dia es va especular que Abidal podria ser destituït després de les seves declaracions o bé que podria presentar la dimissió si el president no li donava suport. Bartomeu, però, n’hi va donar. Diumenge abans del partit contra el Llevant ja el va reafirmar en el càrrec després de les crítiques rebudes per la gestió en el mercat d’hivern i no hauria tingut sentit que l’hagués fet fora tres dies després. El problema és que havia estat desacreditat pel jugador més important de la plantilla, Leo Messi. No només és el capità sinó que és l’autèntic líder de l’equip i un actor sobre el qual pivota l’estabilitat del club.

Abans de reunir-se amb Abidal a la tarda, Bartomeu ja va voler parlar amb Messi al matí per rebaixar la tensió entre totes les parts i també amb el secretari tècnic. A la tarda va fer una reunió amb Abidal que va durar aproximadament dues hores. També hi havia el director general del club, Òscar Grau. El president del Barça no va prendre cap decisió dràstica perquè entén que ara no és el moment i va mantenir la seva confiança en el secretari tècnic del club. Bartomeu va intentar rebaixar la tensió entre totes les parts tenint en compte el que hi ha en joc aquesta temporada i intentant matisar la polèmica desfermada després de les paraules del francès en l’entrevista al diari Sport. Messi va acabar molt enutjat amb les declaracions del secretari tècnic perquè va posar en dubte la professionalitat del grup i també perquè els va assenyalar com a instigadors del relleu a la banqueta. Just abans de l’entrenament matinal, Messi es va reunir amb els altres capitans –Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto– i aquests li van donar tot el suport.

Tots cap a San Mamés

Amb aquesta situació, Josep Maria Bartomeu va decidir que també farà costat a l’equip en el partit de quarts de final que el Barça ha de jugar contra l’Athletic Club a San Mamés. Hi anirà per tal de mostrar unió amb l’equip després d’aquesta polèmica. Abidal no viatjarà amb l’equip sinó que ho farà amb Samuel Umtiti.

REUNIÓ

El president i Òscar Grau van fer una reunió de dues hores amb el secretari tècnic

GESTIONS PRÈVIES

Bartomeu va parlar al matí amb Messi i Abidal per rebaixar tensions

AMB MESSI

Abans de la sessió els capitans van parlar amb Messi i li van fer costat en tot l’assumpte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)