Barça

Dos títols perduts per la falta d’efectivitat

Adeu a la copa. La poca contundència va condemnar els blaugrana en la supercopa contra l’Atlético i també contra l’Athletic en la copa del Rei

El futbol està sent injust aquesta temporada amb el FC Barcelona. Ha dit adeu a dues competicions precisament en dos dels seus millors partits fora de casa aquesta temporada. La derrota d’ahir a San Mamés va ser molt cruel, tant o més que la que va viure l’equip a l’Aràbia Saudita contra l’Atlético en la semifinal de la supercopa d’Espanya. Un dels mals de l’equip en aquest exercici havien estat els partits lluny del Camp Nou, on l’equip no havia estat a l’altura, concedint al rival i sense capacitat de generar gaire futbol. Però precisament en aquests dos partits on el Barça ha deixat escapar els dos primers títols de la temporada van ser superiors al seu rival. Petits detalls són els que han condemnat l’equip en aquests dos partits. Tots dos, molt cruels.

En la semifinal de la supercopa, l’equip va passar per sobre de l’Atlético de Madrid durant molts minuts i va fer nou rematades entre els tres pals –tres de Messi, tres de Griezmann i tres de Luis Suárez– però en deu minuts fatídics els de Simeone el van superar. I es va escapar el primer títol de la temporada per la falta d’encert a l’hora de rematar. Si fa no fa, ahir contra l’Athletic en els quarts de final va passar una mica el mateix. El Barça va ser molt superior al rival i va fer un partit més que correcte, però de nou la falta d’efectivitat el va condemnar.

La setmana no havia estat gens fàcil per a l’equip blaugrana, amb tota la polèmica entre Abidal i Leo Messi, però Setién va aconseguir que l’equip s’abstragués de tot això i se centrés únicament a fer un bon partit a San Mamés. I el van fer. Però la falta de punteria els ha deixat fora de la copa del Rei. Van disposar d’ocasions clares per desnivellar el duel, però van fallar a l’hora de marcar la diferència. Molt clares van ser les ocasions de Griezmann a centrada de Sergi Roberto i una de Messi després de rebre una passada d’Arthur en profunditat. Si repassem les xifres, observem que el Barça va rematar set cops a la porteria de l’Athletic (5 entre els tres pals i 3 a fora) mentre que l’Athletic ho va fer els mateixos cops però en el seu cas una va anar entre els tres pals i sis, a fora.

Una jugada aïllada ha deixat el Barça sense un altre títol però ben segur que els barcelonistes avui se’n van al llit sabent que el seu equip té més futbol del que sembla.

XIFRES

El Barça fa set rematades entre els tres pals i l’Athletic només en va fer una

INJUST

Com en el partit de la supercopa, la falta de gol va ser clau per la derrota

Piqué va demanar el canvi

Problemes a la defensa del Barça. Gerard Piqué va demanar el canvi en el minut 79 de partit i en el seu lloc va entrar Umtiti. Caldrà esperar el comunicat mèdic per saber si hi ha lesió o només és un ensurt. En qualsevol cas, Piqué no podrà jugar contra el Betis, ja que estarà sancionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)