Barça

Enyorant Luis Suárez

L’equip està trobant a faltar els gols de l’uruguaià i creix la dependència de l’equip de la inspiració i l’efectivitat de Leo Messi

El Barça treballa en tres opcions per incorporar un altre davanter després de la greu lesió de Dembélé, que era la gran aposta de Quique Setién

La secretaria tècnica del FC Barcelona continua treballant en tres opcions concretes en el mercat per tal de reforçar la posició de davanter centre, després de saber que no només ha perdut Luis Suárez pràcticament per tot el que queda de temporada, sinó que a aquesta llista d’infortuni s’hi ha afegit Ousmane Dembélé, en qui Quique Setién tenia posades moltíssimes esperances de cara al tram decisiu del campionat. L’extrem francès, a diferència de l’uruguaià, ni tan sols podria arribar als últims partits de la temporada després de la seva estripada muscular, i per la qual haurà de tornar a passar per la sala d’operacions a Finlàndia.

Estudiades les opcions de mercat, el club blaugrana, la direcció esportiva i el tècnic van acordar en un primer moment no fer cap incorporació, però el contratemps amb Dembélé ha provocat que el Barça s’hagi hagut de tornar a posar les piles. Tindrà llum verd per afrontar un fitxatge després que quedi confirmat que el francès estarà cinc mesos de baixa. Alguns davanters que interessen són William José i Lucas Pérez. La necessitat de portar un altre davanter comença a ser flagrant perquè des que no hi és Luis Suárez l’equip ha perdut gol, i ja se n’està ressentint.

El Barça ja ha disputat sis partits sense Luis Suárez, lesionat en la supercopa d’Espanya. En aquests sis partits, només ha fet deu gols, i cinc van ser en una mateix partit, contra el Leganés al Camp Nou. Això fa una mitjana d’1,6 gols per partit, una xifra molt minsa tenint en compte el potencial ofensiu que es pressuposa a un equip com el blaugrana, i que, a més a més, té Messi a les seves files. D’aquests partits, l’equip de Setién s’ha quedat a zero en dos enfrontaments fora de casa (València i Athletic) i només amb una mica més d’efectivitat el resultat hauria pogut ser un altre. El més preocupant és que l’equip no està traient avantatge del seu domini. En els primers partits de Setién va faltar profunditat i la possessió era estèril, però això ara ja s’està solucionant i el que falla és la punteria.

En l’estrena del tècnic cantàbric, contra el Granada, l’equip va tenir una possessió del 74% i va rematar nou cops a porteria, sis vegades entre els tres pals, però només va poder marcar un gol. En el següent partit, a Eivissa, encara més possessió (78%) però només tres xuts a porteria en vuit rematades totals. A Mestalla, després d’una primera part desastrosa, l’equip va capgirar la imatge en la segona meitat i va acabar amb un 73,5% de possessió i va rematar catorze cops, cinc d’aquestes entre els tres pals. Contra el Leganés, l’efectivitat va créixer i es va arribar a fer cinc gols en els nou xuts entre els tres pals de disset rematades. Contra el Llevant es va acabar patint perquè l’equip només va ser capaç de fer dos gols malgrat repetir els nou xuts a porteria d’un total de 23 rematades. I en el partit que ha deixat el Barça fora de la copa del Rei, a San Mamés, va ser capaç de xutar entre els tres pals cinc cops, però sense fer cap gol. I va rematar un total d’onze cops. L’equip està obligat a millorar aquests registres, perquè la falta de gol complica, i molt, els partits. I quan arribi la Champions, més.

Les xifres de l’uruguaià

És una evidència que el Barça troba a faltar Luis Suárez. Les xifres de l’uruguaià són indiscutibles. Abans de lesionar-se havia participat en vint-i-tres partits i havia marcat un total de catorze gols, onze en la lliga i tres en la Champions. Però la importància de Suárez no és només per la seva efectivitat davant de porteria, sinó perquè també és el millor soci de Leo Messi. El jugador, en tots aquests partits, també va fer set assistències de gol. Messi ara es troba més sol sobre el terreny de joc, i si habitualment monopolitza el joc ofensiu de l’equip, ara encara més. La dependència de l’equip de la seva inspiració o efectivitat ha crescut. En aquests sis partits sense Luis Suárez, l’argentí ha fet tres gols, contra el Granada i un doblet contra el Leganés. A Eivissa va ser Griezmann qui es va posar l’equip a l’esquena amb els seus dos gols, i contra el Llevant va ser Ansu Fati, molt ben assistit per Messi. Però el Barça necessita més gol per assolir els seus objectius.

LUIS SUÁREZ

Abans de la lesió, va participar en 23 partits i havia marcat 14 gols, 11 en la lliga

NOU PROBLEMA

En els primers partits de Quique Setién era la profunditat, i ara ho és l’efectivitat
10
gols
ha marcat el Barça en els sis partits que s’ha perdut Luis Suárez. Fan una mitjana d’1,6. Poc.
5
rematades
entre els tres pals va fer el Barça contra l’Athletic el dia que va dir adeu a la copa del Rei.

Guardiola diu que Messi es queda al Barça

Leo Messi té una clàusula en el seu contracte que li permet abandonar el club al final de cada temporada si així ho desitja. La seva picabaralla amb Abidal ha posat la por al cos als barcelonistes, que temen que pugui marxar després d’aquesta temporada. Però ahir Guardiola, que el coneix bé, va tranquil·litzar els culers. “És jugador del Barça i ho seguirà sent. Aquest és el meu desig. No parlaré de jugadors d’altres clubs, però crec que acabarà la seva carrera en el Barça”, va assenyalar el tècnic del Manchester City.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)