Barça

No es volen deixar anar

El Barça manté la persecució amb el Real Madrid després de remuntar al camp del Betis en un triomf obligat després de l’eliminació de la copa i que els donarà moral

No va estar efectiu de cara a porteria però va ser decisiu fent les assistències dels tres gols dels blaugrana

Si Messi no pot resoldre marcant, ho fa assistint. Tres passades nascudes del seu peu esquerre van acabar amb tres gols, de De Jong, Busquets i Lenglet, que permeten al Barça no allunyar-se més del lideratge, que continua a tres punts després del triomf blanc a Pamplona. Si a Valverde el va destituir Bartomeu perquè volia canviar la dinàmica i donar un impuls a l’equip, aquest encara no s’està acabant de notar malgrat que Setién està sent intervencionista i vol donar un altre aire a un equip que continua complicant-se la vida per la seva fragilitat defensiva i perquè comet errades imperdonables. Però ahir era obligat guanyar, i l’equip va saber respondre després del cop que va suposar l’eliminació injusta de la copa.

Possiblement perquè els resultats lluny del Camp Nou han estat l’assignatura pendent de l’equip aquesta temporada, Quique Setién ha decidit protegir més l’equip a domicili. Ho va fer a San Mamés deixant Griezmann a la banqueta, i al Benito Villamarín va ser el torn d’Ansu Fati, quedant Sergi Roberto com el gran beneficiat d’aquesta decisió. Al marge del canvi obligat d’Umtiti per Piqué, sancionat, també va donar la titularitat a Junior en detriment d’Alba, confiant en el plus de motivació que tindria pel seu retorn al Villamarín. Arturo Vidal va passar davant de Rakitic i d’Arthur buscant la seva capacitat de sorprendre jugant de punta en el rombe del mig del camp en el nou dibuix que va plantejar el tècnic.

Dues xiulades es van sentir abans d’iniciar-se el partit, la primera per a Setién, que si va deixar l’afició del Betis dividida, els que es van fer notar van ser els seus detractors, i l’altra per a l’àrbitre, Sánchez Martínez. Al gol sud un sector reclamava que tinguessin la mateixa vara de mesurar, però com són les coses, que les dues primeres decisions que va prendre van afavorir els interessos dels verd-i-blancs. Es va empassar una falta clara de Guido sobre Messi i en la continuació de la jugada acabaria xiulant un penal en contra del Barça per mans de Lenglet després de l’avís del VAR. La jugada havia estat de Fekir, l’home que més perill i que més problemes va portar al blaugrana per tenir-lo controlat. Canales no va fallar.

Un cop molt dur per al Barça, que no es va enfonsar i va saber reaccionar amb un gol dels que agraden a Setién. Lenglet va arriscar en una passada vertical cap a De Jong, aquest va superar una línia de pressió amb una magnífica conducció, va cedir-la cap a Messi i va enfilar cap a l’àrea bètica. L’argentí va veure perfectament la internada i va posar-li un caramelet perquè l’holandès, després de controlar amb el pit, definís a la perfecció. Després de l’empat va venir una fase de control del Barça, tot i que li costava arribar per les bandes, on Semedo i Junior no acabaven d’aprofundir fins a fer mal. Messi va estar a punt de donar avantatge als blaugrana però no va estar encertat, cosa estranya en ell, a l’hora de definir una magnífica assistència de Griezmann a l’espai.

Però en aquest Barça les desgràcies mai venen soles, i una pèrdua greu d’Arturo Vidal al mig del camp va permetre un dos contra dos i Fekir va deixar en ridícul Umtiti per superar Ter Stegen amb un xut molt ben creuat. El gol va fer mal al Barça, que va començar a cometre errades que haurien pogut costar car. Sensació de desgavell i fragilitat. Però una jugada a pilota aturada a falta d’un minut per al descans va permetre a Busquets caçar la pilota per empatar el partit i deixar-lo viu per al segon temps.

El Barça va sortir concentrat, i Messi ho va intentar amb un xut des de la frontal només començar. Setién va moure ràpidament la banqueta fent entrar Alba per Junior i Arthur per Vidal, que amb una targeta i en un partit amb intercanvi de cops tenia risc de ser expulsat. Messi tornaria a posar a prova Joel en una altra rematada, i poc després va intentar el gol de vaselina que va fer en aquest mateix estadi la temporada passada. Mereixia el gol, el Barça, per la seva insistència i el va trobar en una altra falta penjada per Messi que Lenglet va rematar de cap i a la qual no va poder arribar Joel perquè va relliscar. Si bé Messi no estava efectiu en la rematada, sí que ho va estar assistint, perquè els tres gols van néixer de les seves botes.

El partit es posava de cara gràcies a l’autoexpulsió de Fekir, que va veure una targeta groga per una falta sobre Lenglet i la segona per protestar-la iradament, fet que va provocar les ires del Benito Villamarín. Però tot tornava a quedar igual amb l’expulsió de Lenglet, després de fer una falta poc intel·ligent, tenint en compte que ja estava amonestat. Els nervis finals el Barça possiblement se’ls hauria estalviat si l’àrbitre hagués xiulat un penal molt clar sobre Messi en l’últim minut.

SETIÉN

En el seu retorn al Villamarín va ser xiulat i va canviar el dibuix per jugar amb rombe al mig

LENGLET

Va fer el penal del primer gol del Betis, el tercer del Barça i va acabar expulsat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)