El protagonista

Clément Lenglet

Penal, gol i expulsió

Clément Lenglet va aparèixer ahir en totes les fotografies. Implicat en totes les accions transcendents del partit al Benito Villamarín. En positiu i en negatiu. Protagonisme absolut. Una de freda i dues de calentes. Gol de la victòria, penal en contra a l’inici del partit i expulsió per doble targeta groga al minut 78. Tres en un.

La nit va posar-se peluda per al Barça només començar el partit. Abans del minut 5, penal a favor del Betis després d’una gran jugada de Fekir que va acabar amb un xut interceptat per un futbolista del Barça amb el braç. Endevinen de qui van ser les mans? En efecte. Lenglet. Penal clar i gol de Canales.

L’absència per sanció de Gerard Piqué va fer posar la lupa ahir damunt el tàndem Lenglet-Umtiti. Cap dels dos va estar bé en defensa. Molta fragilitat. Cada mossegada del Betis es traduïa en patiment blaugrana. A Umtiti se’l va veure tendre en moltes accions, sobretot en l’acció del 2-1 de Fekir. Lenglet tampoc va ser el central sobri de sempre. Molt millor va ser la seva producció ofensiva. Ja en el minut 9 va participar en l’acció que acabaria amb el gol de Frenkie de Jong. Abans de l’obra d’art creada entre l’holandès i Messi, l’acció va tenir l’origen en una passada vertical i plena de risc de Lenglet, que per sort cap futbolista del Betis va encertar a interceptar i que va servir per trencar dues línies del conjunt verd-i-blanc. Era un tast. Participació directa en l’1-1 i premi en el 2-3. Endevinen qui va marcar el gol de la victòria? En efecte. Lenglet. Seu va ser el gol que acabaria donant els tres punts a l’equip de Setién. Acció de pissarra, similar a la del 2-2. Pilota dolça de Leo Messi a l’àrea en un servei de falta i rematada inapel·lable de l’internacional francès al fons de la xarxa. Tercer gol de Lenglet aquesta temporada i el segon que marca en l’era Setién. El francès suma dos gols en la lliga i un altre en la copa.

Però el destí encara reservava una última fotografia. Tres minuts, va estar només el Barça amb superioritat numèrica. Aquest és el temps que va transcórrer des de l’expulsió de Fekir fins a la vermella a Lenglet. Els dos francesos al carrer. Fekir va ser expulsat per haver protestat al 75’ i només tres minuts més tard Lenglet veia la segona groga per una falta clara a Joaquín. La primera targeta l’havia vist en l’acció del penal. Expulsió justa. La segona de la temporada per al central francès, que ja va ser expulsat el dia del Getafe en la primera volta. Curiosament el proper partit del Barça, dissabte vinent al Camp Nou, serà contra el conjunt de Bordalás. Tot encaixa. Vermella al Coliseum Alfonso Pérez i baixa per sanció en la visita del Getafe a Barcelona. Torn per a la parella Piqué-Umtiti.