Barça

Willian José, l’opció amb condicionants a analitzar

Mercat.El Barça està esperant tenir el vistiplau per poder fitxar el davanter brasiler de la Real, que agrada molt però que és extracomunitari

És una evidència que el FC Barcelona necessita un nou davanter després de les lesions de llarga duració de Luis Suárez i d’Ousmane Dembélé. De fet, en un escenari ideal, fins i tot seria convenient que també pogués reforçar el centre de la defensa tenint en compte els pocs efectius que hi ha en la plantilla i l’estat físic d’alguns. Però això ja no es pot solucionar a hores d’ara, no així l’arribada d’un nou atacant que ajudi l’equip a ser més efectiu a l’hora de transformar les ocasions que generi. I encara més ara que sembla ser que Messi travessa una petita sequera golejadora i s’està centrant més a assistir.

Abans de la lesió de Dembélé, el Barça va estar negociant amb el València l’arribada de Rodrigo, però les altes pretensions dels valencians van impedir que l’operació arribés a bon port. En demanaven els 60 milions de la seva clàusula, ja fos pagant-los ara o al juny després de signar una cessió amb opció de compra obligatòria. Impossible per a les finances del Barça quan l’objectiu de cara a l’estiu serà Lautaro Martínez, que tindrà un cost de 111 milions. Fins a 20 futbolistes van oferir-li a la secretaria tècnica del Barça, que els va anar descartant de mica en mica perquè es vol un jugador indiscutible per no repetir errades com per exemple la de Boateng la temporada passada.

Amb el mercat oficial tancat, les opcions ara s’han reduït i el Barça només pot incorporar un futbolista de la lliga o bé que no tingui equip, i també ha rebre el vistiplau oficial que té permís per fitxar, i això no passarà fins després de l’operació avui de Dembélé, que ahir ja era a Finlàndia. Possiblement no hi haurà novetats definitives sobre l’arribada del davanter centre fins dijous.

El FC Barcelona està estudiant diverses opcions i una de les que agrada més és la de Willian José, davanter de la Real Sociedad. Podríem dir que és una de les opcions preferides de la direcció esportiva però el seu fitxatge tampoc és senzill. Hi ha diversos condicionants que s’han de tenir en compte i que el club blaugrana està valorant. És extracomunitari i si vingués s’hauria de tenir en compte aquest factor per veure com quedaria tot tenint en compte que en la plantilla actual ja n’hi ha dos més, Arthur i Arturo Vidal, i també s’ha de pensar en si al final Coutinho torna a la disciplina del Barça o si es vol fitxar algun extracomunitari més, com podria ser Neymar. A més a més, també pot ser un tap per a un jugador com Araujo. La secretaria tècnica vol analitzar molt bé aquesta opció. El de Willian José tampoc seria un fitxatge fàcil de negociar perquè la Real Sociedad no el vol vendre –va refusar una bona oferta del Tottenham en el mercat d’hivern– i la seva clàusula de rescissió és de 70 milions d’euros.

Bartomeu, amb feina a Nyon

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va participar a Nyon (Suïssa) en la reunió del Comitè de Competicions de Clubs de la UEFA. Es van tractar diversos temes com per exemple el format i el funcionament de les competicions de clubs continentals, com ara el Financial Fair Play, el nou cicle 2021-2024, al qual s’incorporarà una tercera competició, la UEFA Conference League, o el seguiment dels preparatius de les finals d’aquesta temporada a Istanbul (UEFA Champions League) i Gdansk, Polònia (UEFA Europa League). Bartomeu també va participar en la reunió del consell d’administració de la UCC SA, una companyia subsidiària de la UEFA creada conjuntament per la UEFA i l’ECA, l’Associació Europea de Clubs, que té com a objectiu assessorar sobre oportunitats comercials en les competicions europees.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)