Barça

Dembélé estarà sis mesos de baixa i el Barça fitxarà

Lesió. El francès va ser operat ahir a Finlàndia i el club vol reforçar la davantera si així ho autoritza una comissió mèdica de LaLiga. Willian José és el jugador que més agrada

Ousmane Dembélé va ser operat ahir a Turku (Finlàndia) de la ruptura del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta que es va fer la setmana passada en un entrenament a pocs dies de rebre l’alta mèdica d’una lesió en la mateixa zona. El francès va ser operat pel doctor Lasse Lempainen, de l’equip mèdic del doctor Sakari Orava, i va estar acompanyat pel secretari tècnic del primer equip, Éric Abidal, i el doctor del club, Dani Florit. La intervenció va ser satisfactòria i el comunicat mèdic del Barça va anunciar un temps de baixa aproximat de sis mesos.

Que el temps de baixa superés els cinc mesos era el primer pas perquè el club blaugrana pogués fitxar en els pròxims dies un relleu per al francès, com ha demanat repetidament el tècnic, Quique Setién. És el requisit necessari per poder incorporar un jugador fora de les finestres de mercat.

El Barça, una vegada sap el temps de baixa de Dembélé, demanarà poder fer un fitxatge. Té vint dies per presentar un informe davant la comissió de LaLiga, però ho farà ben aviat. El següent pas el farà aquesta comissió, que està formada per sis metges, un d’ells Jordi Ardèvol, que no participarà en l’avaluació de la lesió de Dembélé pel seu passat blaugrana. La comissió tindrà 72 hores per pronunciar-se i si certifica que el temps de baixa de Dembélé superarà els cinc mesos i autoritza el Barça a fitxar un jugador, com esperen que així sigui en el Camp Nou, el club blaugrana tindrà quinze dies per fer-ho.

El mercat

Amb un mercat limitat a futbolistes que estiguin sense equip o que juguin a Espanya, el Barça ha sondejat ja a uns quants davanters, sabent que serà difícil d’arribar a un acord amb els seus clubs i que demanaran la clàusula de rescissió. Ángel (Getafe), Lucas Pérez (Alavés), Loren (Betis) i Willian José (Real Sociedad) són futbolistes dels quals té informes la secretaria tècnica blaugrana. Qui més agrada és el brasiler Willian José, però té dos inconvenients: s’hauria d’arribar a un acord amb la Real perquè la seva clàusula és molt alta (75 milions d’euros) i Imanol Alguacil no vol que se’n vagi i la seva condició d’extracomunitari.

La mateixa situació en el filial

No va ser Dembélé l’únic jugador del Barça operat ahir a Finlàndia pel doctor Lasse Lempainen. També va passar per les seves mans el jugador del filial Hiroki Abe, que en un partit contra el Prat va fer-se la mateixa lesió que el francès. En el cas d’Abe, el comunicat mèdic determina un temps de baixa aproximat de cinc mesos. És inferior al de Dembélé degut a l’historial de lesions del davanter francès.

Com en el cas del primer equip, el Barça ha decidit també demanar poder fitxar un jugador. També està molt debilitada la plantilla que dirigeix García Pimienta per les lesions i els futbolistes que estan sent convocats per Quique Setién per al primer equip. També haurà de decidir una comissió de metges si autoritza a fitxar el club blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)