Barça

El Barça posa fi a la gran ratxa de triomfs a Madrid

El clàssic. L’equip blaugrana no perdia en la lliga al Santiago Bernabéu des de la temporada 2014/15, i ho fa després de perdonar en la primera meitat

Quique Setién deia en la prèvia que el clàssic el podria decantar l’encert, aquells petits detalls que fan que una pilota entri o no. Possiblement va pensar en el xut excessivament alt de Griezmann, o en l’escapada d’Arthur, o en les dues de Messi que va aturar Courtois. El tècnic blaugrana també restava transcendència a la història, al passat gloriós del Barça en els últims anys al Santiago Bernabéu. El feu madridista ahir va deixar de ser el jardí de casa seva per als jugadors blaugrana, que van posar fi a una gran ratxa al camp de l’etern rival que s’allargava des de la temporada 2014/15, l’última derrota (3-1) contra el Madrid en la lliga al Bernabéu.

El Barça havia aconseguit convertir en rutina el que és extraordinari. Guanyar al Bernabéu mai és fàcil, però els blaugrana s’havien habituat a sortir victoriosos de la capital i a deixar per terra la famosa por escènica en aquest escenari. A més a més, algunes temporades fent-hi exhibicions espectaculars. La temporada passada l’equip es va imposar per la mínima en la lliga, i en les semifinals de la copa del Rei ho va fer per 0 a 3. Un any abans, en la 2017/18, el Barça també va golejar per 0 a 3 en la lliga, però va perdre per 2 a 0 en la supercopa d’Espanya. En la 2016/17, el Barça va ser capaç d’aconseguir el triomf per 2-3, amb la celebració de Messi per a la història, i en la 2015/16 van golejar per 0 a 4. En la 2013/14 el Barça també va vèncer per 3 a 4.

L’equip ahir hauria pogut seguir amb aquesta bona ratxa a Madrid si hagués estat encertat en el primer temps. Va ser superior al Madrid de Zidane i va generar ocasions prou clares per haver marxat amb avantatge en el descans. La pressió que tenia el Madrid de guanyar, l’haurien pogut aprofitar. Però a partir del minut 55 els blaugrana van començar a cometre errades en la sortida de pilota i a perdre pilotes en zones de perill, i el Madrid va fer un pas endavant. Els jugadors també van patir molt físicament per aguantar el ritme i la intensitat dels blancs en una segona meitat en què els de Zidane van millorar. Amb més encert, però, la història hauria pogut ser una altra. El Barça no quedava sense marcar al Bernabéu des del 2006. I aquesta temporada tampoc ho va fer al Camp Nou.

PRECEDENTS

En els últims anys el Barça havia convertit en rutina el que és extraordinari

LA DADA

Els blaugrana no quedaven sense marcar al Bernabéu des de l’any 2006

Messi ja supera Xavi en clàssics

No va marxar satisfet perquè el Barça no va poder guanyar, però Leo Messi deixa el Bernabéu amb una nova dada per a la història: ja és oficialment el jugador blaugrana que més clàssics ha disputat, amb 43, respecte als 42 del migcampista de Terrassa. Ramos el supera per un, perquè n’ha disputat 44. El duel també va ser especial per a Martin Braithwaite, que va debutar en un clàssic després d’entrar al camp en el minut 69 en substitució de Griezmann. Va estar a punt de marcar i va fallar en el gol de Vinicius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)