Barça

El Barça-Nàpols, de moment, amb normalitat

Crisi del coronavirus. El Ministeri de Sanitat recomana que es juguin a porta tancada els partits amb presència d’equips provinents de zones de risc. Afecta el València-Atalanta

El Barça-Nàpols, partit de tornada dels vuitens de final de la lliga de campions, programat per al 18 de març, es jugarà, de moment, amb total normalitat. Segons fonts del club català, no s’ha rebut cap notificació en sentit contrari ni per part del govern espanyol, ni tampoc per part de la UEFA.

Aquesta és la situació amb vista al partit, tenint en compte l’afectació que la crisi del coronavirus està tenint també sobre l’esport i les recomanacions que va fer ahir Salvador Illa, ministre de Sanitat, Consum i Benestar Social. Després que ja s’hagin reconegut més de 150 casos de coronavirus a l’Estat espanyol i la primera víctima mortal, una dona de Manises (València), Illa va recomanar, després de parlar amb les comunitats autònomes i el Consell Superior d’Esports, que es disputin a porta tancada els esdeveniments esportius que suposin una gran afluència d’aficionats provinents de zones de risc: la Xina, el Japó, Singapur, l’Iran, Corea del Sud i el nord d’Itàlia. La mesura afecta, de moment, el partit de Champions València-Atalanta (10 de març), el d’Europa League Getafe-Inter (19 de març) i els de bàsquet València-Armani Milà d’Eurolliga (5 de març) i Uni Girona-Venècia d’Eurocup femenina (19 de març). “La recomanació és que aquells esdeveniments en què s’esperi una alta presència d’aficionats que procedeixin de les zones de risc se celebrin a porta tancada. Hi ha zones de risc on no s’han de concentrar persones. No té cap sentit que, si allà no es poden concentrar, els portem a concentrar-se aquí”, va dir Illa.

Durant el dia d’ahir, per parlar de la situació, van passar per la seu del Consell Superior d’Esports representants de diverses federacions com ara les de futbol i bàsquet. Es va decidir que, de cara a altres esdeveniments esportius, s’actuarà i es decidirà cas per cas. En aquest sentit, podria no disputar-se la marató de Barcelona, que s’ha de córrer el diumenge 15 de març.

Més afectacions

Ja són molts els esports que s’han vist afectats per la crisi del coronavirus. El partit d’Eurolliga que va disputar ahir el Real Madrid a Milà contra l’Armani es va jugar a porta tancada. I la lliga italiana fa un parell de caps de setmana que ajorna els partits que disputen els equips del nord d’Itàlia. La lliga suïssa ha acordat que no es disputi cap partit fins al 23 de març, i destaca la cancel·lació de la primera cursa del mundial de MotoGP, que havia de començar aquest cap de setmana a Qatar. Sí que es disputaran les curses de Moto2 i Moto3, perquè els equips ja eren al país. A més, s’ha ajornat el segon gran premi de la temporada, que s’havia de disputar a Tailàndia.

Els Jocs Olímpics

Ahir mateix es va reunir a Lausana el comitè executiu del Comitè Olímpic Internacional per estudiar com pot afectar la crisi del coronavirus els Jocs Olímpics de Tòquio. Es va decidir no ajornar l’esdeveniment, que s’ha de celebrar entre el 24 de juliol i el 9 d’agost. La UEFA tampoc es planteja suspendre l’Eurocopa, que es disputa entre el 12 de juny i el 12 de juliol.

BÀSQUET

Es jugarà sense públic el partit entre l’Uni Girona i el Venècia de l’Eurocup

GRANS CITES

No es planteja, de moment, la suspensió ni dels Jocs Olímpics ni de l’Eurocopa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)