Barça

Rosell comença a passar comptes

Tribunals. L’expresident del Barça reclama deu milions a l’Estat i presenta una querella contra la jutgessa Lamela, que el va tenir 643 dies en presó preventiva

Gairebé un any després que l’Audiencia Nacional el deixés en llibertat, Sandro Rosell passa a l’atac. I no només amb la publicació del llibre Una forta abraçada, en el qual acusa la policia espanyola d’introduir proves falses en el seu domicili el dia de la seva detenció. L’expresident del FC Barcelona està decidit a colpejar fort en els tribunals per dues vies: ha reclamat a l’Estat espanyol, exactament al Ministeri de Justícia, al voltant de deu milions d’euros i, a més, ha presentat una querella contra la jutgessa Carmen Lamela per suposats delictes de prevaricació i falsedat documental.

El contraatac judicial de Rosell contra l’Estat –que el va tenir 643 dies en presó preventiva per un presumpte blanqueig de capital, pel qual va acabar sent absolt– es materialitza en més de 90 folis en què es detalla el perjudici patrimonial i econòmic que va patir. Pel que fa a la querella contra la jutgessa Lamela, que va instruir la seva causa a l’Audiencia Nacional i li va negar repetidament la llibertat sota fiança tot i estar en règim de presó provisional, s’ha presentat al Tribunal Suprem.

Després que la informació fos difosa ahir pel diari El Mundo, l’advocat de Sandro Rosell, Andrés Maluenda, va utilitzar les xarxes socials per aclarir que la presentació de la querella contra la magistrada Lamela es fonamenta en el fet que aquesta “va negar en tres ocasions l’existència d’una prova documental –composta per 1.200 folis– que sí que es trobava al seu jutjat”.

Maluenda hi afegeix: “Quan es va sol·licitar a un altre òrgan aquesta informació, es va aconseguir ràpidament.” L’advocat assegura també que no ha estat ell qui ha filtrat la informació perquè no té cap intenció de perjudicar la imatge de la justícia, sinó que vol “depurar responsabilitats penals d’una persona concreta en l’exercici de la seva professió”

De fet, Andrés Maluenda va refusar la possibilitat de respondre a les preguntes d’aquest diari i de donar més detalls sobre la querella, que està pendent de ser admesa a tràmit, adduint que vol mantenir un to seriós davant del Tribunal Suprem.

Prop d’un any de l’absolució

El 24 d’abril del 2019, l’Audiencia Nacional va absoldre Sandro Rosell, que s’enfrontava a una petició de la fiscalia de sis anys de presó per haver blanquejat suposadament comissions rebudes per Ricardo Teixeira, en aplicar-li el principi  in dubio pro reo, és a dir, que en cas de dubte es decideix a favor de l’acusat. A més de Rosell i el seu soci, l’advocat andorrà Joan Besoli, van ser absolts quatre acusats més, entre altres l’esposa de l’expresident, Marta Pineda. El 3 de juliol del 2019, la sala d’apel·lació de l’Audiencia Nacional confirmava la sentència absolutòria en rebutjar el recurs de la fiscalia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)