Barça

Només falteu vosaltres

La resposta positiva pública dels capitans de les seccions a l’ERTO proposat pel Barça afegeix més pressió als futbolistes

La intenció de la directiva és presentar l’expedient tant sí com no, però volen fer-ho amb acord

No es tracta de cap divertida coincidència que els capitans de les quatre seccions del Barça hagin fet un comunicat públic a través de les xarxes socials en què oferien al club la seva ajuda. Es tracta d’una resposta afirmativa conjunta de cada un dels quatre equips poliesportius professionals que té l’entitat blaugrana a la proposta d’aplicar una rebaixa salarial del 70%. Aquest sí servirà com un alleugiment econòmic al club, però sobretot posarà pressió a l’estira-i-arronsa que manté la directiva amb el primer equip de futbol. La plantilla de Messi ha dit que no vol les condicions de l’ERTO –que són les mateixes que ha aplicat el club a les seccions– i es manté ferm en una negociació amb poc recorregut, perquè el Barça té la intenció de presentar l’expedient de regulació temporal tant sí com no, tot i que li agradaria fer-ho amb un acord.

La junta directiva i la plantilla mantenen una negociació sobre com aplicar una reducció en la massa salarial del primer equip de futbol –ocupa el 61% de la despesa del club– per tal de mitigar en les finances les pèrdues que originarà la crisi del coronavirus. Els jugadors han fet la proposta de retallar-se un 10% del sou anual, mentre que el club vol que s’apliqui un descens del 70% mentre duri l’estat d’excepció. L’entitat, però, té el poder de presentar igualment l’ERTO al Departament de Treball. De fet, aquesta mesura ja va ser acordada en la junta directiva telemàtica de dijous passat. La intenció de Bartomeu, però, és implicar els futbolistes en una entesa global.

Per tot plegat, és important la imatge d’unitat que presenten els capitans de les quatre seccions professionals de l’entitat. El missatge de tots, enviats en un marge de tres hores, és ajudar el club en un moment en què financerament ho necessita. El Barça calcula que les pèrdues originades per aquesta crisi poden arribar fins als 140 milions d’euros, un 14% del pressupost.

“Estem passant moments molt durs socialment i allò que realment importa és que això acabi de seguida. És clar que si podem ajudar al club ho farem”, assenyala el capità de l’equip de futbol sala, Sergio Lozano, en la mateixa línia que el representants del vestidors de l’hoquei i de l’handbol. “[...] Des del primer moment que se’ns va comunicar la proposta de reduir els nostres salaris, vaig entendre la situació i comparteixo que, ateses les necessitats del club que tant ens ha donat, és el moment de fer un esforç”, explica Aitor Egurrola. “En moments tan complicats com aquests, [...] crec que no es pot fer una altra cosa que ajudar el club per superar entre tots un moment tan complicat. [...] El club ha estat sincer i ha anat sempre de cara expressant la situació real i les accions que s’han d’emprendre”, indica Víctor Tomàs, que també va deixar clar que ningú no l’ha pressionat per donar el vistiplau a les condicions presentades pel club.

Pressions?

Com Tomàs, el capità de l’equip de bàsquet, Ante Tomic, va afirmar que amb la seva postura no vol pressionar el primer equip masculí de futbol. El jugador simplement vol aclarir quina estat la posició del vestidor en un tema molt sensible per a la convivència interna. “El meu punt de vista és el de no avergonyir ningú –afirma–. Els jugadors de futbol donen més diners dels que molts de nosaltres guanyarem. La decisió és molt privada. Donaré suport als meus companys d’equip independentment del que decideixin”, analitza el pivot croat responent a un usuari anònim.

BÀSQUET

Tomic diu que els capitans van acceptar la proposta “en la primera reunió”

HANDBOL

“El club ha anat sempre de cara i explicant la situació real”, va dir Víctor Tomàs

FUTBOL SALA

Lozano lamenta la situació i explica que ajudaran en allò que calgui al club

HOQUEI

Egurrola afirma que va entendre la proposta de reducció “des del primer moment”

Amb la resposta de Tomic a les xarxes, l’equip de bàsquet tanca una negociació pública i convulsa

Mentre que el futbol sala, l’handbol i l’hoquei es van posar de cara de seguida a les condicions proposades pel club en la retallada dels sous, el cas del bàsquet ha tingut un recorregut més llarg. El sí de Tomic en les xarxes socials dona per acabada una negociació en què s’han produït algunes desavinences, primer amb una manca d’acord col·lectiu per part del vestidor i després amb retrets de jugadors, també en les xarxes socials, cap a la premsa quan publicava notícies de seguiment sobre aquesta negociació. “M’agradaria clarificar algunes coses que he vist que són informacions incorrectes circulant pels mitjans”, deia Tomic a través d’un compte de Twitter estrenat fa quatre dies: “Juntament amb altres capitans del Barça, Pierre Oriola i jo vam parlar amb els representants del club fa uns dies. Vam acceptar la proposta del club de reduir els nostres salaris en la primera reunió. Després, vam compartir la proposta amb els nostres companys i els vam dir que comuniquessin individualment les seves decisions al director de la secció de bàsquet. Fins on jo sé, molts altres jugadors van acceptar la proposta del club. Tampoc no és correcte que Pau Ribas digués no a la proposta”, conclou el jugador croat, que surt al pas després d’una setmana moguda amb jugadors com ara Ribas i Mirotic desmentint a Twitter informacions de diversos mitjans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)