Cediran els drets de patrocini per lluitar contra la Covid-19
Barça. La junta aprova la cessió del ‘cognom’ del Camp Nou per al curs 2020/21 a la fundació, per generar ingressos que s’invertiran en projectes d’investigació del coronavirus, i nomena el catorzè directiu
La crisi provocada pel coronavirus ha fet estralls en l’economia del FC Barcelona, però, tot i això, el club ha estat a l’altura del lema Més que un club, que l’acompanya des de fa temps. A través d’una decisió de la junta directiva, ha fet un pas molt important i molt elogiable en la lluita contra aquesta pandèmia que afecta el món sencer. Els dirigents del Barça van aprovar la cessió a la Fundació Barça dels drets de denominació comercial del Camp Nou corresponents a la temporada 2020/21 per aconseguir ingressos que invertirà en projectes d’investigació i altres iniciatives destinades a lluitar contra els efectes de la Covid-19 a Catalunya i arreu del món.
La quantitat no es podrà saber fins que no comencin a arribar les ofertes, però podria vorejar els deu milions d’euros si tenim en compte alguns estudis que s’havien fet anteriorment. És el primer cop en la història que el Barça posa al mercat la comercialització del cognom del camp, un actiu que havia de servir per finançar una part important del projecte de l’Espai Barça. Aquesta decisió no impedirà que, un cop passada la temporada 2020/21, el club pugui buscar un altre patrocini.
Un cop l’àrea comercial hagi trobat el patrocinador, es crearà un fons, i una part del qual es dedicarà a un projecte sobre la Covid-19, impulsat pel mateix patrocinador, mentre que la resta es repartirà entre projectes que seran seleccionats per un comitè de seguiment integrat pel vicepresident primer, Jordi Cardoner; el vicepresident responsable de l’àrea comercial, Oriol Tomàs; la directora general de la Fundació Barça, Maria Vallès; el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, i el cap dels serveis mèdics del club, Ramon Canal.
“A hores d’ara encara no podem quantificar els efectes d’aquesta crisi sanitària, però el que ja sabem és que caldran molts recursos per acabar-la vencent, i per això és tan important que tots plegats assumim un compromís ferm i decidit”, afirma Cardoner, que va insistir en la voluntat històrica del FC Barcelona de transcendir l’esport. “Es tracta d’una crisi planetària sense precedents, i ens cal assumir amb coratge i serenor la responsabilitat que tenim. Considerem indispensable que en aquests moments de crisi humanitària s’activin tots els actius disponibles per lluitar contra la pandèmia i les seves conseqüències. Forma part de la nostra manera de fer i de ser com a institució.”
El catorzè directiu
La reunió de la junta directiva també va servir per nomenar un nou directiu, el número 14, absolutament necessari perquè, segons manen els estatuts, les decisions de la junta siguin vàlides. L’escollit ha estat Jaume Carreter Felip, que s’encarregarà dels esports amateurs. Carreter, nascut el 1960, és soci del FC Barcelona des del 2009, amb el número 104.361. Fins ara era membre de la comissió social responsable de les seccions amateurs del FC Barcelona i és soci fundador i director general de Sisquella Solucions Empresarials, una plataforma especialitzada en l’àmbit dels recursos humans i les finances. L’assemblea de compromissaris l’haurà de ratificar. També s’ha nomenat Joan Bladé responsable de la coordinació de totes les mesures que es duran a terme per combatre les afectacions produïdes al club com a conseqüència de la crisi de la Covid-19.