Barça

Una aposta molt estudiada

Barça. El club blaugrana va decidir fitxar Trincão perquè des de la secretaria tècnica han pogut detectar que ha fet un creixement espectacular i perquè diversos clubs ja li anaven al darrere

El passat 31 de gener, el FC Barcelona va sorprendre tothom anunciant que havia arribat a un acord amb el Braga pel traspàs de Francisco Trincão. El davanter portuguès s’incorporarà al club blaugrana el proper 1 de juliol i farà la pretemporada amb el primer equip amb la intenció de convèncer Quique Setién que té un lloc en la plantilla per afrontar el curs 2020/2021. A la secretaria tècnica del Barça no només no dubten que Trincão s’acabarà quedant a l’equip sinó que, a més, més d’un s’endurà una sorpresa amb aquest talent portuguès pel qual el Barça ha pagat 31 milions d’euros i li ha fet un contracte per a les pròximes cinc temporades, fins al final del curs 2024/25, amb una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros.

“És un perfil molt interessant i amb moltes possibilitats. És un jugador amb molt potencial i molt versàtil”, assenyalen des de la direcció esportiva. Consideren que és un dels grans talents que hi ha a Europa en aquests moments, que ja està a dalt en alguns rànquings i que, amb el temps, pot ser un jugador important per a l’equip i els pot donar un molt bon rendiment.

A simple vista pot semblar que ha estat una aposta molt arriscada perquè el Barça el va incorporar en ple mercat d’hivern però des del club asseguren a aquest diari que la seva incorporació ha estat “molt estudiada” perquè feia molt temps que seguien el jugador. “El seguíem i tenim molts informes d’ell. El seguim molt seriosament des de la 2017/2018 i en aquests inicis de la 2019/2020 ha fet un creixement espectacular. Ha estat una barbaritat. Ha fet un canvi radical, s’ha enfortit, se l’ha vist molt més líder i amb molt caràcter. Ha fet una evolució molt gran en pocs mesos”, expliquen des de les oficines.

El Barça va decidir fer el pas de tancar el seu fitxatge perquè estava detectant que molts altres equips també s’anaven movent i no volia arriscar-se a perdre’l. L’estiu passat el nom de Trincão ja va començar a sonar en el mercat i alguns clubs van fer ofertes a la baixa que el Braga va descartar. Amb el boom en l’inici d’aquesta temporada, sobretot els mesos de setembre i octubre la competència per aconseguir els serveis del portuguès va créixer i el Barça es va haver de moure ràpid per tancar l’operació. Hi ha dos motius importants pels quals el club blaugrana no va dubtar a l’hora de pagar els 31 milions d’euros que va costar Trincão. El primer és precisament aquesta forta competència que ja es detectava en el mercat. Molts equips de la lliga italiana que treballen molt bé la recerca de joves promeses ja el tenien enfilat i calia avançar-s’hi. L’altre motiu és purament econòmic. Des del Barça expliquen que el mercat portuguès és molt inflacionista quan un jugador marxa a un dels tres grans i que si Trincão hagués fitxat pel Porto, l’Sporting Club o el Benfica el seu preu s’hauria disparat, fins i tot consideren que es podria haver multiplicat per dos i que llavors l’haurien d’haver descartat.

Al marge de la seva qualitat com a futbolista, en el club blaugrana també agrada força el caràcter del jugador i no preveuen que els generi cap conflicte. “Té el cap molt ben posat i les sensacions amb la seva família també han estat molt bones. És molt ordenada i de bones maneres”, diuen en el Barça.

Cada cop falta menys perquè els seguidors puguin descobrir el futbol que té a les seves botes aquest jove portuguès, que fa unes dies va fer una live call amb els mitjans del club en què ja va deixar molt clar que tenia moltíssimes ganes de posar-se la samarreta blaugrana i de jugar al costat de Leo Messi, de qui va afirmar que vol aprendre.

CONTROLAT

El Barça feia molt temps que el seguia i tenia informes molt postius d’ell

DECISIÓ

Van decidir que calia fitxar-lo pel creixement que ha fet i perquè tenia ofertes

DIRECCIÓ ESPORTIVA

Diuen que s’ha enfortit i s’ha fet més líder; també valoren que té el cap a lloc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)