Barça

Rosell manté la tesi de la persecució personal

El perquè. Les rivalitats generades en la presidència del Barça sustenten les seves sospites sobre els motius que el van portar a la presó tot i ser innocent

“Un fiscal es lleva al matí i diu: investiguem en [Sandro] Rosell? Al Brasil? Per una causa de fa onze anys? Amb diner privat? Tant de bo ho cregués, però no m’ho crec.” Sandro Rosell va aparèixer per primera vegada en un programa de ràdio o televisió després de la seva absolució per defensar la tesi que al darrere de la seva causa hi ha una persecució personal. En una entrevista a La Sexta, l’expresident del Barça va desgranar les raons per les quals ell intueix que va passar dos anys a la presó injustament ja que es va demostrar la seva innocència i va ser absolt per la mateixa jutgessa, Carmen Lamela, que el va encausar. La presidència del Barça, l’afinitat a l’independentisme, la tensió amb el Madrid de Florentino i haver-se enfrontat amb Mediapro són les parts principals del seu raonament.

Rosell va ser acusat de ser el cabdill d’una organització que blanquejava comissions derivades de negocis amb Ricardo Texeira, president de la Confederació Brasilera de Futbol. El fiscal demanava per a ell sis anys, dels quals en va complir dos en presó preventiva, malgrat ser absolt de tots els càrrecs. “M’han robat dos anys de la meva vida”, va expressar Rosell, que va repassar tots els motius pels quals ell creu que va ser el gran perjudicat d’una persecució personal. “Va haver-hi un home molt savi de Barcelona que em va dir: quan siguis president del Barça, aniran per tu”, va expressar Rosell. L’expresident blaugrana, entre el 2010 i el 2014, creu que al darrere de la seva persecució pot haver-hi el fet d’haver fitxat Neymar avançant-se al Madrid, la posició del club amb l’independentisme –va deixar que la Via Catalana entrés al Camp Nou– i haver venut els drets de televisió a Telefónica. “Avui sembla que per ser català hagis de ser un delinqüent”, va afirmar Rosell, que també creu que el fitxatge de Neymar li va “afegir un enemic. Va crear una rivalitat extra”. Rosell també explica les sospites que té sobre Jaume Roures, un dels directors generals de Mediapro, que va ser el principal perjudicat pel fet que el Barça va decidir vendre els drets a una altra operadora. “Hi ha unes declaracions [de Roures] en un programa de TV3 en què diu que ell sap que jo estaré molt temps a la presó”, va dir Rosell: “M’estranyen més passatges del meu cas en els quals ell hi és a prop citant una investigació per suborns de Mediapro que, de cop i volta, es va aturar. “Vull trobar el responsable”, va concloure.

Acusació a les forces policials

En un dels fragments de l’entrevista, Rosell afirma que en un dels escorcolls que va fer la Guàrdia Civil a casa seva hi va aparèixer un sobre del qual no coneixia la procedència. “Van trobar a dins d’una jaqueta diners en metàl·lic: jo l’únic que dic és que no eren ni meus, ni de la meva dona, i que al matí no hi eren. Després, en els telenotícies, els diners posats a sobre de la meva taula va ser la imatge que va il·lustrar la notícia de la meva detenció”, va expressar l’empresari, que reclama la seva innocència en les diferents causes obertes –el cas Neymar i el de tràfic d’òrgans pel trasplantament del fetge d’Abidal: “Tot forma part de la persecució”, diu– i, a més, es querellarà contra la jutgessa Lamela per prevaricació i ocultació de proves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)