Barça

Tres preguntes amb la mateixa resposta: “No”

Barça. La junta no tindrà un candidat continuista oficial en les properes eleccions. Bartomeu ha preguntat a Cardoner, Vilajoana i Tomàs quines són les seves aspiracions i cap pretén ser ara president

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, continua esperant els resultats de l’auditoria encarregada a Pricewatwerhouses sobre el ja conegut Barçagate o escàndol de les xarxes socials. Ell mateix ha demanat més celeritat a l’empresa i espera tenir l’informe final aquesta setmana o com a màxim la vinent. Bartomeu vol resoldre el tema, prendre les decisions que hagi de prendre i enfilar el seu últim any de mandat.

Sap que ho farà acompanyat de directius de la seva màxima confiança. Tretze, després del nomenament de Jaume Carreter, que acabaran sent algun més. Perquè el president té la intenció de nomenar un o dos directius més després de les sis baixes que es van produir el 10 d’abril passat, entre elles la d’Emili Rousaud, que havia estat escollit per ser el candidat continuista en les properes eleccions.

“Vam descobrir que hauria estat un mal president del Barça”, diuen en la zona noble del Camp Nou quan parlen de la dimissió de Rousaud i les seves posteriors acusacions, en què va dir que algú “havia ficat la mà a la caixa”. Creu Bartomeu que Rousaud va voler agafar massa protagonisme quan encara no li tocava i que va pensar més en els seus interessos personals que en els del club, més en la seva futura candidatura que en el govern de l’entitat en l’últim any i mig de mandat.

És per aquest motiu que el president ha estat molt clar amb els directius que l’han d’acompanyar pràcticament fins a l’últim dia. Cap d’ells podrà encapçalar una candidatura continuista. És a dir, que no hi haurà continuisme, com a mínim oficial. Bartomeu ha preguntat a tres directius que en algun moment havien expressat el seu desig de ser candidats a la presidència del Barça: Jordi Cardoner, Xavi Vilajoana i Oriol Tomàs, si encara tenien alguna aspiració. Si la tenien, els convidaria a abandonar la junta directiva. Ha rebut la mateixa resposta dels tres: “No.” Sí que ha donat Bartomeu permís a tots els directius per incorporar-se en alguna futura candidatura quan arribi el moment, evidentment, amb la dimissió prèvia.

El vicepresident primer, Jordi Cardoner, ja havia manifestat públicament que no encapçalaria cap candidatura i continua pensant el mateix. Va quedar dolgut quan alguns van dubtar de la seva lleialtat a Bartomeu i el van situar en el grup que demanava la dimissió del president i la convocatòria d’eleccions quan va esclatar el Barçagate. Ara mateix, no té el pensament de formar part de cap candidatura i comença a tenir coll avall que abandonarà la llotja després de dotze anys sent directiu.

Sí que podrien incorporar-se a alguna candidatura Tomàs, Vilajoana i algun altre directiu. No serà ni a la confirmada de Víctor Font ni a la possible de Joan Laporta. D’aquí a l’estiu del 2021 sortiran més candidats. Un d’ells apunta ser Jordi Roche, expresident de la Federació Catalana de Futbol. Podria tenir el suport de Sandro Rosell. Per aquest motiu, alguns ja el consideren com el candidat continuista no oficial.

EXIGÈNCIA

Després del cas Rousaud, Bartomeu no volia un futur candidat en la junta

PACTE

Sí que es preveu que algun directiu formi part, si vol, d’alguna futura candidatura
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)