Barça

El Barça trenca la mala ratxa amb el títol de lliga

1a divisió femenina. La FEF valida la decisió de donar el campionat al conjunt blaugrana, que posa fi a una sequera de quatre temporades

Ja no li treu ningú. La Federació Espanyola ha declarat, en la reunió de la comissió delegada, que la primera divisió femenina s’ha acabat i ha atorgat el títol de lliga al primer classificat, el Barça. El conjunt de Lluís Cortés, que tenia nou punts d’avantatge respecte de l’Atlético amb vuit jornades per acabar la lliga (nou si es compta la corresponent a la vaga de futbolistes), trenca d’aquesta manera una ratxa de quatre anys consecutius sense guanyar el títol de la regularitat. El creixement que ha tingut la secció femenina del Barcelona a Europa no es corresponia amb els èxits en la lliga, de manera que aquest títol serveix per afermar el domini i certificar l’evidència: que el Barça és el millor equip de la primera divisió.

Els resultats parlen per si sols perquè les blaugrana han estat una piconadora: 19 victòries, dos empats i cap derrota. A més, amb moments gloriosos, com ara el 6 a 1 que li va etzibar a l’Atlético de Madrid en la tercera jornada de lliga: una declaració d’intencions de tot el que estava per arribar. “Era un títol que ens feia moltíssima il·lusió; feia quatre temporades que no l’aconseguíem”, manifestava el directiu del futbol femení, Xavi Vilajoana: “És el premi merescut a una gran temporada en el joc i en els resultats, tot i que la felicitat no és completa perquè ens hauria agradat poder acabar la lliga.” En la mateixa línia, Lluís Cortés ha manifestat que és una “situació estranya”, però felicita tot l’equip pel rendiment: “Desitjàvem el títol des de feia temps. Era just perquè havíem estat el millor equip.” Les jugadores van celebrar el títol ahir al vespre telemàticament, a través d’una videoconferència.

La Champions

Tot i la finalització de la primera divisió, la temporada de moment no ha acabat per al Barcelona que, amb la copa aparcada per la temporada vinent, es manté viu en la Champions. “Un cop la lliga ha quedat resolta, estem pendents de la Champions. Tot dependrà del calendari que posi la UEFA i tant de bo la puguem jugar”, explicava Cortés.

El Barça està enquadrat en els quarts de final amb l’Atlético de Madrid, en una eliminatòria a doble partit que havia de començar el 25 de març. L’Olympique de Lió, el vigent campió; el Bayern de Munic, l’Arsenal, el PSG, el Glasgow i el Wolfsburg són la resta d’equips que estan vius.

LES REACCIONS

És el premi a un gran curs en el joc i en els resultats, tot i que ens hauria agradat haver jugat
Xavi Vilajoana
director del barcelona
director del barcelona
Desitjàvem el títol des de feia temps. Era just perquè havíem estat el millor equip
Lluís Cortés
entrenador del barcelona

L’Espanyol ja mira al següent curs

No hi va haver satisfacció en la valoració de la temporada de l’equip femení de l’Espanyol perquè les blanc-i-blaves s’han salvat per decret [la FEF també ha determinat que no hi hagi descensos de categoria] en un curs en què anaven en l’última posició de manera destacada. Les blanc-i-blaves només havien sumat cinc punts i no havien guanyat cap partit en 21 jornades i estaven a 13 punts de la salvació. “Les jugadores preferíem acabar la competició al camp. Ens agrada guanyar o perdre al terreny de joc. És una situació que ens beneficia, perquè en evitar els descensos se’ns dona l’oportunitat de continuar a primera divisió”, admetia Ferron, que, d’altra banda, mira endavant: “Ara no ens queda res més que planificar el següent curs intentant no cometre errors.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)