Barça

Sant tornem-hi

Els jugadors del Barça comencen els entrenaments de forma individualitzada després de superar els exàmens mèdics

El club va difondre primer la imatge de Leo Messi, i la nota positiva va ser veure Luis Suárez

Cinquanta-sis dies després, el primer equip del FC Barcelona va tornar ahir a la feina. Torna el futbol a la ciutat esportiva. Un moment esperat perquè això significa que el món del futbol es torna a posar en marxa. Amb recels encara per part d’alguns protagonistes, però també esperançats amb la possibilitat de poder reprendre la competició d’aquí a unes setmanes. Encara no hi ha cap data fixada, però s’espera que cap a finals de juny ja es pugui tornar a jugar si no hi ha cap contratemps i així ho avalen les autoritats competents.

Dimecres els jugadors blaugrana van fer el primer pas per a la readaptació passant una revisió mèdica que tots van superar, i després de fer-se el test per veure si algun d’ells tenia el coronavirus. El confinament que han seguit l’han complert a la perfecció perquè no hi ha cap positiu en el grup. Els jugadors van arribar a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí cap a les nou del matí, vestint ja la indumentària d’entrenament, que s’havien endut cap a casa dimecres per tal d’evitar tenir contacte dins el vestidor, que, malgrat tot, havia estat desinfectat dies enrere. A partir de dos quarts de deu els jugadors van començar la primera sessió, després de molts dies fent feina confinats a casa seva. Es van repartir entre el camp Tito Vilanova, camp 2 i camp 3, una divisió que els va permetre tenir espai suficient i mantenir la distància de seguretat ordenada per les autoritats sanitàries. Els entrenaments es van fer de forma individualitzada, tal com marca el protocol de la Lliga. No van coincidir en cap moment més de dotze jugadors, tal com ordena el protocol. Els primers a exercitar-se van ser Lenglet, Luis Suárez, Ter Stegen, Sergi Roberto, Griezmann, Messi, Umtiti, Arturo Vidal, Jordi Alba, Junior Firpo i Gerard Piqué. Quan ells van haver marxat, sense passar per la dutxa, va ser el torn de Neto, Semedo, Sergio Busquets, De Jong, Braithwaite, Arthur, Rakitic i els jugadors del filial, Ansu Fati, Iñaki Peña, Araújo, Collado, Monchu i Riqui Puig. Va ser una sessió d’una exigència mitjana en què els tècnics i preparadors físics van voler comprovar l’estat metabòlic, la capacitat d’esforç i recuperació i la força dels jugadors després d’haver estat dos mesos aturats.

Que aquest primer entrenament era molt desitjat ho demostra clarament la primera imatge amb la qual el club va voler informar que l’equip es tornava a cordar les botes i tornava a tocar pilota. No va ser casual. Va ser la de Leo Messi, líder i referent d’aquest Barça que ja torna a suar perquè d’ara endavant s’haurà de tornar a posar ràpidament a to per acabar de culminar els reptes que queden en aquesta temporada tan atípica. L’equip entrenat per Quique Setién és el líder de la lliga i està en una bona situació per superar els vuitens de la Champions.

L’altra imatge destacable de la jornada va ser la de Luis Suárez tornant a trepitjar la gespa després de la seva intervenció al mes de gener. El davanter uruguaià ha fet una feina intensa a casa seva durant tots aquests dies per poder escurçar el termini de recuperació –era de quatre mesos– i poder estar disponible per a l’equip per al reinici de la competició. Com va dir Eder Sarabia, la mà dreta de Setién, Luis Suárez serà “el fitxatge del confinament”. L’equip tornarà avui a entrenar-se per continuar la seva posada a punt. Ho faran a la mateixa hora i seguint el mateix procés perquè es van tornar a endur la roba que faran servir en una bossa biodegradable.

Qui no va participar en la sessió va ser Ousmane Dembélé, que es reincorporarà dilluns per continuar el procés de recuperació. El francès no té fitxa en la lliga –el club va donar-la de baixa per fitxar Braithwaite fora de termini–, però tot i així el club vol que també es faci el test per saber si té o ha passat la Covid-19.

COMPLIDORS

Van arribar ja amb la roba d’entrenament des de casa i no van dutxar-se allà

DEMBÉLÉ

Va ser l’única baixa, però dilluns tornarà per seguir recuperant-se i fer-se el test

PROTOCOL

Van exercitar-se individualment i en dos camps per no ser més de dotze jugadors

Cinc canvis i 23 convocats

En aquest retorn a la competició hi haurà dues novetats importants. La International Board ha aprovat que es podran fer de forma transitòria cinc canvis en els 90 minuts de cada partit, i l’opció d’un sisè en els que necessitin pròrroga, encara que aquesta substitució extra quedarà a la consideració de cada federació. Els cinc canvis s’hauran de fer en tres moments del partit, per evitar pèrdues de temps injustificades. Una altra de les mesures que també s’han aprovat –en aquest cas per part de la federació espanyola– és la d’ampliar les convocatòries. En aquests últims partits, els entrenadors podran endur-se fins a 23 jugadors, dos més dels permesos fins ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)