Barça

“La situació del Barça el 2021 serà dramàtica”

Barça. Joan Laporta insisteix que està treballant per tornar-se a presentar a les eleccions perquè li fa il·lusió i perquè caldrà revertir una situació que, segons diu, serà molt complicada

Després de sortir derrotat en les últimes eleccions, Joan Laporta es va acomiadar amb el missatge no surrender, una autèntica declaració d’intencions i que, ara que ja es viu en clima preelectoral a can Barça, està agafant més força que mai. L’expresident blaugrana s’està pensant molt seriosament la possibilitat de presentar-se. De fet, fa temps que treballa per oferir un projecte engrescador als socis quan s’obrin les urnes. En cada intervenció pública no se n’amaga, que aquest és el seu desig. “Estic treballant per presentar-me. Em fa il·lusió ser president en un període en què hi haurà un grup de jugadors als quals els queden tres o quatre anys i que ja van coincidir amb mi. Estic treballant amb persones de la meva confiança, empresaris i gent de prestigi. El 2021 la situació del Barça serà dramàtica i l’haurem de revertir”, ha afirmat al programa Tot es mou, de TV3.

Laporta considera que el FC Barcelona té, a grans trets, dos problemes principals: l’economia i la imatge que s’està donant. Creu que a la propera junta directiva li tocarà incrementar els ingressos, reduir les despeses i reestructurar un deute que ell xifra en 1.000 milions d’euros: “Caldrà fer una gestió més eficient.” L’expresident no es mostra preocupat per si hi haurà moltes candidatures i només espera que aquestes facin propostes interessants per al present i per al futur del club. Pel que fa a la imatge, destaca que casos com el de les xarxes socials, en què ell s’ha vist implicat, no fan cap bé al club. “Estem esperant l’auditoria i a veure com es depuren responsabilitats”, assenyala.

Ell, de moment, ja valora diversos candidats per a la banqueta. Li agradaria el retorn de Guardiola, i, naturalment, també té Xavi en els seus pensaments. “Ja està fent d’entrenador. Viu pel futbol i és ell qui decidirà quan és el seu moment. Dirigir excompanys no és fàcil. També hi ha altres opcions.”

Laporta, com a bon aficionat al futbol, viu amb alegria el retorn de la competició al juny. “Mentre s’adoptin mesures de protecció per als jugadors, em sembla bé el retorn de la lliga. M’agradaria guanyar-la, però al camp, competint. Esperem tenir uns mesos de bon futbol i a l’agost la Champions.”

Se solidaritza amb Sandro Rosell

Joan Laporta també va qualificar d’absolutament “injustos” i “desproporcionats” els dos anys de presó preventiva que va haver d’aguantar Sandro Rosell, que va acabar sent absolt. “Espero que superi aquest malson. La vida continua i que miri endavant. Podem tenir opinions divergents però quan es tracta d’humanitat tots tenim especial sensibilitat, i sobretot si no som rancuniosos”, afirma. Sobre la frase de si ser president del Barça avui dia és un risc, Laporta creu que si un president està compromès amb el procés d’independència sí que pot córrer més riscos, però no creu que pel simple fet de ser president del Barça puguis acabar a la presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)