Barça

El Barça té un pla

El mig del camp de l’equip blaugrana té molts números per ser la línia més sacsejada en aquest mercat entre les arribades, les baixes i els ascensos

Cal reduir la massa salarial i és una zona amb molts jugadors disponibles

La direcció esportiva del FC Barcelona s’està esprement el cervell per tal d’intentar compaginar les dues feines que la junta directiva li ha encarregat. Millorar la competitivitat de la plantilla, l’objectiu de cada any, però alhora intentar-ho fer rebaixant una massa salarial inassumible en aquests moments per culpa de la crisi provocada pel coronavirus, i en un escenari amb força possibilitats de no millorar a curt termini. Es preveu un llarg període amb el futbol a porta tancada, amb el que això significa per als ingressos del club. No és una qüestió només del Barça, perquè ahir el president de LaLiga, Javier Tebas, ja recordava que en els temps actuals caldrà rebaixar els salaris, fitxar menys o més barat i apostar més pel planter.

I el club blaugrana té previst fer totes tres coses. I no perquè ho hagi dit Tebas, sinó perquè ja ho tenia decidit un cop es vas conèixer els primers impactes de la Covid-19 en els comptes del club. A més a més, l’assumpte de la massa salarial disparada és un tema que ja ve de molt lluny. Caldrà, per tant, que els responsables esportius apliquin molt bé el bisturí en la plantilla i que analitzin totes i cada una de les operacions.

Línia amb possibilitats

I una de les línies on més canvis es pensen fer és al mig del camp. Ja era una línia força poblada a l’inici de la temporada, i hi ha moltes opcions per moure peces. El Barça té un pla per al seu mig del camp. Ara mateix té cinc futbolistes per a aquestes posicions, i de cara a la temporada vinent es queden segur De Jong, un dels pocs intocables, i Sergio Busquets. Per Rakitic, Arturo Vidal i Arthur, el club està disposat a escoltar totes les propostes que arribin. Hi ha més interès que marxin els dos primers, sobretot per dos motius: són més veterans i el Barça ja els considera amortitzats i també tenen fitxes molt elevades. Si marxen, i ho fan deixant diners a la caixa o entrant en alguna operació interessat, oli en un llum.

Però no serà feina fàcil alliberar aquestes places. Tots tres tenen contracte, i dos, Rakitic i Arthur, ja han assegurat públicament que no tenen la més mínima intenció de marxar. El croat, de fet, se sent una mica maltractat pel club perquè l’estiu passat se’l va intentar col·locar en diverses operacions, i en aquest inici de temporada va tastar força la banqueta fins que no es va confirmar que es quedava. La situació d’Arthur és diferent, i només marxaria si és per entrar en l’operació amb el Juventus per l’intercanvi amb Pjanic. El brasiler, però, es manté ferm en el seu desig de triomfar en el Barça, i només pensa en això i a convertir-se en un jugador cada cop més important per a l’equip. De fet, no se sent gens pressionat per totes les informacions que estan apareixent sobre ell, i està molt tranquil.

En el pla traçat, el Barça espera que dos d’aquests tres jugadors sí que marxin, per deixar lloc a la possible arribada de Pjanic, que es veu com una opció molt interessant, i el retorn de Carles Aleñá, ara cedit al Betis però que el club vol que es quedi de cara a la temporada que ve. Depenent dels jugadors que acabessin marxant, des de la secretaria tècnica compten completar el mig del camp amb un altre futbolista que s’haurà de guanyar la plaça durant la pretemporada. La decisió, en aquest cas, seria de Quique Setién, a qui haurien de convèncer. Els aspirants a aquest lloc són, bàsicament, quatre futbolistes, dos d’ells del planter, Riqui Puig i Monchu, i dos fitxatges, el canari Pedri, que està cedit al Las Palmas i de qui tothom en diu meravelles, i del brasiler Matheus. En aquest escenari treballa el FC Barcelona, conscient de les dificultats que es trobarà en un mercat a la baixa i complicat.

SITUACIÓ ACTUAL

Seguiran segur De Jong i Busquets, però Arturo Vidal, Rakitic i Arthur són en el mercat

DIFÍCIL

El club voldria que dos dels tres marxessin per deixar lloc a Pjanic i Aleñá

L’ÚLTIMA PLAÇA

Hi ha aspirants i hauria de sortir d’entre Riqui Puig, Monchu, Pedri o Matheus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)