Barça

Dembélé apareix a escena

Sis dies després de la tornada del Barça als entrenaments, Ousmane es deixa veure per fi per la ciutat esportiva, un cop superat el test

El desig del francès és reaparèixer a l’agost, en la Champions

Fi a l’espera. Ousmane Dembélé se suma al retorn. Ahir, primera imatge pública de l’internacional francès a la ciutat esportiva Joan Gamper. Ell era l’únic futbolista de la primera plantilla del FC Barcelona que quedava encara per tornar a l’activitat. Ho ha acabat fent sis dies després del retorn dels seus companys de vestidor, que des de divendres passat s’entrenen a les instal·lacions blaugrana i acumulen ja cinc sessions individuals de preparació. Dembélé no va poder sotmetre’s al test del coronavirus la setmana passada, com sí que ho van fer els seus companys, perquè no està inscrit a la lliga, però dimarts va passar la prova al seu domicili i ahir, dimecres, ja no va tenir cap impediment a l’hora de trepitjar de nou la ciutat esportiva. Dembélé va aparèixer estrictament uniformat amb la mascareta i els guants, tal com marca el protocol. L’espera encara un llarg període de recuperació. Ahir, Dia-1 postconfinament.

Just aquesta setmana s’han complert tres mesos des que el doctor Lasse Lempainen el va operar, el dia 11 de febrer passat, a Finlàndia, de la greu ruptura del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta. Dembélé s’havia lesionat de gravetat el dia 3 de febrer. Aquell dia el món li va tornar a caure de nou a sobre per enèsima vegada. Lesió greu i adeu a la temporada. O almenys aquesta era la situació abans de l’esclat de la pandèmia. La previsió del nou calendari futbolístic, derivat de la Covid-19, ha obert una llum d’esperança en Dembélé, que ara per ara es resigna a donar per perdut el curs en l’aspecte individual. Beneficiat també per l’ajornament de l’Eurocopa, Ousmane somia ara en la Champions.

El fitxatge de Martin Braithwaite el va deixar sense fitxa en la lliga i no podrà tornar a jugar en aquesta competició aquest curs –per terminis tampoc hi hauria arribat–, però el fet que la Champions es jugui ara al mes d’agost és un objectiu clar al qual aferrar-se. I aquí és on es genera el gran debat intern: el club no vol ni sentir a parlar d’un retorn precipitat de Dembélé, tenint en compte el seu historial mèdic amb lesions i recaigudes, però el jugador s’ha marcat com a objectiu tornar a competir a l’agost. El seu últim partit en aquesta competició va ser el 27 de novembre contra el seu exequip, el Dortmund, i aquell dia Dembélé també es va lesionar de gravetat. Recordada és aquella imatge seva assegut a la gespa amb la mirada absent, consolat per Messi, i després d’haver-se tret les botes, conscient de la lesió que s’acabava de fer.

DEMBÉLÉ

Aquesta setmana s’han complert tres mesos de l’operació; ell vol tornar a l’agost

EL BARÇA

El club prefereix no accelerar cap procés, conscient del seu historial de recaigudes

Lenglet torna a la feina després de ser pare

Novetats també ahir en referència a un altre membre del clan francès del Barça. Clément Lenglet va tornar a participar en els entrenaments individuals, després que dimarts no ho fes amb permís del club, perquè estava a punt de néixer el seu fill Mael. Estelle, la parella de Lenglet, va donar a llum la nit de dimarts a dimecres, a l’hospital de Barcelona. Setién va tornar a comptar amb sis jugadors del filial: Ansu Fati, Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Araujo i Monchu. Avui l’equip descansarà i divendres tornarà a la feina, a partir de dos quarts de deu del matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)