Barça

La directiva continua avaluant l’impacte econòmic de la crisi

Barça. Reunió telemàtica de la junta sense encara conclusions de l’auditoria de les xarxes socials i estudiant tots els escenaris per reduir despeses

Nova reunió telemàtica de la junta directiva del Barça, encara sense notícies de l’auditoria encarregada a PwC en relació amb l’escàndol de les xarxes socials. Sí que la junta directiva va tractar, entre altres coses, la situació econòmica del club, molt colpejat per la crisi originada pel coronavirus. La Vanguardia explicava ahir que els executius del club valoren en uns 154 milions els diners que el club ha deixat d’ingressar en aquest últims dos mesos, diners que estaven pressupostats i que corresponen a entrades els dies de partit, tota l’explotació del Camp Nou, el museu, les botigues oficials del club i també les escoles FCB. El club té clar que l’exercici es tancarà amb pèrdues, però intenten des de fa setmanes que siguin les mínimes possibles i que aquests més de 150 milions que faltaran en el capítol d’ingressos tinguin una contrapartida en el capítol de despeses.

La rebaixa salarial de la primera plantilla del club i l’ERTO que es va fer en altres plantilles i departaments del club ajudaran una mica, però des de tots els departaments es treballa per reduir encara més les despeses. D’aquesta tasca se’n va parlar ahir. També de com haurà de ser el pressupost de la temporada vinent, tenint en compte que és més que possible que el Camp Nou no es pugui obrir als espectadors fins l’any 2021.

Precisament en la trobada telemàtica de la junta directiva es va parlar d’un parell d’iniciatives que es consideren molt importants per augmentar els ingressos futurs del club. Totes dues pertanyen a l’àrea digital, que encapçala Dídac Lee. Una és el llançament de la plataforma e-Commerce. Segons el club, ha rebut una gran resposta dels socis, i el nombre de comandes que s’hi han fet supera amb escreix el que es preveia. La plataforma, que presenta productes exclusius de la Barça Store, s’obrirà aviat a altres països.

La junta directiva també ha estat informada dels productes que es duen a terme des de la plataforma OTT Barça TV Plus. La plataforma, que farà continguts televisius propis del Barça amb l’objectiu d’arribar a tots es seguidors blaugrana, està ja en fase de proves i està previst que se’n faci el llançament per abans que acabi l’actual temporada.

A banda de temes de caire econòmic, la junta directiva també va felicitar els tres equips que ja han estat proclamats campions de lliga: el femení, el d’handbol i el d’hoquei sobre patins, i va decidir que des d’avui, i mentre duri l’estat d’alarma, les banderes del club onegin a mig pal en homenatge a les víctimes de la Covid-19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)