Barça

Setién: reptes i deures

Setién afronta el final de curs amb el somni del doblet en l’horitzó, i amb obligacions com ara la millora lluny del Camp Nou i créixer defensivament

El tècnic assegura que Messi serà a Son Moix en la reestrena

El Barça torna dissabte a la competició. Espera Son Moix. L’estadi del Mallorca és la primera parada en una cursa cap al títol de lliga de només onze etapes. Quan Quique Setién va heretar l’equip de Valverde ho va fer amb un Barça situat en una privilegiada primera posició. És la mateixa que ocupa actualment gràcies a la victòria per la mínima contra la Real en l’últim partit abans del confinament i gràcies al favor del Betis, i és també la posició en què Setién confia estar l’última setmana del mes de juliol quan acabi la pel·lícula. El càntabre aspira a guanyar la lliga en la seva primera temporada com van fer Guardiola, Luis Enrique i Valverde.

A Setién se’l va fitxar perquè encaixava amb el perfil per filosofia futbolística, però també se’l va fitxar per guanyar títols. La Champions és el seu gran repte i és la carpeta en què Valverde va fracassar. Roma i Liverpool van ser la seva tomba. Setién tot just acumula un partit oficial en aquesta competició en tota la seva trajectòria professional –el partit a Nàpols (1-1)–, però el seu escàs bagatge a Europa no és una coartada vàlida. L’exigència del Barça l’obliga a lluitar per una Champions que el club no aixeca des del 2015. En les últimes quatre temporades el Barça només ha accedit un cop a semifinals. En les altres tres ocasions el mur ha estat l’eliminatòria dels quarts de final. L’eliminatòria contra el Nàpols, el primer esglaó cap a la glòria.

Però Setién té clares algunes premisses. Per guanyar el doblet cal millorar les prestacions mostrades abans del confinament. Sobretot lluny del Camp Nou. Setién és a només una derrota d’igualar les tres de Valverde a fora de casa en la lliga. Amb Setién el Barça ha perdut a Mestalla i al Bernabéu, i sap que no es pot deixar punts en cap de les sis sortides que li queden: Son Moix, el Pizjuán, Balaídos, l’estadi de la Ceràmica, el José Zorrilla i Mendizorrotza.

El Barça té més partits com a visitant que com a local en aquestes onze jornades per acabar la competició i és un escenari preocupant tenint en compte que fins ara l’equip només ha sumat 18 dels 39 punts possibles lluny de Barcelona. Res a veure tenen els seus números com a local (40 punts de 42).

El Barça ha de millorar a fora i el fet de jugar sense públic o almenys sense estadis plens pot ajudar per evitar climes hostils. Amb tot, Setién és dels que s’estimarien més jugar contra aficions d’aquelles que pressionen l’àrbitre. Ell sempre amb públic. A fora i a casa: “Prefereixo sentir xiulets al Camp Nou que tenir l’estadi buit.”

L’altra faceta que ha de millorar és la fiabilitat defensiva. El Barça ha rebut un total de 42 gols en el global de les quatre competicions. A la lliga, la seva estadística és superior a un gol encaixat per partit (31 gols en contra en 27 jornades). El Real Madrid, per exemple, n’ha rebut només 19, dotze menys, i l’Atlético 21, deu menys. El Getafe, el Sevilla i l’Athletic també encaixen menys gols que els blaugrana.

Per assolir els objectius Quique Setién s’aferra al trident. L’alta mèdica de Luis Suárez és la millor notícia per a un càntabre que fins ara no havia pogut alinear l’uruguaià. Setién podrà comptar contra el Mallorca per primer cop amb el trident. Potser no els 90 minuts, com explicava ell mateix ahir al programa Tot costa de Catalunya Ràdio: “No tinc cap dubte que Messi viatjarà a Mallorca. En el cas de Suárez podria jugar d’inici, però em sembla temerari fer-lo jugar tot el partit.”

Entre Leo Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann van marcar 31 gols i van repartir set assistències en la primera volta del campionat. En aquestes últimes onze jornades les possibilitats de l’equip depenen en bona mesura d’aquests tres noms.

LES FRASES

No tinc cap dubte que Messi serà a Mallorca. Suárez podria jugar d’inici, però em sembla temerari fer-lo jugar tot el partit
Prefereixo sentir xiulets al Camp Nou que tenir l’estadi buit. Ens agrada sentir l’escalf de la gent
La norma dels cinc canvis? Si el rival refresca l’equip potser ens perjudicarà a la part final del partit. Ho veurem a mesura que avanci la competició
Entre la lliga i la Champions, jo sempre donaria més valor a la lliga
Quique Setién
Al programa ‘Tot Costa’ de Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)