Barça

Viatge exprés a Mallorca i amb mesures sanitàries

Barça. L’equip blaugrana volarà en un xàrter al matí, tornarà en acabar el partit a Son Moix, es tancarà un hotel perquè descansin i es desplaçaran en dos autocars per minimitzar el risc

Torna la lliga i, per tant, també ho fan els desplaçaments dels equips per jugar als camps rivals. Minimitzar els riscos en els viatges era un tema que des del primer moment LaLiga va tenir molt clar i per aquest motiu va decidir assumir-ne l’organització perquè no hi pogués haver cap dubte que es complien els seus protocols.

El reinici a la competició del Barça és a domicili, al camp del Mallorca i, a grans trets, el viatge ja està organitzat. Serà una visita exprés, la dels blaugrana a l’illa, malgrat que el partit es disputarà a les deu de la nit. L’equip sortirà dissabte mateix en un vol xàrter, un fet del tot habitual, però l’accés estarà restringit ales persones autoritzades. És a dir, als jugadors i al cos tècnic i, en principi, a dos directius. La intenció del president, Josep Maria Bartomeu, és assistir a aquest primer partit després del retorn a la competició. Durant el trajecte, l’avió tindrà totes les mesures de seguretat possibles i, tal com està establert, no se serviran begudes ni menjar durant el trajecte i en cada fila s’asseurà una persona. Tenint en compte que les convocatòries poden ser de 23 jugadors, l’expedició blaugrana passarà de les trenta persones. Els jugadors ahir ja es van fer el test serològic, tal com marca el protocol de la lliga per confirmar que no tenen la Covid-19 i poden viatjar a Mallorca. Els expedicionaris hauran de dur mascaretes.

Després d’aterrar a Mallorca, cap a un quart d’una del migdia, dos autocars els esperaran per portar-los a l’hotel. Quan els trajectes es fan amb autocar no hi poden anar més de 25 persones per mantenir les distàncies de seguretat, així que s’hauran de dividir en dos grups. A l’hotel de concentració, el Nixe Palace, els jugadors blaugrana dinaran i descansaran fins a l’hora del partit. Els conductors dels autocars també es quedaran en aquest hotel tancat per a l’ocasió. LaLiga vol evitar el mínim risc i també es minimitza el temps d’estada als espais comuns.

Un cop arribin a l’estadi de Son Moix se’ls prendrà la temperatura i encara s’ha de veure si es canvien en un únic vestidor o si s’habilita un segon espai perquè hi hagi una major distància entre els futbolistes. Un cop acabi el partit, i un cop s’atenguin els mitjans –com a molt hi haurà un flash interview a peu de camp i la roda de premsa en streaming de Quique Setién–, l’expedició blaugrana tornarà cap a l’aeroport, de nou amb dos autocars, per agafar un altre xàrter i arribar a Barcelona de matinada.

En el Barça estan convençuts que aquestes mesures tan restrictives es faran en els primers partits però que, si no hi ha problemes, es podrien flexibilitzar, tal com ha passat a Alemanya.

TEST

Els jugadors ahir ja es van fer un test serològic tal i com marca el protocol

MESURES

Quan arribin a Son Moix es prendrà la temperatura a tots els jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)