Barça

“Tots arribem al primer partit amb incertesa”

Quique Setién. Entrenador del FC Barcelona

Quique Setién no concedia una roda de premsa des del 7 de març, abans que la Covid-19 entrés amb virulència a les nostres vides. Molt ha plogut des d’aquella darrera compareixença postpartit, a la sala Ricard Maxenchs, feta pocs minuts després d’haver guanyat aquell dia la Real Sociedad (1-0). Ni ell ni ningú s’hauria imaginat tot el que succeiria en els mesos posteriors.

Més de tres mesos després, ahir, per fi retorn a velles rutines. Setién va tornar a asseure’s davant dels micròfons per fer la roda de premsa prèvia al partit contra el Mallorca, que en circumstàncies normals s’hauria d’haver fet el 13 de març. Compareixença telemàtica, com marca el protocol. El càntabre a la ciutat esportiva i la premsa a la redacció o als seus domicilis.

El Barça entrarà avui en joc després que ahir ho van fer ja el Granada, el Getafe, el València i el Llevant i que dijous els dos equips de la ciutat de Sevilla. Ni tan sols el mateix Setién pot calibrar com serà aquesta posada en escena. Tot és nou, també per a ell. Retorn tenyit d’incertesa i il·lusió: “Tots els equips arribem a aquest primer partit amb certa incertesa. No sabem com respondrem davant d’aquesta situació anòmala. No sabem si veurem al Barça que vam veure abans del confinament, però sí que puc dir que nosaltres estem amb una gran motivació. Això es palpa en cada entrenament. Espero que puguem fer un bon partit a Mallorca i sumar els tres punts.” “Crec que ens ha anat bé aquesta aturada. Ens ha permès tenir un temps per a la reflexió i l’anàlisi. A alguns equips que estan a la part baixa de la classificació potser els afavoreix fins i tot més perquè potser poden aïllar-se respecte de la situació delicada que tenien i fer net. Tots són hipòtesis.” En aquest sentit, Setién espera un Mallorca fresc mentalment.

En referència a un dels noms propis de la setmana, el de Nélson Semedo, Setién va explicar que l’error comès pel portuguès quant a protocol no hauria de tenir repercussions directes sobre la seva presència en l’equip avui a Son Moix–ha entrat en la convocatòria–, igual que Lopetegui va alinear Lucas Ocampos i De Jong contra el Betis tot i el famós incident de la barbacoa: “Semedo s’ha disculpat amb el grup. Va cometre un error i ho sap. Ja n’hem parlat.”

Setién va parlar de l’estat físic de Messi, Suárez i Umtiti. L’argentí i l’uruguaià estan a punt, tothom tranquil: “Messi està perfectament. Ha entrenat amb normalitat. Messi sap dosificar-se quan ho veu necessari. Però si els futbolistes seran capaços de jugar-ho tot, això ho anirem veient. Jo ja els he advertit que és important estar atents a les pistes que et dona el cos perquè estar dues setmanes lesionat en les circumstàncies de calendari actuals et pot deixar sense jugar quatre o sis partits.” “Suárez podria ser titular, però, com tots, necessitarà alguns partits per oferir la seva millor versió.” “En el cas d’Umtiti, ell està força bé, però li falta una mica de ritme, com és lògic. No ha pogut participar de tots els entrenaments com la resta.”

Interpel·lat sobre la informació publicada pel diari alemany Bild, en què s’assegura que tots els partits pendents de la Champions es jugaran a Portugal, inclosos els partits de tornada de vuitens de final, ell ho veuria com una desigualtat pel que fa a l’eliminatòria encara oberta amb el Nàpols: “Ens perjudicaria haver de jugar contra el Nàpols en un camp neutral quan ells sí que ho han pogut fer en el seu i amb públic.”

CAS SEMEDO

“Semedo s’ha disculpat amb el grup. Va cometre un error i ho sap. Ja n’hem parlat”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)