Barça

Dignitat en el comiat

El Barça posa fi a la lliga 2019/20 clavant una ‘maneta’ a l’Alavés en un partit en què Messi fa un doblet per assegurar-se el trofeu Pichichi i Riqui Puig destaca amb dues assistències

Lenglet acaba amb molèsties

alavés 0 barça 5

BARÇA:Neto; Sergi Roberto, Araujo, Lenglet (Semedo, 50’), Jordi Alba; Arturo Vidal, Busquets (De Jong 58’), Riqui Puig, Messi, Luis Suárez, Ansu Fati (Braithwaite, 77’). ALAVÉS:Roberto; Martín, Laguardia, (Tachi 46’), Magallán, Adrián Marín, Edgar, Camarasa (Abdallahi 65’), Manu (Fejsa, 58’), Burke (Rioja, 46’); Lucas Pérez (Pere Pons, 46’) i Joselu. GOLS:0-1, Ansu Fati (24’); 0-2, Messi (35’); 0-3, Suárez (44’); 0-4, Semedo (57’); 0-5, Messi (75’).ÀRBITRE:Martínez Munuera (valencià). No va ensenyar cap targeta.PÚBLIC:Sense públic.

El partit era intranscendent i feia més nosa que servei, però el Barça no es podia permetre posar fi a la lliga amb un nou ridícul després d’haver-la deixat escapar de manera increïble en els partits postconfinament. Calia netejar la imatge del duel contra l’Osasuna i en aquest aspecte els de Quique Setién van complir. Hi van posar ganes contra un Alavés que, ja salvat, va jugar sense gaire intensitat i donant moltes facilitats al darrere. I si al Barça, malgrat tots els seus problemes futbolístics, el deixes jugar gaire, pot ser que t’enduguis una golejada, que és el que va passar. Un 0 a 5 amb gols d’Ansu Fati, Messi –per partida doble i que li garanteixen el trofeu Pichichi–, Luis Suárez i Semedo i una millora en el joc i en l’actitud que donen una mica de treva en una setmana complicada per als blaugrana, en què fins i tot s’ha parlat de relleu a la banqueta, amb el nom de Kluivert a escena.

La victòria per si mateixa no tenia cap valor, però les sensacions que va deixar l’equip i les posteriors paraules de Messi, que ara reclama tranquil·litat, calmen l’entorn i ajudaran a preparar l’equip de cara a l’enfrontament de Champions contra el Nàpols el dia 8 d’agost.

Amb les baixes per sanció de Rakitic, Piqué i Junior, Setién va sortir amb un equip sense reservar-se res. Calia redimir-se aviat. Neto va tenir el premi amb la titularitat i Ter Stegen, un descans. I perquè no se’l pogués acusar de perjudicar el filial sense motiu, també va fer jugar d’inici Araujo, Riqui Puig i Ansu Fati per acompanyar Messi i Luis Suárez. Precisament els dos joves del planter van ser dels millors del partit i dues peces a les quals aferrar-se per construir el Barça del futur. Una canonada amb l’empenta de Riqui Puig en el minut 3 hauria pogut inaugurar el marcador, però la pilota es va estavellar al travesser. Va ser el preludi de tot un seguit d’ocasions en què va faltar encert. Els blaugrana van topar amb la fusta en dues rematades, de Leo Messi i Arturo Vidal.

L’encarregat d’obrir la llauna va ser Ansu Fati, que acaba amb set gols en la lliga, després d’una passada del seu millor soci, Messi, que va fer el segon després que Riqui Puig congelés el temps dins l’àrea per assistir-lo i deixar-lo marcar a plaer després de fintar Roberto. Abans del descans, Luis Suárez va sentenciar amb un gol després d’una jugada meritòria generada entre l’argentí i Alba.

En la segona meitat, el Barça va perdre Lenglet, amb molèsties a la zona pèlvica, però amb Vidal reconvertit en central va continuar dominant a plaer contra un Alavés fos i molt poc intens. Semedo es va afegir a la festa fent el quart gol després d’una nova passada de Riqui Puig, i Messi va voler completar la maneta definint des del darrere una centrada d’Alba. Va ser el primer gol de l’argentí a passada del lateral de l’Hospitalet aquesta temporada. Una dada sorprenent i molt reveladora, perquè aquest era un dels principals arguments ofensius de l’equip blaugrana no fa pas gaire.

La golejada i el fet que l’equip hagi fet pinya per intentar guanyar la Champions són la millor notícia possible.

L’EQUIP

Neto és titular, i Araujo, Ansu Fati i Riqui Puig tenen una actuació molt destacable

Messi diu que ara el que cal és “tranquil·litat”

Leo Messi va tornar a exercir de capità en l’últim partit de la lliga i va voler calmar els ànims i apagar el foc que ell mateix havia encès amb les declaracions que va fer després del partit contra l’Osasuna. “El més important és que vam fer autocrítica. Ens vam adonar de moltes coses. Avui hem fet un pas endavant pel que fa a actitud i compromís, que és el que cal tenir sempre. Cal sortir com a mínim amb la mateixa actitud que el rival.” Messi va insistir que ara cal que l’equip s’instal·li en la tranquil·litat i que no s’obrin noves polèmiques. “Necessitem tranquil·litat i, com vaig dir l’altre dia, netejar el cap. Ja vam dir el que havíem de dir, ja vam fer autocrítica internament. Ja no cal dir res més, sinó demostrar el canvi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)