Barça

Hi ha futur

Amb l’aparició de Riqui Puig, Ansu Fati, Araújo i els fitxatges de Pedri i Trincão, el Barça es garanteix el relleu en algunes posicions importants

Els tres primers ja han demostrat que es pot comptar amb ells i als nouvinguts cal donar-los temps i oportunitats

Comença a ser una cantarella recordar que l’actual Barça manté la mateixa columna vertebral que va guanyar la Champions a Berlín el 2015 i que, sense una competència fiable, alguns d’aquests futbolistes s’han anat acomodant i s’han mostrat reticents a passar el relleu a futbolistes més joves. En alguns casos, amb encert, perquè les opcions fitxades per iniciar la transició han estat fracassos sonors però en d’altres perquè ha faltat valentia als diferents entrenadors que s’han assegut a la banqueta del Camp Nou en els últims anys.

Però hi ha futur en el Barça. En algunes posicions encara cal buscar més per trobar bons substituts però en la plantilla hi ha elements suficients per passar el testimoni a joves amb cames fresques, molta il·lusió, noves idees i, sobretot, qualitat suficient per jugar en l’equip blaugrana. Aquesta temporada hi ha tres casos molt concrets. Són els de Riqui Puig, Ansu Fati i Araújo. Tots ells han demostrat que tenen lloc en el primer equip si es decideix prioritzar el planter i la joventut en detriment de la veterania o els fitxatges. Tenint en compte que la crisi ha deixat les economies dels clubs sota mínims és força probable que la majoria no tinguin més remei que mirar cap a casa i confiar en el planter.

Riqui Puig està demostrant en aquests últims partits que té lloc en el primer equip. Independentment que el mig del camp sigui una de les zones més poblades ara mateix, una plaça hauria de ser per a ell. Ha participat en nou dels onze partits que el Barça ha disputat entre el 13 de juny i el 19 de juliol, cinc dels sis últims en l’onze titular i no ha desentonat gens. El club blaugrana no es pot permetre desaprofitar el seu talent ni esperar que es foguegi en un altre club que ves a saber si confiarà en ell. Riqui Puig és talent, atreviment, visió de joc, imaginació i pur ADN Barça. Aquest agost fa 21 anys.

Qui també ha demostrat que pot tenir un lloc en el primer equip és Ansu Fati. Caldrà alliberar alguna plaça però de jugadors que actuïn per la banda no ha anat sobrat aquesta temporada amb les múltiples lesions de Dembélé. En aquest exercici ha sabut aprofitar molt bé les seves oportunitats i ha revitalitzat un atac que en moltíssims partits s’havia encallat o no trobava solucions per fer mal a les defenses rivals. Amb només 17 anys, aquesta temporada ha participat en 24 partits de lliga i ha marcat set gols. El Barça confia molt en ell i al desembre el va blindar fins al juny del 2022 amb dues temporades més opcionals. Ara per ara té una clàusula de rescissió de 170 milions d’euros però quan ja tingui fitxa del primer equip aquesta passarà als 400 milions d’euros. És, a més a més, un dels protegits de Leo Messi.

El club, si no hi ha una sorpresa d’última hora, sembla que també té decidit que Ronald Araújo es quedi. Valoren molt positivament la seva progressió esportiva i també personal i ja s’han iniciat els tràmits perquè no ocupi plaça d’extracomunitari. L’uruguaià ha participat en sis partits de lliga amb el primer equip aquesta temporada i ha protagonitzat bones actuacions. El club, ara mateix, no vol destinar els pocs recursos econòmics que tindrà anant a buscar un altre central a fora. En aquest sentit, ha passat al davant de Todibo.

Pedri i Trincão, els nous

El Barça els va fitxar amb l’objectiu que facin la pretemporada amb el primer equip i que sigui l’entrenador –Setién o un altre– el que decideixi sobre la seva continuïtat. Però veient el magnífic rendiment de tots dos futbolistes aquest últim temps, el club blaugrana no pensa escoltar les ofertes que no paren d’arribar per ells a les oficines i es quedaran segur en el Barça. Per Trincão, el Barça va pagar 31 milions a l’Sporting de Braga però està convençut que té una de les estrelles del futur a les seves mans. Desequilibri i gols. I a més, el cap a lloc i un entorn familiar molt sa. En el club no hi ha dubtes que triomfarà i que no només és una aposta de futur sinó una realitat de present. Ha acabat la temporada fent vuit gols i repartint onze assistències. Amb Pedri, si fa no fa, passa el mateix. Té moltes ofertes perquè a cap club li escapa que té un grandíssim talent però el Barça prefereix que continuï aprenent dels millors i que exploti amb ells.

Tots tenen qualitats per fer-se un lloc en el primer equip però caldrà que l’home que s’assegui a la banqueta tingui prou valentia per fer-los jugar i que tothom en el club sigui pacient. Hi ha futur.

LA XIFRA

31
milions d’euros
va pagar el Barça a l’Sporting de Braga per Trincão i cinc per Pedri al Las Palmas

LA DADA

7
gols
ha marcat aquesta temporada en la lliga Ansu Fati, que ha participat en un total de 24 partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)