Barça

Un confinament per oblidar

Amb el reinici de les competicions després de la Covid-19, el Barça ha perdut tot el que ha jugat: les lligues de futbol, bàsquet i futbol sala, i l’ascens del filial

Ja només queda aferrar-se a la Champions

L’aturada de les competicions no li ha fet cap mena de bé, al FC Barcelona. El confinament per culpa de l’expansió de la pandèmia del coronavirus i el posterior reinici de les competicions han deixat un panorama per oblidar. El cop esportiu de la Covid-19 en el club blaugrana ha fet mal, molt mal. Perquè després del confinament el Barça ha perdut tot el que ha jugat. Es diu aviat. No ha pogut mantenir el lideratge en la lliga de futbol, que a sobre l’ha acabat guanyant el seu etern rival; ni la de bàsquet, quan era clarament el favorit en la final contra el Baskonia; ni la de futbol sala, en què el format exprés no li va anar gens bé, al club blaugrana, que va dir adeu abans d’hora i amb polèmica, i aquest cap de setmana passat a la llista d’infortunis s’hi ha sumat el Barça B, amb la derrota en la final de la fase d’ascens a segona divisió A contra el Sabadell. Els nois de Garcia Pimienta van fer un play-off molt meritori perquè tenien un munt de baixes, però la realitat és que no van poder assolir l’ascens, que era l’objectiu del club. La gran i única taula de salvació que li queda al Barça en aquests moments és la Champions. És un somni, tenint en compte com està l’equip, però el format reduït l’afavoreix i amb Messi a l’equip mai se sap.

Ha estat, per tant, un ple de fatalitats que pocs s’esperaven, i més encara quan en aquesta temporada hi havia posades moltes esperances, sobretot en les dues principals seccions de l’entitat, el futbol i el bàsquet, on es van fer grans inversions. Precisament, d’inversions no se’n podran fer gaires la temporada vinent perquè si esportivament el confinament ha fet molt mal, econòmicament el club també se n’ha ressentit molt. Segons Bartomeu, han estat el club més perjudicat de tot el món.

L’equip de Setién perd la lliga

Abans de l’aturada de la competició, el Barça era líder del campionat. Va tornar a jugar 97 dies després de l’aturada al camp del Mallorca i allà va oferir una victòria convincent que no feia presagiar el que vindria després. En el següent partit es va imposar al Leganés al Camp Nou però les sensacions ja no eren les millors. En el tercer partit, l’equip va empatar contra el Sevilla i va perdre el lideratge amb el triomf del Madrid contra la Real Sociedad. Els blancs no han fallat en cap partit després del confinament i el Barça va empatar-ne dos més, contra el Celta de Vigo i l’Atlético de Madrid, i va perdre contra l’Osasuna al Camp Nou.

Derrota i retorn de Jasikevicius

L’excepcional final de l’ACB, resolta a un sol partit, no va anar gens bé al Barça de Pesic, criticat també per no haver sabut gestionar bé alguns moments del partit contra el Baskonia. L’equip blaugrana era el gran favorit perquè tenia una plantilla amb molt nivell, amb Mirotic al capdavant, i perquè volia posar fi a sis anys de sequera en la lliga. La derrota a València va provocar el relleu a la banqueta, on Pesic, que tenia contracte per una temporada més, ha deixat el lloc a Sarunas Jasikevicius, un dels ídols del Palau Blaugrana. La derrota en la lliga va ser molt dolorosa.

El CE Sabadell aparta el Barça B de l’ascens

Els nois de Garcia Pimienta han fet una molt bona fase d’ascens a segona divisió A, però en la final, malgrat avançar-se en el marcador, no van poder superar el CE Sabadell, que va ser superior durant el partit. El Barça B va arribar en condicions de disputar l’ascens després d’eliminar el Valladolid Promesas (3-2) i el Badajoz, que va superar en els penals, en què no en va fallar cap. El filial blaugrana, a més, ha tingut moltes baixes, com les d’Ansu Fati, Riqui Puig i Collado, i va anar a Màlaga amb 12 fitxes del B.

Comiat exprés i Europa en perill

L’equip de futbol sala del Barça no va poder revalidar el títol després de quedar eliminat a la primera en el partit de quarts de final contra el Llevant. La final exprés de lliga va ser letal per al conjunt blaugrana. El Llevant va ser capaç de remuntar l’eliminatòria en 10 minuts, quan perdia per 2-0, amb un gol de Cecilio a tres segons del final. Va ser una derrota amb polèmica. Els d’Andreu Plaza, amb el 2-0 al marcador, van protestar per la inexistent cinquena falta d’Adolfo sobre Jorge Santos, una infracció que va acabar sent clau en el tram decisiu. En la repetició es va apreciar que no hi havia falta ja que el jugador del Llevant es va tirar a terra després de tenir una punxada muscular. A més, es complica la presència a Europa el curs vinent perquè només obtindrà el bitllet si guanya la final a quatre el mes d’octubre que ve al Palau Blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)