Barça

Arthur es declara en rebel·lia

El migcampista brasiler comunica al club que no torna del Brasil per als entrenaments i se li obrirà un expedient disciplinari

Les dues parts estan negociant la seva desvinculació immediata de l’entitat

La relació entre el FC Barcelona i Arthur Melo es va començar a torçar a partir de l’aparició de la pandèmia del coronavirus. Es podria dir que la trencadissa entre les dues parts, en part, està provocada per la Covid-19. Molt possiblement, si no hagués aparegut aquest virus i les competicions no s’haguessin aturat no hauria passat res del que des de ja fa uns mesos s’està vivint al voltant del migcampista brasiler.

Ningú s’hauria imaginat que Arthur, comparat prematurament i excessivament amb Xavi, i que fins i tot havia rebut elogis públics de Messi, apareixeria en una llista de futbolistes transferibles malgrat el seu potencial i la seva joventut. Però el coronavirus ha fet tant mal a l’economia del Barça que la secretaria tècnica va posar tota la plantilla al mercat exceptuant Messi, Ter Stegen, De Jong i pocs més. A més a més, a l’interior del club algunes persones rellevants ja la portaven votada al jove brasiler, perquè entenien que no havia tingut la regularitat esperada i que s’havia convertit en una petita decepció després de les expectatives que s’havien creat al seu voltant. Moltes lesions, alguns comportaments poc professionals –el jugador es va arribar a disculpar públicament per haver assistit a una festa amb Neymar– el van deixar en una posició de poca força.

Però ell no es va resignar. Mentre el club ha estat tancat i tothom confinat, no van cessar els rumors sobre la seva marxa del Barça. Eren tan insistents els rumors que fins i tot Arthur va voler enviar un missatge a través dels mitjans per explicar que havia demanat al Juventus que no insistissin més en el seu fitxatge i al Barça que no escoltés ofertes. Semblava que amb aquest pas la seva carpeta quedava tancada. Doncs res més lluny de la realitat. El club blaugrana, malgrat aquest advertiment, es va mantenir ferm en la seva posició i no va donar per finalitzades les negociacions amb el Juventus per portar Pjanic a canvi d’Arthur en una operació que li serviria per complir amb la partida de vendes del pressupost abans de tancar l’exercici. I així és quan a finals de juny es va anunciar la doble operació entre catalans i italians.

Arthur deixava el Barça però seguia compromès amb l’equip. De fet, en una rotllana amb els companys abans d’un entrenament, els va reunir per dir-los que els volia ajudar a aconseguir els dos títols que quedaven i que volia jugar. Setién va assegurar que comptava amb ell, però la realitat va ser una altra. Després del seu acord amb el Juventus va desaparèixer del mapa. Quatre minuts a Vigo, vol cap a Torí per firmar amb els transalpins i cap a l’ostracisme més absolut.

I ahir Arthur va dir prou. Però no va escollir una bona manera de fer-ho, perquè, li agradi o no, encara té contracte amb el Barça. I el brasiler es va declarar en rebel·lia. Se l’esperava a Barcelona per fer-se el test de la Covid-19 segons la normativa de la UEFA i reincorporar-se avui als entrenaments. Però va optar per acomiadar-se a la francesa. Va fer un truc al club per dir que no pensava tornar del Brasil i que feia un pas al costat, que no tenia la intenció de jugar més. El club, lògicament, li va advertir que si no tornava li obriria un expedient disciplinari perquè no tenia permís per absentar-se de les seves obligacions. A més a més, ja s’ha guanyat la multa per no tornar quan tocava.

En el Barça estan molt disgustats amb l’actitud del brasiler des que es va anunciar que la temporada vinent jugaria en el Juventus. No va agradar gens ni mica la seva imatge badallant a la banqueta el dia de l’Osasuna i que digués que tenia molèsties al turmell per no anar a Vitòria a disputar l’últim partit de lliga. Aquesta actitud contrasta molt amb la que ha tingut Pjanic, professional fins al final de tot amb el Juventus de Torí.

Per la seva banda, Arthur manté que se’l va pressionar moltíssim perquè acceptés marxar a la Juve, quan el seu desig era continuar en el Barça i que els esdeveniments han anat molt diferent de com es pensava després de l’acord. No entén per què Setién va deixar de comptar amb ell quan ja havia dit davant dels companys que volia ajudar l’equip.

Com que la situació ja és insostenible, les dues parts ja estan negociant la seva desvinculació immediata del club. Aviat es posarà punt final a una història que ningú no esperava que acabaria així de malament.

BARÇA

Consideren que no va ser del tot professional quan es va anunciar que no continuava

ARTHUR

No entén per què va desaparèixer de l’equip quan va dir als companys que volia ajudar

Araújo, en perill

Les proves mèdiques a què es va sotmetre Ronald Araújo han confirmat que té un esquinç al turmell dret. No s’especifica el temps de baixa, però depenent del grau es podria perdre el partit de vuitens de final de la Champions contra el Nàpols al Camp Nou el dia 8 d’agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)