Barça

“Avui s’ha tocat fons”

Champions. Piqué reclama canvis a tots els nivells i s’ofereix per marxar, Bartomeu diu que en els pròxims dies s’executaran decisions ja preses i Setién és conscient que està sentenciat

Gerard Piqué va ser el primer a donar la cara després de la desfeta històrica contra el Bayern de Munic. I no es va amagar. Va fer un discurs contundent en què va reclamar canvis profunds en el club a tots els nivells, perquè ahir a Lisboa, va dir, “s’ha tocat fons”. La humiliació contra els bavaresos va tornar a posar al descobert les misèries d’un Barça que ja fa temps que ha perdut credibilitat futbolística però també fam i amor propi. Perquè ahir no el van tenir en uns últims minuts vergonyosos per a qualsevol persona que estimi el club.

Piqué va ser valent i molt autocrític. “Hem tocat fons i hi ha d’haver canvis en totes les estructures del club. Ha arribat un punt en el qual no estem anant pel bon camí, i es demostra al camp. A Europa no competim, en la lliga ens donava però ja ni això. Sigui quin sigui l’entrenador o jugui qui jugui. No es pot emmascarar més. Això d’avui és inacceptable per a un club com el Barça”, va etzibar. No va demanar eleccions a la presidència obertament, però sí que va apuntar que els problemes no són només a la gespa o a la banqueta. Va assenyalar la llotja i els despatxos, també. I fins i tot es va posar com a voluntari per marxar. “Vergonya és la paraula. No es pot anar per Europa així. És molt dur i espero que serveixi d’alguna cosa. El club necessita canvis de tot tipus, a totes les estructures. No és la primera ni la segona vegada. Ningú és imprescindible, jo m’ofereixo i soc el primer. Si cal sang nova, soc el primer a deixar-ho. Internament hem de decidir què és el millor per al Barça”, va argumentar.

Quique Setién també va admetre que la derrota és de les que obliguen a prendre decisions. “Soc conscient del que suposa una derrota d’aquest calibre. El que ha passat avui cal analitzar-ho des d’una perspectiva més àmplia”, va dir. El tècnic estava abatut. “M’ha dolgut aquesta derrota tan voluminosa, de la manera com s’ha produït, tremendament dolorosa. Ja no només del meu futur em puc preocupar, és especialment dolorosa pel que suposa per a l’afició i el club.” Sobre les paraules de Piqué, va explicar que ell només fa uns mesos que és a Barcelona però que entenia el que volia dir. “Realment la reflexió que ha fet segurament té cert sentit. No soc jo el més indicat per parlar d’això. És veritat que això fa molt de mal i necessita que el barcelonisme recuperi la seva identitat, s’oblidi d’això. Aquesta reflexió de Piqué indica alguna cosa.”

Bartomeu demana perdó

La nit va ser tan dura i tan històrica que tocava que el president Josep Maria Bartomeu també donés la cara. Ho va fer, però no per anunciar cap decisió. Va afirmar que no era el moment de fer-ho “en calent”, però que en els pròxims dies anunciaren algunes decisions que ja estaven preses fins i tot abans de la davallada contra els bavaresos. “Ha estat un desastre. Ara toca prendre decisions; algunes ja les tenim pensades i ara les executarem. Volem disculpar-nos davant dels socis. Avui prefereixo no dir res. No hem estat l’equip i el club que som. Felicito el Bayern de Munic”, va concloure.

LES FRASES

Ara toca prendre decisions; algunes ja les tenim pensades i ara les executarem. Volem disculpar-nos davant dels socis
Josep Maria Bartomeu
No es pot emmascarar més. Això d’avui és inacceptable en un club com el Barça. És una vergonya
Gerard Piqué
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)