Barça

Una nova realitat

El Barça comença la fase final de la Champions amb la seguretat d’haver millorat les prestacions respecte del curs passat

L’equip de Cortés, convençut després d’una preparació a un alt nivell

Després del 5-1 de la final de la Champions en el curs passat contra el Lió, de copets a l’esquena i felicitacions n’hi va haver els justos. S’havia fet història arribant al partit pel títol, però l’objectiu final, el de batallar i poder mirar a la cara les millors del continent, no s’havia complert. La frustració va quedar dins la pell de les futbolistes i el cos tècnic d’un equip que, d’ençà de llavors, ha obtingut uns resultats espectaculars. Perquè les tones de treball que han vingut després no han estat casualitat: el Barça ha estat una piconadora en la lliga i en la Champions, no ha perdut cap partit i fins i tot ha guanyat l’Atlético de Madrid, el seu principal perseguidor, per 6 a 1. L’examen final, però, comença avui en una nova Champions que s’ha convertit, amb enfrontaments a partit únic des dels quarts de final, en una competició que premia la volatilitat i l’estat d’ànim. El Barça haurà d’imposar la seva nova realitat i consolidar-se en un candidat sòlid per guanyar el màxim tron continental.

Previ al camí que comença avui a San Mamés contra l’Atlético de Madrid en els quarts de final (partit únic, 18 h, Barça TV i Gol), les blaugrana han posat el llistó molt alt en una pretemporada que ha servit per pujar el to, tan físic com futbolístic com de conjunció de grup. “Hem fet una molt bona pretemporada, hem arribat a aquest dia al 100% tant físicament com psicològicament”, reflexionava la capitana, Alèxia Putellas, que va ser en el 5-1 contra l’Olympique de Lió de la final a Budapest. “Si em poso a pensar en aquella final, la sensació que em ve és de frustració. Però estic orgullosa de pertànyer a un grup que ha tingut una resposta positiva davant d’aquest sentiment. Ara estem molt millor que l’any passat, i espero que això serveixi.” Cristal·litzar aquestes sensacions en el títol és el gran objectiu de les blaugrana, que han millorat les seves prestacions en els entrenaments tal com diuen les dades científiques que maneja el cos tècnic. També els resultats avalen l’equip amb les dues victòries contra el Montpeller a la ciutat esportiva (2-1 i 6-1) en aquesta preparació. La davantera Oshoala es manté com la gran estrella de l’equip.

Tot i que la millora és un fet, dins l’equip també regna la prudència. “En aquest tipus de tornejos jo crec que no hi ha favorits”, diu una de les capitanes, Vicky Losada. “Hem de ser ambicioses però conscients que són eliminatòries a un partit i no es poden cometre errades”, defensa Cortés. “Estem contentes pel camí que hem fet, i només ens hem de fixar en nosaltres”, conclou Paños.

No estem condicionades per les baixes. Serà difícil que ens igualin per il·lusió
Dani González
entrenador de l’atlético
Tant se val les baixes o el que plantegin, hem de ser nosaltres mateixes
Lluís Cortés
entrenador del barça

LES REACCIONS

Hem fet una molt bona pretemporada, hem arribat a aquest dia al 100% en tots els aspectes
Alèxia Putellas
capitana del barça

L’Atlético de Madrid, un rival desconegut

Tot i que el Barça ha jugat contra l’Atlético més de 30 vegades en els últims catorze anys, l’Atlético de Madrid que saltarà a la gespa avui a San Mamés és un rival desconegut. Cinc jugadores importants són baixa per coronavirus –per aquest motiu l’equip es va haver de confinar complet del 7 al 17 d’agost– i han arribat vuit jugadores en el mercat d’hivern, tot i que només sis poden ser inscrites en la Champions, segons les normes de la UEFA. “Sempre s’han caracteritzat per treure forces d’on no n’hi ha”, afirma el tècnic blaugrana, Lluís Cortés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)