Barça

Per un raig de llum

Un gol de Hamraoui en el tram final dona l’accés a les semifinals al Barça, que pateix més del compte contra un rival debilitat

L’adversari en les semifinals, el Wolfsburg, goleja el Glasgow sense pietat (1-9)

atlético 0 barça 1

BARCELONA:Paños; Marta, Pereira, María León, Leila; Graham, Hamraoui, Putellas (Losada, 91’), Mertens (Caldentey, 63’); Hermoso i Oshoala (Bonmatí, 82’). ATLÉTICO:Lindahl; Guagni, Tounkara, Van Dongen, Menayo (Laurent, 72’); Knaak (Ana Marcos, 88’), Moore, Sampedro, Strom; Duggan i Sosa (Chidiac, 88’). GOLS:0-1 (81’) Hamraoui.ÀRBITRE:Frappart (França).T.G.:a Guagni, per a l’Atlético.PÚBLIC:a San Mamés, a porta tancada.

El Barça ha complert el primer i més bàsic objectiu de la fase final de la Champions: guanyar l’Atlético de Madrid i passar a les semifinals. El conjunt de Lluís Cortés va vèncer l’Atlético de Madrid i se situa entre els quatre millors del continent. Però si les blaugrana també volien convèncer que l’equip està a l’altura dels millors d’Europa, hauran d’esperar. El gol de Hamraoui va desencallar un partit en què hi va haver domini de la pilota, però no solidesa a les àrees. Es van perdonar algunes –poques– ocasions de gol i se’n van concedir d’interessants a un equip afectat per cinc baixes de jugadores importants a causa de la Covid-19 i que va haver de demanar cessions d’última hora per completar la convocatòria.

Cortés va apostar per un onze molt ofensiu amb una sola pivot –Hamraoui–, una migcampista que arribava a zones perilloses –Putellas– i dues davanteres, una de les quals –Jenni Hermoso– tenia total llibertat per rebre entre línies. L’objectiu de despenjar Hermoso era generar el caos entre les línies, però l’Atlético es va mostrar molt sòlid en tot moment. El conjunt madrileny va aplicar el seu manual soldant dues línies amb vuit i fins i tot nou jugadores, i arribant al contraatac a partir de la velocitat per les bandes. En el minut 12, seguint aquestes directrius, va tenir el gol a tocar en una jugada en què Knaak, amb tot a favor, va enviar la pilota als núvols.

Millora

L’Atlético va tenir la segona ocasió en una recuperació i un contraatac que Sosa també va malbaratar. La reacció del Barça es va produir en els darrers instants del primer temps, a través de centrades que no trobaven rematadora i un xut de Putellas massa centrat. La capitana blaugrana, això sí, va tenir la millor ocasió en el refús d’un córner que Tounkara va salvar sota els pals.

L’inici del segon temps no va ser gaire profitós per al Barcelona, que, malgrat tot, va tenir una passada a l’espai desaprofitada per la precipitació d’Oshoala a l’hora de definir. L’exblaugrana Duggan, de nou al contraatac, va fallar en la darrera ocasió del partit per a l’Atlético, prop del minut 59. Perquè, a partir de l’entrada de Caldentey, de la consegüent sortida de Mertens –molt grisa– i del desgast de l’Atlético, que no disposava de recanvis amb garanties, el Barça va millorar. Putellas va enviar la pilota al lateral de la xarxa en l’oportunitat més clara fins aleshores; Graham va rematar massa centrada una jugada mà a mà amb la portera Lindahl, i, finalment, Hamraoui va anotar el gol del triomf. La migcampista francesa va recollir un refús tou de la defensa de l’Atlético posterior a un servei de córner i va enviar la pilota al fons de la porteria i, així, el Barça a la semifinal d’Anoeta.

ELS VESTIDORS

L’Atlético ho ha fet molt bé, s’ha tancat però hem tingut paciència i calma per guanyar
Andrea Pereira
central del barça
Ens ha faltat encert en l’última passada. El rival s’ha tancat molt, com esperàvem
Lluís Cortés
entrenador del barça
La situació no era fàcil. Les jugadores han complert i estic molt orgullós del partit que hem fet
Dani González
entrenador atlético de madrid
Atlético-Barça 0-1
Q-1 (81’) Hamraoui.
Glasgow-Wolfsburg 1-9
0-1 (16’) Harder. 0-2 (20’) Engen. 0-3 (45’) Engen. 0-4 (45+2’) Harder. 0-5 (56’) Harder. 1-5 (63’) Wade. 1-6 (67’) Rauch. 1-7 (72’) Harder. 1-8 (80’) Ross, en pròpia porta. 1-9 (95’) Clark, en pròpia porta.
Lió-Bayern de Munic 20 h
Arsenal-París 20 h

El Wolfsburg, amb una golejada d’escàndol

El rival del Barça en les semifinals (dimarts, 25 d’agost a les 20 h) serà un dels favorits per guanyar el títol, el Wolfsburg, que ahir va refermar la seva condició amb una victòria molt contundent contra el Glasgow (1-9). D’aquesta manera, les alemanyes, semifinalistes el curs passat, arriben ensenyant múscul contra el conjunt blaugrana, que ahir es va ennuegar contra l’Atlético. “Són unes semifinals de Champions en què ens juguem molt. L’ambició és total”, va dir Lluís Cortés sobre el rival. “Aquest partit [el d’ahir contra l’Atlético] ens va bé, perquè ens fa tornar a activar-nos en la competició. No ens hauria ajudat gens un partit plàcid com els que hem tingut en la pretemporada. Tenir pressió i un resultat ajustat és el millor entrenament”, va indicar el preparador blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)