Barça

La sortida de Luis Suárez no serà bufar i fer ampolles

El Barça sap que no serà fàcil col·locar l'uruguaià, a qui li queda encara un any de contracte

El club considera que anar a la MLS seria el destí perfecte per al davanter uruguaià

A la secretaria tècnica del FC Barcelona l’espera una feina titànica en les properes setmanes per tal d’acabar de configurar la plantilla de la temporada que començarà a mitjans de setembre. A la tasca habitual de tancar les sortides i les arribades, aquest estiu s’hi afegeix la necessitat d’iniciar una renovació profunda de la plantilla que afectarà peces importants de l’equip. Ha arribat l’hora que algun dels “jugadors llegendaris”, en paraules de Josep Maria Bartomeu, acceptin que la seva etapa al Camp Nou s’ha acabat i que deixin pas a sang nova per tal d’intentar posar les bases del Barça del futur.

El dia de la seva presentació, Ronald Koeman no va voler parlar de noms propis per una qüestió de “respecte” i perquè abans vol fer-ho cara a cara amb els implicats, però molts d’aquests ja s’han fet públics, en part perquè el mateix president no els va incloure en la llista d’intransferibles que va citar en l’entrevista al canal oficial del club.

Un dels jugadors dels quals s’espera que posi fi als seus anys en el Barça és Luis Suárez. Al davanter uruguaià encara li queda un any de contracte, però la direcció esportiva considera que el seu cicle està esgotat. No pensa el mateix el futbolista, que en una entrevista al diari El País assegura que encara pot aportar coses a l’equip. L’uruguaià lamenta que ningú li hagi traslladat les intencions. “Es parla d’alguns noms que va donar el president, de canvis que es poden donar, però ningú m’ha dit que vulguin prescindir de mi; si aquest és el desig del club, estaria bé que el responsable parli directament amb mi. Fa sis anys que estic en el Barça, temps suficient per dir el que pensen. Millor així que filtrar si soc un dels que volen que surti. Caldrà veure-ho”, afirma. Luis Suárez diu que si aquest és el desig de l’entitat, no té cap problema a asseure’s i parlar de com trobar una solució.

Però amb un any encara de contracte en vigor i amb un salari de la seva magnitud, no serà bufar i fer ampolles trobar una sortida que pugui satisfer totes les parts. Els responsables esportius del Barça estan esperant que Koeman mantingui la reunió amb Suárez mentre ells fan el mateix amb el seu agent. Caldrà veure què té al cap i intentar que lligui també amb els objectius del club. Si fem cas de les paraules del futbolista, la seva prioritat serà complir el seu contracte per després poder ser amo del seu destí. A més a més, assegura que acceptaria un rol de suplent la temporada vinent si aquesta fos la voluntat del nou entrenador.

Opció carta de llibertat?

El Barça no la descarta, però només en el supòsit que Luis Suárez decideixi marxar a un equip de fora d’Europa. Ara mateix el club no es planteja que pugui marxar gratis perquè pugui fitxar per un equip top europeu. Això queda descartat. En els últims dies ha aparegut en els mitjans l’interès de l’Ajax. En el club blaugrana, però, veuen amb molt bons ulls que es confirmi alguna proposta de la MLS, la lliga americana. “Seria el destí perfecte, i tots contents”, diuen en el club.

En qualsevol cas, la possible marxa de Luis Suárez no es tancarà d’un dia per l’altre. Primer s’haurà d’esperar que Koeman hi parli, que arribi alguna proposta important a les oficines i que el jugador l’accepti. O no. Cal més temps. Paciència.

NO ES DESCARTA

Ara bé, si és per fitxar per un equip de fora i menor, no es tanca la porta

LUIS SUÁREZ

Està dolgut per la filtració del seu nom i afirma que si no el volen està disposat a parlar

CONFIAT

El davanter diu que acceptaria ser suplent però encara es veu capaç d’aportar

EL BARÇA

Descarta donar-li la carta de llibertat si és per anar a un equip d’Europa

La celebració de Rakitic que no ha agradat

Ivan Rakitic no ha amagat mai que és del Sevilla. Va ser el seu primer equip en la lliga espanyola i hi va deixar empremta, tant que va acabar sent-ne el capità. En el Barça no tenen cap problema amb el fet que s’alegri dels triomfs del club andalús, però el que no ha acabat d’agradar és l’efusió amb què va celebrar la consecució de l’Europa League contra l’Inter de Milà, quan fa tan poc de la humiliació en la Champions contra el Bayern. El croat va entrar en directe en una televisió i va acabar llançant-se vestit a la piscina. Després de la derrota a Anfield la temporada passada, també se’l va veure poc després gaudint de la Feria de Abril, en un altre gest que també va molestar un sector del club blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)