Barça

La banqueta fa la diferència

UEFA Women’s Champions League. L’aportació de Caldentey i Bonmatí en el partit contra l’Atlético posa el focus en la importància de les suplents i activa la competència en la zona ofensiva

El Barça sovint en fa prou amb la qualitat de les seves jugadores referència per solucionar els partits. Les blaugrana acumulen grans noms en el seu onze titular, la majoria dels quals són referència al continent. Però, en l’èxit esportiu que ha suposat la tercera aparició de les blaugrana amb la consecució de les semifinals de la Champions, hi van tenir molt a dir aquelles jugadores que van sortir des de la banqueta, Mariona Caldentey i Aitana Bonmatí. Les dues, formades en bona part a casa, van suposar aire fresc per a la creació i van desencallar i tancar un xoc que anava pel pedregar.

Caldentey, jugadora formada en el Collera i que va arribar fa sis anys a la disciplina blaugrana, va entrar en el 63’ i va ajudar l’equip a tenir més ocasions. Bonmatí, en la disciplina blaugrana des que tenia 13 anys, va ser clau perquè, a partir de la conservació de la pilota, l’Atlético no tingués ocasions un cop les blaugrana van marcar. Al tècnic, Lluís Cortés, li va acabar sortint bé la jugada. “Plantegem pensant el partit en el conjunt, ja sigui a 90 o 120 minuts”, va justificar el tècnic. “Volíem guardar-nos Aitana i Mariona per al final del partit amb la idea que pots haver marcat i que necessites la possessió de la pilota, defensar atacant”. Al tècnic, se li va qüestionar la tardança dels canvis –el segon va arribar en el 82’–, malgrat que l’equip semblava necessitar modificar la dinàmica contra un rival ben plantat. “Tant de bo poguessin jugar les 23 convocades, és la gran dificultat que tenim aquest curs. Com a entrenador, valores el moment de fer el canvi i mai el trobes. Simplement, a vegades és difícil prendre la decisió”.

LES REACCIONS

Volíem Aitana i Mariona per al final del partit amb la idea que pots haver marcat i que necessites la possessió
[Contra l’Atlético] tot estava molt tancat, el rival estava molt organitzat i qualsevol mínim desajust podia fer canviar-ho tot
Quan plantegem el partit, el plantegem pensant en el conjunt, ja sigui a 90 o 120 minuts
Lluís Cortés
entrenador del barça
Quarts de final
Atlético-Barça 0-1
Glasgow-Wolfsburg 1-9
Lió-Bayern Munic 2-1
1-0 (41’) Parris. 2-0 (59’) Majri. 2-1 (64’) Simon
Arsenal-PSG 1-2
0-1 (15’) Katoto. 1-1 (39’) Mead. 1-2 (77’) Bruun.
Semifinals
Wolfsburg-Barça 25/8, 20 h
Anoeta (Donostia)
PSG-Lió 26/8, 20 h
San Mamés (Bilbao)
Final
Vencedor-Vencedor 30/8, 20h
San Mamés (Bilbao)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)