Barça

Trincão es presenta en mala hora, però vol fer història

Sense Bartomeu. El davanter portuguès, sense la companyia del president del Barça, esquiva les preguntes sobre Messi i anuncia que arriba amb ganes de competir

Enmig de la gran tempesta, l’endemà que Leo Messi comuniqués a través d’un burofax al FC Barcelona que vol marxar, Francisco Trincão va viure la seva jornada de presentació com a futbolista blaugrana. No era el dia ideal, amb el barcelonisme en estat de xoc, i la seva escassa facilitat de paraula no l’afavoria en una roda de premsa que havia de ser telemàtica, i que es preveia gairebé monotemàtica. Tot i això, el jove davanter portuguès se’n va sortir prou bé: va gaudir amb la sessió fotogràfica, per primer cop amb la samarreta del Barça, als vestidors i al terreny de joc del Camp Nou, i signant el nou contracte, al costat de Josep Maria Bartomeu. El president, però, no va estar al seu costat quan es va haver de posar a davant la premsa. No era un bon moment per a ell.

El va acompanyar el responsable de la secretaria tècnica blaugrana, Ramon Planes, que després de la seva intervenció va haver d’aguantar el temporal de preguntes sobre el tema de Messi. Per la seva banda, Trincão no va fugir dels tòpics en les seves respostes, fetes en un castellà molt limitat. “Per a mi és un orgull ser aquí, espero obtenir molts èxits. M’ha agradat tot del Barça, espero començar aviat i donar molts gols i assistències al millor club del món”, deia d’entrada. “Em van parlar molt bé del club i de la ciutat. Serà diferent de Braga, però espero gaudir i fer gaudir”, comentava també. “M’agrada ajudar l’equip. Primer he de parlar amb l’entrenador per saber el que vol de mi, però em sento còmode com a interior i com a extrem. Jugaré on em demani l’entrenador”, comentava sobre el seu joc.

Fa uns quants dies que Trincão s’entrena a la ciutat esportiva, preparant-se per a una temporada que no sembla fàcil. “Encara no he parlat amb Koeman. Hi haurà temps”, explicava. “Espero que Messi es quedi, però no és un tema sobre el qual jo hagi de parlar”, manifestava tot seguit, enviant un missatge de neutralitat que va repetir uns quants cops, com si el tingués preparat davant les inevitables preguntes sobre l’astre argentí. “Vaig arribar fa dues setmanes i soc aquí per fer la meva feina, per ser un referent en aquest club. No puc contestar a altres coses”, va etzibar després. I més encara: “No sé el que passarà amb Messi i Luis Suárez, jo només vinc a treballar i a fer les coses tan bé com pugui per intentar jugar el màxim nombre de partits.”

Trincão és el novè futbolista portuguès que vesteix la samarreta del FC Barcelona, després de Luís Figo, Vítor Baía, Fernando Couto, Simão Sabrosa, Ricardo Quaresma, Deco, André Gomes i Nélson Semedo. “M’inspiro en tots ells, però ara vull crear la meva pròpia història”, comentava en aquest sentit. Un d’aquests portuguesos que han vestit de blaugrana abans que ell, però, és gairebé innombrable per al barcelonisme: “Figo va fer aquí el seu treball i jo vull fer el meu. Si pot ser, millor.”

EL PROTAGONISTA

M’inspiro en tots els jugadors portuguesos que han jugat al Barça, però ara vull crear la meva pròpia història
No sé el que passarà amb Messi i Suárez, jo només vinc a treballar i a fer les coses tan bé com pugui
No he parlat amb Koeman. Hi haurà temps. Jugaré on em demani, puc fer-ho a les tres posicions d’atac
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)