Barça

Messi escull el City

L’argentí té molt clar que vol marxar i si cal demanarà el ‘transfer’ de la FIFA, i el destí que desitja és tornar al costat de Pep Guardiola en el Manchester City

Centra els seus esforços a intentar convèncer Messi perquè es faci enrere en la seva decisió però sap que potser li tocarà negociar la seva sortida

Messi té molt clar que el seu cicle en el Barça ja ha arribat a la seva fi

Un dia després, el barcelonisme continua en estat de xoc i intentant pair que Leo Messi ha demanat marxar del Barça i que les possibilitats de veure’l jugar amb una altra samarreta són força elevades. I això és així perquè la decisió del jugador no és fruit d’una enrabiada momentània, sinó que arriba després d’un procés de reflexió que l’ha portat a pensar que el seu cicle en el club blaugrana ha arribat al seu final. Els motius són diversos: des dels fracassos dels últims anys a Europa fins a la desconfiança cap al projecte esportiu i les desavinences amb aquesta junta directiva, amb què ha tingut diferents topades. I també està dolgut perquè no compten amb Luis Suárez i per la manera amb què li han comunicat que ja no el volen.

I ja ha decidit quin ha de ser el seu pròxim destí. Leo Messi vol anar al Manchester City. Vol tornar al costat de Pep Guardiola, l’entrenador amb qui més va connectar, el que va fer-li entendre el joc, el que va potenciar el seu talent i amb qui es va convertir en el millor futbolista de tot el món. I amb qui ho va guanyar tot i va tocar el cel. Està convençut que sota les seves ordres podrà tornar a aspirar a tot i que el projecte esportiu en el club anglès serà superior al que li pot oferir en aquests moments el Barça. Ahir ja van aparèixer algunes informacions en aquesta línia. Per començar, dos dels clubs que també havien estat fent números per estudiar la viabilitat del seu fitxatge es van fer enrere. Ni el Manchester United ni el PSG ho veuen clar. Dels que havien sonat queda l’Inter de Milà. Però la voluntat de Messi és anar cap a Anglaterra. Totes les informacions apunten que les converses entre el City i el pare de Leo Messi ja han començat. Les comanda Ferran Soriano, el director general del club anglès. El Manchester City, segons ESPN, s’està plantejant la possibilitat d’oferir un contracte a llarg termini a Leo Messi. Seria de cinc temporades però en dos clubs diferents. Fins l’any 2023, estaria jugant en la Premier League amb el Manchester City sota les ordres de Pep Guardiola i després aniria al New York City, club de la propietat del City Football Group. Aquest mateix mitjà també va informar que els anglesos, si finalment Messi no pot marxar gratis, tindrien preparada una oferta d’entre 118 i 177 milions de dòlars per al Barça i que també estarien disposats a fer entrar en l’operació jugadors que interessen al club blaugrana com ara Eric García i Angeliño.

Això és el que vol Messi, que està disposat a demanar el transfer a la FIFA si no pot deixar el Barça de manera gratuïta acollint-se a la clàusula del seu contracte que li permet rescindir-lo unilateralment. Caldria registrar la documentació pertinent i que aquesta sigui verificada pel sistema de transferències. Si al final utilitza aquest sistema, el jugador tampoc marxarà gratis però serà un jutge qui fixarà la quantitat que Messi o l’equip que el fitxi haurà d’abonar al Barça.

Aquest seria el pas a fer si fracassa en l’intent de negociar amb el Barça la seva sortida. El club blaugrana manté una posició inamovible, i és que Messi no marxarà gratis per la famosa clàusula. S’aferren al fet que el contracte és molt clar en aquest assumpte i que hi ha una data límit fixada i que en el cas de Leo Messi era el 10 de juny. Més enllà que volen continuar comptant amb ell i que treballen perquè canviï d’idea, tal com va explicar Ramon Planes, el nou màxim responsable de la secretaria tècnica, durant la presentació oficial de Trincao. “Per Leo cal tenir un respecte enorme, pel que és i per la seva història. No pensem en cap clàusula contractual. El matrimoni de Messi amb el Barça ha donat molt a tots dos, moltes alegries a l’afició i internament estem treballant per convèncer Messi, buscar la millor solució per al Barça i per a Messi”, va assenyalar Planes, que va insistir que volen que la renovació de la plantilla que a partir d’ara dirigirà Ronald Koeman es faci al voltant de la figura del 10: “El Barça s’ha reconstruït moltes vegades al llarg de la seva història i sempre ha tornat amb força. La nostra idea és fer-ho al voltant del millor jugador de el món.”

Unes paraules ben intencionades però que difícilment faran el seu efecte en Leo Messi, més pendent de com resoldre la seva sortida del Barça que no pas de renovar els ànims per iniciar un altre projecte lluint els colors blaugrana. I això implica negociar sabent que no ho té tot a favor malgrat la confiança dels seus advocats. D’altres, i que també són experts en dret esportiu, creuen que el FC Barcelona té la paella pel mànec. “Si vol rescindir unilateralment el contracte sense abonar cap quantitat al Barça, no té gaire sentit ni recorregut jurídic. Un jutge interpretarà un contracte de manera literal i, si hi ha una data, el jutge entendrà que aquesta és la data a què el jugador es podia acollir”, afirma l’advocat Jacinto Vicente. Que també considera que, si Messi es vol agafar a l’esperit i no a la literalitat del contracte tenint en compte que ha estat una temporada excepcional, tampoc creu que pugui agafar-se a la clàusula perquè ho fa amb la competició ja acabada des de fa dies i hauria transcorregut massa temps, i més encara quan ja hi ha jugadors que han començat la pretemporada.

Però ni Messi ni el Barça volen arribar a aquests extrems perquè això seria portar el cas als tribunals i seria massa dolorós per a les dues parts. Una imatge que ningú vol veure de cap de les maneres.

Sí que anirà a entrenar

S’havia especulat amb el fet que Messi fins i tot es negaria a presentar-se a les proves PCR de diumenge i a l’inici dels entrenaments dilluns, però això no es produirà. Seria tensar excessivament la corda quan en els pròxims dies haurà d’intentar negociar amb el Barça la seva sortida. A més a més, obligaria el club a obrir-li un expedient com ja va fer amb Arthur quan aquest es va negar a entrenar. Un fet com aquest encara hauria emmetzinat més les relacions entre les dues parts.

EL BARÇA

Planes assegura que treballen perquè canviï d’idea però és molt difícil

SENSE REBEL·LIÓ

Messi es farà les proves PCR diumenge i dilluns sí que entrenarà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)