Barça

Front comú

Els precandidats Jordi Farré, Víctor Font i Lluís Fernàndez Alà i vuit grups d’opinió de l’entorn blaugrana presenten una iniciativa de vot de censura conjunt contra Bartomeu i exigeixen la dimissió immediata del president i de tota la seva junta directiva per una qüestió de “sentit de la responsabilitat, dignitat i barcelonisme”

Josep Maria Bartomeu ha aconseguit posar d’acord tota l’oposició. La moció de censura unitària ja és una realitat. La setmana vinent, un nombrós bloc d’opositors a l’actual junta directiva del Barça acudirà a les oficines del club per recollir personalment les butlletes per impulsar el vot de censura activat dimecres per Jordi Farré, el líder de la precandidatura Nou Impuls Barça. La voluntat no és cap altra que unir forces amb l’objectiu comú de derrocar l’actual junta i permetre l’entrada d’aire fresc dins la direcció de l’entitat.

La iniciativa havia anat agafant forma en els últims dies i ahir finalment va ser presentada de manera oficial davant dels mitjans de comunicació. Roda de premsa telemàtica i concisa per expressar la seva profunda preocupació per la situació que viu el club, en una compareixença en què van ser presents Jordi Farré i membres de les candidatures de Víctor Font i Lluís Fernàndez Alà, així com representació del bloc de vuit grups d’opinió del barcelonisme format per Compromissaris FCB, Dignitat Blaugrana, el Cor Blaugrana, el Senyor Ramon, la Resistència del Palau, Manifest Blaugrana, Seguiment FCB i #Noiestwitterbarça.

L’oposició considera que “només un vot de censura unitari, transversal i integrador pot arribar a fer possible l’objectiu buscat”. Calen uns 16.000 vots a favor i només disposaran de catorze dies hàbils un cop s’hagin recollit les butlletes. Difícil missió encotillada pel que dicten els estatuts. No hi ajuda tampoc el context, perquè aquesta recollida de signatures s’haurà de fer sense que hi hagi partit de lliga al Camp Nou i amb els entrebancs lògics que genera socialment la situació de pandèmia que viu tot el món des de fa mesos. “El context no és bo. El fet que el procés s’hagi obert sense haver-hi partit és un hàndicap important, però el context no l’hem triat nosaltres. A més, estem en situació de pandèmia i per això exigirem al club que posi totes les facilitats possibles per tal que el soci pugui manifestar-se obertament”, explicava Marc Duch, president de Manifest Blaugrana, que va liderar l’acte juntament amb Ricard Faura, de Dignitat Blaugrana, i Teresa Vallverdú.

Teresa Vallverdú va llegir un comunicat oficial en què totes les parts exigeixen “la dimissió immediata de Josep Maria Bartomeu i tota la seva junta directiva per un sentit de la responsabilitat, dignitat i barcelonisme”. L’oposició fa “una crida a tots els socis, aficionats i voluntaris que vulguin posar a disposició els seus locals” per unir forces en la recollida de signatures i insta a unir esforços a través del web mocio2020.cat.

Tots els sotasignats asseguren “treballar amb esperit integrador per dos objectius comuns: la dimissió immediata de la junta i construir un Barça millor”. “És necessari que Bartomeu no pugui actuar cap dia més en nom del club i per això calia fer aquest pas endavant”, afirma Duch.

Marc Duch admet que hi ha hagut contactes amb Joan Laporta i que la resposta també hauria estat positiva en aquest sentit, però la seva condició de no precandidat oficial, almenys de moment, el manté en tercer pla en aquesta iniciativa.

Quan els van preguntar pel cas Messi i pel moviment de Bartomeu d’oferir la seva dimissió a canvi de la continuïtat de l’argentí, cap dels presents va voler entrar en valoracions i van recordar que el que demanen és la dimissió de la junta en la seva totalitat.

LAPORTA

L’oposició admet contactes amb Laporta i parlen d’una “resposta positiva”
La setmana que ve totes les parts aniran en bloc al club a buscar les butlletes
És necessari que Josep Maria Bartomeu no pugui actuar cap dia més en nom del club i per això calia fer aquest pas endavant
Estem en situació de pandèmia i per això exigirem al club que posi totes les facilitats possibles per tal que el soci pugui opinar
Exigim la dimissió immediata de Bartomeu i la seva junta per un sentit de la responsabilitat, dignitat i barcelonisme
Només un vot de censura unitari, transversal i integrador pot arribar a fer possible l’objectiu. Tothom hi és benvingut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)