Barça

Rebel Messi

El crac argentí no es presentarà avui a la ciutat esportiva per sotmetre’s al test PCR perquè jurídicament interpreta que el seu vincle amb el Barça ha finalitzat i que no hi ha lligam laboral després d’haver enviat el burofax

Si no se sotmet al test, demà tampoc podrà iniciar els entrenaments amb Koeman perquè el protocol de la lliga és estricte

Ronald Koeman no podia imaginar un inici de projecte més convuls. Ni en el pitjor dels seus malsons. L’incendi Messi és, ara ja sí, del tot incontrolable. Les flames envolten el Camp Nou. Crema tot. Final trist a una relació d’amor incondicional de més de setze anys. Sidral dels grossos, i més després de l’últim moviment de Leo Messi. El capità del FC Barcelona no es presentarà avui a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. L’estrella del Barça estava citada amb la resta dels companys de vestidor per sotmetre’s a la prova del test PCR, però el pare del jugador, Jorge Messi, ja ha fet saber al club que el seu fill no farà avui acte de presència a les instal·lacions blaugrana. Missatge clar. Sense grisos. Messi continua ferm en la seva decisió d’abandonar el club.

Els últims dies s’havia especulat que Messi sí que acudiria a la cita per tal de no tensar més la corda amb el club. Vol una sortida amistosa, favorable per a ambdues parts, i la idea era complir amb l’agenda que el primer equip té marcada, per facilitar les coses. Però finalment no serà així. Messi es decanta ara per la línia dura. Rebel·lia i coherència a parts iguals, perquè el jugador, assessorat pels seus advocats, entén que el seu contracte amb el Barça ha finalitzat. Considera que té dret legal per acollir-se a la clàusula alliberadora que li permetia rescindir el seu contracte cada final de temporada i que per tant no hi ha cap motiu que l’obligui a ser avui a la ciutat esportiva. En el moment que els seus assessors van enviar el burofax al club, des de l’entorn de Messi s’interpreta que ja no hi ha vincle i que jurídicament no hi ha motiu per presentar-se avui a la cita perquè ja no hi ha relació laboral. El Barça, per contra, continua interpretant que la clàusula caducava el 10 de juny tot i l’excepcionalitat de la temporada per la pandèmia i que per tant Messi sí que està obligat a anar a les instal·lacions avui com tots els seus companys.

El cas és que si Messi no se sotmet avui al test PCR, demà, dilluns, tampoc no podrà començar els entrenaments amb l’equip, perquè el protocol de la lliga en aquest sentit és estricte. No ho podria fer encara que canviés d’opinió.

Avui era el dia D. Tots els ulls estaven posats en la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per captar les primeres imatges públiques de Messi després del capítol del burofax. Però no hi haurà la famosa imatge.

La notícia va saltar ahir coincidint amb el dia que també va saber-se que el Barça ha rescindit el contracte amb el bufet d’advocats Cuatrecasas. El club ha decidit prescindir dels seus serveis tenint en compte que aquest bufet d’advocats també ha assessorat Leo Messi en la seva pugna amb el club per forçar la seva sortida. A l’argentí se li va recomanar l’estratègia del burofax i també no fer declaracions públiques, almenys per ara.

Jorge Messi i Josep Maria Bartomeu han parlat en les últimes hores i el president ha comunicat al pare del jugador que el club només s’asseurà a parlar per tractar d’una renovació. El club continua ferm en la seva actitud i remet l’entorn de Messi a abonar els 700 milions d’euros de clàusula si vol abandonar Barcelona. Les posicions continuen absolutament antagòniques i ara caldrà veure quin és el pròxim moviment. En tot cas, si Messi no va avui a la ciutat esportiva, al club no li quedarà cap altre remei que obrir-li un expedient disciplinari, com va fer recentment amb Arthur Melo.

Qui sí que es van entrenar ahir són Sergio Busquets i Ansu Fati. Tots dos ho van fer de manera voluntària, abans d’anar concentrats a partir de demà amb la selecció espanyola. Els esperen els partits contra Alemanya i Ucraïna, de la Nations League. També es va entrenar ahir Carles Aleñá. Demà, retorn de tota la patum excepte el de la gran estrella de l’equip. Retorn atípic i sobretot agitat. Habituats a iniciar el curs amb la il·lusió del nou projecte i els nous fitxatges, ara el barcelonisme només té una cosa al cap: la pèrdua del seu mite i referent. Final inimaginable fa només uns mesos.

PRÒXIM ESCENARI

Si no hi va, el Barça no tindrà cap més remei que obrir-li un expedient disciplinari

FETS COL·LATERALS

El club rescindeix el contracte amb el bufet Cuatrecasas, assessors de Leo

El Cruzeiro ‘fitxa’ Messi per uns minuts

I dins de tot aquest sidral, dosi també per a l’humor. El Cruzeiro anunciava ahir en el seu web oficial la contractació de Leo Messi per a les pròximes quatre temporades, amb opció a una cinquena. Fins i tot hi havia declaracions del jugador en la notícia. Minuts després el mateix Cruzeiro esborrava la notícia del seu web i advertia que havien estat víctimes d’un hacker.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)