Barça

Recullen les paperetes i reclamen quatre dies més

Barça. Els impulsors de la moció inicien la recollida de signatures demanant que els dissabtes no siguin dies hàbils i que el termini s’acabi el 21 de setembre

El difícil camí de la moció de censura a la junta directiva del FC Barcelona ha començat per als seus impulsors: tres precandidats a les eleccions a la presidència del club –Jordi Farré, Víctor Font i Lluís Fernández Alà– i vuit grups d’opinió de l’entorn blaugrana. Amb el lliurament de les paperetes, ahir al matí, van iniciar una frenètica cursa contra rellotge. Necessitaran les signatures vàlides de, com a mínim, 16.520 socis (el 15% del cens electoral, que ara és de 110.132 persones) per aconseguir la celebració d’una consulta. Per fer-ho han posat a disposició dels socis del Barça una seu central, situada al carrer Balmes, 66, de Barcelona, i un total de 50 punts de recollida de signatures a la capital catalana que es poden consultar en el web mocio2020.cat. “El 50% de la nostra implantació territorial es troba a Barcelona”, explica Marc Duch, president de Manifest Blaugrana i portaveu de la moció de censura, a aquest diari. “La resta està distribuïda per la resta del món. Ens falten molts punts, però no volem dedicar esforços per arribar a llocs on no obtindríem un bon rèdit de signatures. Fem l’esforç d’estar on podem aconseguir un nombre de signatures raonable, amb un delegat de zona i un punt de recollida”, hi afegeix.

Els impulsors de la moció de censura, per altra banda, han presentat una sol·licitud per ampliar quatre dies, del 17 al 21 de setembre, el termini de recollida de signatures, en considerar que els dissabtes no han de comptar com a dies hàbils. El seu argument és la sentència, del mes de setembre del 2019, que va donar la raó a Agustí Benedito en aquest sentit. El precandidat, que no s’ha sumat a la moció de censura que es va iniciar ahir, en va impulsar una l’any 2017, sense èxit. “La sentència és clara: els dissabtes es consideren inhàbils. El que passa és que els estatuts del club es van modificar el 2018 per especificar tot el contrari i encara no s’han reformat. Nosaltres entenem que una sentència preval per damunt dels estatuts i, per tant, que el termini de recollida de signatures s’acaba el dia 21. Ara bé, no tenim cap dubte que el Barça posarà tots els impediments perquè no sigui així”, sentencia Duch.

EL 15% DEL CENS

16.520
signatures
hauran de recollir, en principi, fins al 17 de setembre, els impulsors de la moció de censura.
Una sentència preval per damunt dels estatuts i, per tant, el termini de recollida s’acaba el dia 21
Dedicarem esforços per arribar allà on puguem recollir un bon nombre de signatures
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)