Barça

Buscant una solució

Jorge Messi, pare i representant de Leo Messi, arriba avui a Barcelona per reunir-se amb Josep Maria Bartomeu i avançar en la sortida del seu fill del club. Les posicions de les dues parts continuen molt allunyades

Jorge Messi, pare i representant de Lionel Messi, va agafar ahir un avió privat a l’Argentina amb destinació a Barcelona amb l’objectiu de desencallar l’actual situació entre el seu fill i el Barça. Leo no agafa el telèfon quan li truca el president, Josep Maria Bartomeu, ni respon als missatges de WhatsApp que li envia. Creu que no ho ha de fer. Se sent enganyat i ha deixat de creure en les seves promeses. El seu pare farà d’interlocutor. De fet, president i representant ja han parlat per telèfon diverses vegades l’última setmana. S’assegura des del Camp Nou que una de les últimes converses no va acabar bé. Amb Bartomeu penjant el telèfon enfadat i de males maneres quan se li va comunicar que Messi no es presentaria diumenge a les proves PCR ni dilluns a l’inici de la pretemporada.

La trobada es podria produir avui o demà, amb les posicions molt allunyades. Messi considera que ja no és jugador del FC Barcelona. Així ho va comunicar en un primer burofax el 24 d’agost passat. El jugador s’acollia a una clàusula del seu contracte per la qual podia trencar-lo aquest estiu, amb la finalització de la temporada i un any abans de la fi del contracte. Argumenta que la temporada va acabar el 23 d’agost amb la final de la Champions. El club diu que l’esmentada clàusula especifica que si el jugador volia marxar ho havia de comunicar abans del 10 de juny i que, per tant, té un any més de contracte, amb una clàusula de rescissió de 700 milions d’euros.

Bartomeu continua inflexible fins ara. Insisteix que no vol vendre Messi i que si un club el vol haurà de portar els 700 milions de la clàusula. Després d’estar disposat a dimitir si Messi diu públicament que ell és el problema, voldria parlar amb el jugador per fer-lo canviar d’opinió i es presentarà a la reunió amb el seu pare amb una oferta de renovació de dos anys amb l’objectiu que acabi la seva carrera de blaugrana. El president del Barça pensa que la truita es pot girar i posa com a exemple Neymar, que l’estiu passat volia marxar del PSG i fa uns dies, després de perdre la final de la Champions contra el Bayern, va explicar que continuaria a París buscant el títol continental. Sembla difícil que això pugui passar, perquè el jugador vol marxar a la recerca d’un projecte que li permeti continuar guanyant i tornar a assaborir l’èxit europeu. De fet, està tan decidit a marxar que, segons fonts properes al futbolista, està disposat a quedar-se un any en blanc, sense jugar. Una bestiesa sabent que Messi gaudeix com ningú amb la pilota.

El projecte guanyador escollit per l’argentí és el del Manchester City. Allà vol acabar la seva carrera, al costat de Pep Guardiola, el tècnic que millor l’ha entès. Catalunya Ràdio va explicar que Messi va trucar al de Santpedor fa unes setmanes oferint-se. El club anglès es va posar a estudiar una operació complexa. No tindrà problemes per assumir l’alta fitxa de l’argentí, però l’operació continua sent difícil, ja que necessita primer un acord entre Messi i el Barça, acord que buscarà el pare del davanter. Perquè ni el Manchester City ni cap altre cub volen dependre d’un jutge. Des d’Anglaterra expliquen que han estudiat l’operació, però que en cap cas han fet encara una oferta al jugador. Esperen que Messi aconsegueixi la carta de la llibertat o que el Barça accepti negociar amb un altre club. Perquè l’argentí podria aconseguir un transfer provisional de la FIFA, però el Barça portaria automàticament el cas davant la justícia. El Manchester City, que no es vol enemistar amb el club català, també se sap vigilat per la FIFA, que ja el va sancionar amb dos anys sense jugar la lliga de campions, una sanció que després va ser aixecada pel TAS. I no es vol arriscar que d’aquí a un temps un jutge resolgui que el club on hagi anat Messi hagi de pagar 200, 300 o 700 milions d’euros al Barça. És per tot això que Jorge Messi buscarà des d’avui i amb celeritat una solució amistosa al conflicte existent entre el seu fill i el FC Barcelona.

EL BARÇA

Continua demanant la clàusula i oferirà la renovació al jugador

EL CITY

No s’arriscarà i només entrarà en escena si hi ha carta de llibertat o negociació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)