Barça

Ansu Fati, el noi rècord

Crac. Després de convertir-se en el golejador més jove de la història de la selecció espanyola, el blaugrana serà oficialment aviat jugador del primer equip i tindrà 400 milions de clàusula

Ansu Fati es reincorpora avui als entrenaments del Barça. Ho farà després de ser elevat als altars per tota la premsa espanyola. “Ansu Fati esbotza la porta”, deia per exemple la portada del diari As. El jove jugador blaugrana, que dijous havia debutat amb la selecció espanyola absoluta a Alemanya, va fer un partit espectacular diumenge contra Ucraïna en la seva primera titularitat. Va mostrar tot el seu talent i totes les seves qualitats. Velocitat, driblatge, habilitat, gosadia i gol, qualitats ja mostrades en el Barça el passat curs, però no aprofitades per Quique Setién.

Només començar el partit, després d’un parell de driblatges sensacionals, va forçar un penal que va transformar Sergio Ramos. Només havien passat 87 segons des que l’àrbitre havia assenyalat l’inici del partit contra Ucraïna. Era el penal més ràpid a favor de la selecció espanyola en tota la seva història. En el minut 32, va marcar el tercer gol de la selecció de Luis Enrique amb un xut de rosca amb la dreta ajustat al pal i es va convertir en el golejador més jove de la història de la selecció espanyola, amb 17 anys i 311 dies. L’anterior marca la tenia Juan Erraquin, que l’any 1925 havia marcat amb 18 anys i 344 dies. “Ja hem vist el recorregut que té i la seva qualitat. Arribarà on ell vulgui”, va dir Ferran Torres després del partit. “És una alegria tenir el perfil de jugadors com Ansu Fati”, va explicar Sergio Ramos. “No recordo cap noi de la seva edat que hagi fet una jugada com la que ha fet ell només començar el partit. Jugarà algun partit dolent, però no és normal que amb la seva edat tingui aquesta gosadia. Jo no he vist res igual. Si a disset anys és capaç de fer això...”, va dir Luis Enrique. El seleccionador estatal va passar tot el partit, quan Ansu Fati agafava la pilota, cridant-lo. “Endavant, endavant”, referint-se al defensa que marcava el jugador del Barça.

Ansu Fati és un noi senzill, que toca de peus a terra. De matinada, el seu pare, Bori Fati, i un dels seus germans el van anar a buscar a l’aeroport de Barcelona després d’haver celebrat com mai el gran partit d’Ansu. Encara no és oficial, però aquesta temporada tindrà contracte professional i dorsal del primer equip, del qual ja va formar part el curs passat, però amb fitxa del filial, tot i que el salt el va fer directament des del juvenil. És la manera que té el club de blindar-lo. El davanter, que va estar representat per Rodrigo Messi, forma part ara de la cartera de Jorge Mendes. L’agent portuguès segur que voldrà revisar l’últim acord entre el jugador i el club, que diu que el contracte va fins al 30 de juny de 2022, amb la possibilitat d’ampliar-lo dos anys més. L’actual clàusula de rescissió és de 170 milions d’euros i passarà a ser de 400 quan es faci oficial que Ansu té fitxa del primer equip.

Els records

El jugador de Guinea Bissau, que farà 18 anys el 31 d’octubre, havia estat una màquina de batre rècords la temporada passada en el Barça des que va debutar degut a les lesions de Messi, Dembéle i Luis Suárez. El 25 d’agost, contra el Betis, es va convertir en el segon jugador més jove a debutar a la lliga amb el Barça. Ho va fer a 16 anys i 298 dies i només el supera Vicente Martínez, que havia debutat amb 16 anys, nou mesos i set dies. Sis dies després, el 31 d’agost, va marcar al Sadar i es va convertir en el jugador més jove de la història del Barça a marcar un gol a la lliga, a 16 anys i 304 dies. El 14 de setembre, contra el València, assolia tres registres de cop. Amb 16 anys i 318 dies, es convertia en el jugador més jove a ser titular al Camp Nou, el golejador més jove del Camp Nou i el futbolista més jove a marcar i assistir en un mateix partit a la lliga. Tres dies després, amb 16 anys i 321 dies, es convertia en el blaugrana més jove a debutar a la lliga de campions. Ho va fer al Signal Iduna Park de Dortmund.

Encara aconseguiria Ansu Fati dos rècords més la temporada passada. El 10 de desembre, amb un gol a San Siro contra l’Inter, es va convertir en el golejador més jove de la història de la Champions, amb 17 anys i 40 dies, i va superar Peter Ofori Quaye, que va marcar amb la samarreta de l’Olympiacòs amb 17 anys i 195 dies. Ja l’any 2020, el 2 de febrer, va marcar el seu primer doblet a la lliga contra el Llevant i es va convertir en el jugador més jove a aconseguir-ho en tota la història de la competició, amb 17 anys i 94 dies, i va superar Juanmi, que ho havia fet sent jugador del Màlaga, amb 17 anys i 115 dies.

LES FRASES

No és normal que amb 17 anys tingui aquesta gosadia. Jo no he vist res igual. Si amb aquesta edat és capaç de fer això...
Luis Enrique
Ja hem vist el recorregut que té i la seva enorme qualitat. Ansu Fati arribarà on ell vulgui
Ferran Torres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)