Barça

Eleccions en dos dies

La junta fixa els comicis a la presidència per al cap de setmana del 20 i 21 de març. Es faran en dos dies, es podrà votar per tot el territori i també per correu

Es farà el 25 d’octubre, coincidint amb el clàssic

La junta directiva del Barça, reunida ahir en sessió ordinària, va decidir que les eleccions a la presidència, a les quals ja no es pot presentar Josep Maria Bartomeu, se celebrin el cap de setmana del 20 i 21 de març, coincidint amb el primer cap de setmana immediatament posterior al període marcat pels Estatuts del club. Seran unes eleccions especials. La directiva, a causa de les condicions sanitàries existents a tot el món per la pandèmia del coronavirus, per preservar la salut de les persones i fomentar la participació, ha decidit que se celebrin en dos dies, que es pugui votar en diferents seus distribuïdes per tot el territori i que es pugui també votar per correu.

Són un bon grapat els socis del Barça que tenen pensat presentar-se a aquestes eleccions. Sense, en principi, candidat continuista, ja han confirmat que seran precandidats: Víctor Font, Lluís Fernández Alà, Jordi Farré i Agustí Benedito. En els pròxims dies ho podrien fer Toni Freixa i Joan Laporta, que, segons va explicar ahir la cadena SER, fa setmanes que treballa en la construcció de la seva candidatura. El número de precandidats encara podria augmentar si Emili Rousaud, un dels vicepresidents que han dimitit aquest any de l’actual junta i que estava assenyalat com a delfí de Bartomeu, decideix presentar candidatura. També s’espera que el mes vinent faci un pas endavant Jordi Roche. Qui va ser president de la Federació Catalana de Futbol va poder entrar l’any 2015 a la junta de Bartomeu. No va voler i ara pot encapçalar una precandidatura que tindria el suport de l’expresident Sandro Rosell. Un altre Rosell, Juan, expresident de la CEOE i Foment, s’ha mogut també per sondejar el panorama. Podria formar una precandidatura o unir-se o liderar la de Roche.

Assemblea

La junta directiva també va decidir que l’assemblea de compromissaris se celebri el dia 25 d’octubre, coincidint amb la visita del Real Madrid al Camp Nou. Poc importa perquè el partit està previst que se celebri sense públic. Segons la junta directiva, la trobada es farà seguint les recomanacions de la secretaria general de l’Esport. En cas que les circumstàncies derivades de la Covid-19 facin que no es pugui preservar la salut dels participants, l’assemblea s’ajornarà fins que es pugui celebrar de manera presencial.

En aquesta trobada, els compromissaris hauran d’aprovar el tancament de l’exercici econòmic de la temporada 2019/20 i el pressupost del curs 2020/21. Pel que fa al tancament de la passada temporada, es presentaran unes pèrdues, com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, d’uns 96 milions d’euros. Precisament, en la reunió d’ahir es va parlar de la trobada que van tenir aquesta setmana els presidents dels clubs més importants d’Europa. En aquesta reunió es va calcular que, a causa de la crisi del coronavirus, els clubs deixaran d’ingressar uns 4.000 milions d’euros i això farà que el valor dels traspassos baixi entre un 20% i un 30%. A més, els clubs cobraran 575 milions d’euros menys en drets de televisió per l’ajornament que es va fer de la Champions League i l’Europa League.

L’esmentada assemblea de compromissaris també haurà d’aprovar el pressupost d’aquesta temporada. Es calcula que els ingressos, per la pandèmia, es reduiran un 30% respecte al pressupost del curs 2019/20, així que el pressupost de l’actual temporada se situarà una mica per sobre dels 700 milions d’euros.

La trobada de socis compromissaris podria ser tensa després d’alguns dels episodis que s’han viscut al club els últims mesos, com ara el Barçagate o la voluntat de Messi de deixar el Barça després del 2-8 de Lisboa, una decisió de la qual ha fet marxa enrere apuntant i disparant contra Bartomeu després que el president es negués a deixar-lo marxar si un club no pagava els 700 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió.

Aquests i altres motius han provocat que fins a vuit grups d’opinió barcelonistes, amb el suport de tres precandidats, hagin endegat el procés d’un vot de censura contra el president Bartomeu i la seva junta directiva. Tenen fins al 17 de setembre per recollir 16.520 suports. Dilluns van informar que ja n’havien aconseguit 7.500.

ELECCIONS

S’intueixen molt concorregudes, amb entre set i nou precandidats a la presidència

ASSEMBLEA

Haurà d’aprovar un resultat econòmic amb pèrdues i un pressupost reduït
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)