Barça

Messi contra Cristiano

Champions League. El Barça, encara amb el malson del 2-8 contra el Bayern fresc en la memòria, inicia la seva redempció europea enquadrat en el grup G amb la Juve, el Dinamo de Kíev i el Ferencváros hongarès

Messi contra Ronaldo. Cristiano contra Leo. L’etern cara a cara viscut en els últims quinze anys entre les dues grans icones de l’univers del futbol viurà l’enèsim capítol aquesta temporada 2020/21. Un regal. Allò que va quedar trencat en mil bocins amb la fuga del crac de Madeira a la Serie A el 2018, ho ha tornat a unir ara la Champions i l’atzar de les famoses boles. Retrobament carregat de morbositat gentilesa de Didier Drogba i Florent Maoluda. Ells dos van ser els encarregats de repartir fortuna i desgràcia ahir a Ginebra. Aquest Barça-Juventus és, sens dubte, un dels plats forts d’aquesta fase de grups. Miralem Pjanic tornarà a Torí i Arthur Melo tornarà a Barcelona.

El Barça de Koeman ha quedat emparellat en el mateix quadre que la nova Juve de Pirlo. Batalla contra el campió italià de les últimes nou edicions de la Serie A. Fa vertigen la dada i també la plantilla de la Juve, però no és un mal sorteig per als blaugrana, perquè el fet que toqués la vecchia signora com a rival del bombo 1 va generar de retruc que el Barça esquivés els tres equips italians del bombo 3, l’Inter, la Lazio i l’Atalanta. Bon negoci. El Dinamo de Kíev i el Ferencváros, que torna a la màxima competició continental després de 24 anys d’absència, completen un grup G accessible per als dos finalistes de l’edició del 2015.

El gran rival del Barça en aquesta Champions serà el mateix Barça. Massa cadàvers a l’armari en els últims anys. La tragèdia de l’Olímpic de Roma, el naufragi d’Anfield i la vergonya històrica del 2-8 de Lisboa contra el Bayern són massa fotografies dramàtiques en un àlbum l’última pàgina gloriosa del qual data del 2015, a Berlín.

El Barça busca la redempció i el Real Madrid intentarà superar el mur dels vuitens de final, la barrera on ha caigut en les últimes dues edicions. L’equip de Zidane ha quedat agrupat en el grup B amb el Xakhtar, l’Inter d’Arturo Vidal i el Borussia Mönchengladbach. Als blancs els ha tocat la ventafocs del primer bombo i el rival més temut del tercer.

L’Atlético de Madrid estarà en el mateix grup que l’actual campió, un Bayern de Munic que amenaça el sextet de Pep Guardiola amb el Barça, després que recentment guanyés el seu cinquè títol contra el Dortmund en la supercopa. Espanta aquest Bayern, però l’Atlético de Luis Suárez no hauria de tenir problemes per passar l’eliminatòria en un grup en què també hi ha l’atractiu Salzburg i el Lokomotiv de Moscou.

El quart representant de LaLiga, el Sevilla, és al grup E, amb el Chelsea i dues novetats com el Rennes d’Eduardo Camavinga i el Krasnodar. L’equip rus, després d’eliminar el PAOK en la fase prèvia, s’estrena entre els millors.

Amb públic als estadis

El calendari definitiu de tots els enfrontaments es donarà a conèixer avui. El que sí que ja és oficial és la decisió presa per la UEFA de permetre l’entrada de públic als estadis, fins a un 30% de la seva capacitat, tant per a partits de la Champions com de l’Europa League i els partits de seleccions. Aquesta mesura, això sí, haurà de ser aprovada en cada cas per les autoritats locals ja que la casuística de cada país amb la Covid-19 és molt particular.

Lewandowski, el triomfador de la gala

Robert Lewandowski, amb 15 gols en deu partits en l’última edició de la Champions, va ser escollit com el millor jugador i el millor davanter dels premis UEFA 2020. El polonès agafa el relleu de Virgil van Dijk. El premi com a millor entrenador va ser per a Hans-Dieter Flick. Neuer i Kimmich també van ser premiats, i només De Bruyne (City), com a millor migcampista, va fer-se un lloc dins la festa del Bayern. Premi gros també per a Pernille Mosegaard Harder (millor jugadora) i Jean-Luc Vasseur (millor entrenador de futbol femení).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)