El protagonista

Ansu Fati

Ho va tornar a fer

N

i el vent ni l’abundant pluja que va caure ahir a Vigo no van apagar l’espurna del futbolista més en forma del Barça de Koeman i, molt probablement, de la lliga. Ansu Fati ho va tornar a fer, superant una altra vegada les expectatives i confirmant el que ja havia insinuat a bastament. Els espectadors que ahir no van poder anar a Balaídos es van perdre la seva sensacional irrupció, en el minut 10, amb un control elèctric que va superar l’escomesa d’Aidoo i una rematada letal, amb l’exterior del peu dret, que va superar Iván Villar. La jugada, que va tenir lloc a l’eix de l’atac i per sorpresa, va culminar una molt bona pressió col·lectiva de l’atac blaugrana.

Ansu ja té un altre golet al sarró. Un altre golàs, de fet. I per obrir el marcador en un camp difícil. El tercer d’aquesta lliga i el desè en 26 partits a primera divisió. Li’n queden només dos per superar el rècord que Pablo Pombo, jugador del Racing de Santander, va establir en la llunyana temporada 1933/34, i convertir-se en el futbolista que més vegades ha marcat en la lliga amb menys de 18 anys. Ho haurà d’aconseguir, això si, abans del 31 d’aquest mes d’octubre, que és la data en què arribarà a la majoria d’edat. El Sevilla i el Real Madrid, al Camp Nou, i el Getafe, al Coliseo Alfonso Pérez, seran els rivals a batre.

Cap a l’esquerra

Després de fer el 0-1, i abans que Del Cerro Grande s’entestés a expulsar Lenglet, Ansu va acaparar el joc d’atac del seu equip. Associat, principalment, amb Coutinho, però també amb Jordi Alba, el dorsal 22 va tornar a decantar el camp cap a la zona esquerra. Poc abans del descans, va enviar una passada profunda a Messi, amb sotana inclosa a un rival, que l’argentí no va aprofitar per ben poc i va provocar una targeta groga a Aidoo. En la segona part, quan el Barça va haver de jugar amb un futbolista menys, es va oferir a l’espai, va ajudar en la combinació i es va mostrar tan dinàmic com els seus companys. Bona feina.

Koeman, que va triar Griezmman després de l’expulsió de Lenglet, quan va haver de retirar un davanter per fer entrar un central, va decidir canviar-lo en el minut 71. Potser perquè s’estalviés la recta final del partit, que, tot i el 0-2 que assenyalava el marcador, s’intuïa especialment dura, pel temporal i la inferioritat numèrica. “Està demostrant que mereix jugar, treballa molt en els partits i en els entrenaments. Me n’alegro molt per ell”, sentenciaria Sergi Roberto en declaracions a Movistar, pocs minuts després de sentenciar també el partit signant el 0-3.