Barça

Això fa bona pinta

El nou Barça de Ronald Koeman goleja el Celta a Balaídos, on no guanyava des de l’any 2015, tot i jugar amb un home menys tota la segona part

Ansu Fati torna a marcar en la seva primera rematada a porteria i Messi fabrica el segon gol

Ronald Koeman ha canviat la cara d’aquest Barça. Segona victòria en dos partits. Amb bon joc i amb sacrifici de tot el grup. El Barça feia cinc anys que no guanyava a Balaídos, i ahir ho va aconseguir tot i els molts entrebancs que va tenir. Li ho van posar difícil aconseguir Òscar Garcia i Del Cerro Grande. El primer, entrenador local i perfecte coneixedor de l’estil Barça, amb una pressió home per home per dificultar la sortida de pilota dels blaugrana. El segon, àrbitre madrileny, amb una expulsió més que rigorosa quan faltaven dos minuts per al descans. Semblava que tenia ganes d’expulsar un jugador del Barça. Ja havia mostrat la targeta vermella a Piqué minuts abans, però el seu assistent el va rectificar perquè la jugada era fora de joc. A Lenglet no el va perdonar. Dues faltes, dues targetes grogues i al carrer, provocant que el Barça hagués de jugar tota la segona part amb un home menys i sense Griezmann, jugador sacrificat per Koeman per fer entrar Ronald Araújo.

L’expulsió va poder anivellar un partit ben jugat pel Barça en la primera part, tot i la pressió del Celta. Els de Koeman sortien bé, amb la pilota controlada, amb Lenglet trobant bones passades, amb Coutinho guanyant superioritats, amb De Jong fent d’arquitecte i amb Messi ajudant a tot. A més, el Barça també pressionava. Serà un dels trets característics de l’equip de Koeman, que va premiar l’equip que va golejar el Vila-real repetint alineació. Pressionar per recuperar aviat la pilota. I com més a prop de l’àrea rival, millor. Perquè Koeman vol que el seu equip jugui a camp contrari. Bona primera part del Barça, sense concedir oportunitats als gallecs, amb premi en el marcador gràcies a la màgia d’Ansu Fati. El del planter està tocat per una vareta. És un d’aquells jugadors escollits. Un d’aquells futbolistes que apareixen molt de tant en tant. Dos gols contra el Vila-real i un altre ahir en la primera rematada a porteria que va intentar. Deu gols marcats en la lliga en setze rematades. Un gol de crac, amb un gran control orientat i una magnífica definició amb la puntera, com aquella de Samuel Eto’o en la final de Roma contra el Manchester United.

La intensa pluja que queia sobre Vigo va ser també testimoni d’una enorme passada d’Ansu a la qual no va arribar Messi per centímetres com a segona jugada més destacada en la primera part d’un Barça molt diferent d’aquell que va ser humiliat a Lisboa pel Bayern de Munic. Només són dos partits de lliga, però ja es pot dir que el nou Barça de Koeman il·lusiona. Dues victòries en dos partits complicats amb bon joc, amb un sistema que estan sabent interpretar bé els seus jugadors. Que ajuda a tenir la pilota i a fer que l’equip es defensi amb ella, com tantes vegades havien dit Cruyff i Guardiola. Un equip en el qual només faltarà encaixar Griezmann, que va tornar a multiplicar-se en defensa, però que va ser l’home sacrificat després de l’expulsió de Lenglet.

I si l’equip ha recuperat el seu capità, encara il·lusiona més. Messi va voler tancar tota la polèmica originada aquest estiu amb la seva petició de deixar el club aquesta setmana amb unes declaracions demanant unitat i perdó als aficionats que s’haguessin sentit ofesos. Però quina millor mostra de compromís amb l’equip del capità que el seu partit a Balaídos. Ja en el descans va discutir i demanar explicacions a Del Cerro Grande, i sobre el camp va rematar la victòria culer amb una jugada marca de la casa, eliminant rivals, culminada amb sort amb el desviament que Lucas Olaza va fer de la seva centrada. Segon gol del Barça amb protagonisme de Messi, que es va entendre bé amb el recuperat Coutinho durant tot el partit. De fet, Del Cerro va anul·lar un gol a l’argentí per mil·límetres després d’una rematada al pal del brasiler, a qui poc després Iván Villar li va negar el gol després d’una altra rematada a servei de Messi.

No van certificar aquestes jugades el segon triomf de la temporada, i sí que ho va fer un xut de Sergi Roberto ja en temps afegit.

Gran victòria d’un equip que encara no ha encaixat cap gol i que ahir va aconseguir un triomf important amb bon joc i sacrifici grupal. Diumenge, un altre examen contra el potent Sevilla de Julen Lopetegui.

MESSI

Somrient i treballador, va fer de capità i seva va ser la jugada de l’autogol d’Olaza

SERGI ROBERTO

El lateral va certificar el triomf blaugrana amb un gol en temps afegit

DEL CERRO GRANDE

Va semblar que tenia ganes d’expulsar un jugador del Barça, i va tocar a Lenglet

COUTINHO

Va tornar a oferir la seva millor versió i una gran entesa amb Leo Messi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)