Empat entre aspirants

El Barça no pot aconseguir el ple de victòries abans de l’aturada de seleccions contra un Sevilla que apunta que podrà discutir la lliga aquesta temporada als dos grans

El brasiler marca el gol de l’empat només dos minuts després que Luuk de Jong avancés els andalusos

BARÇA 1 SEVILLA 1

GOLS:0-1 (8’) Gudelj. 1-1 (10’) Coutinho.ÀRBITRE:Gil Manzano (extremeny).Targetes grogues:al local Pjanic; i al visitant Gudelj.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:Sense públic al Camp Nou. SEVILLA: Bono Jesús Navas Koundé Diego Carlos Acuña Joan Jordán
Oliver (84’) Fernando Rakitic
Gudelj (78’) Ocampos
En Nesyri (61’) Luuk de Jong
Fernández (84’) Suso
Munir (61’)
RESTA DE CONVOCATS: Vaclik, Díaz Gómez, Óscar, Pozo, Escudero i Vázquez.
BARÇA: Neto Sergi Roberto Piqué Ronald Araujo Jordi Alba
Dest (75’) De Jong Busquets Griezmann
Pedri (61’) Coutinho
Pjanic (75’) Ansu Fati
Trincao (61’) Messi
RESTA DE CONVOCATS: Peña, Tenas, Ramos, Aleñá, Riqui Puig, Dembélé, Konrad i Braithwaite.

El Barça no ha pogut arribar a l’aturada de seleccions amb un ple de victòries. El nou projecte de Ronald Koeman ha perdut els dos primers punts de la lliga contra un gran Sevilla, un equip, el de Julen Lopetegui, que, després de guanyar l’Europa League a l’agost i posar en molts problemes el Bayern la setmana passada en la supercopa, apunta que podrà discutir el campionat a Barça i Real Madrid aquesta temporada.

Es van enfrontar al Camp Nou dos dels millors equips de la lliga, dos equips que volen tenir la pilota per fer mal al rival, amb idees de joc molt semblants però amb aplicacions diferents. Pressiona el Barça de Koeman i pressiona el Sevilla de Lopetegui. Però mossega més l’equip andalús. És més agressiu. Com si el Sevilla volgués recuperar la pilota i el Barça, provocar l’errada de l’adversari. Acumulen, els dos equips, molta gent en fase ofensiva quan tenen la pilota. Però el Sevilla mira d’obrir molt el camp amb el seus davanters. El Barça juga més per dins, amb Griezmann i Ansu tancant-se potser massa aviat i deixant la banda als laterals, una manera de jugar que va facilitar durant molts minuts la tasca defensiva dels andalusos, forts per dins amb una de les millors parelles de centrals del campionat, la que formen Kounde i Diego Carlos.

Bon partit, que va tenir dos gols matiners. Un per banda. Va encaixar el primer gol Neto en partit oficial aquesta temporada en el minut 8. Havia avisat Ocampos minuts abans després de la sortida d’un córner i va aprofitar Luuk de Jong el segon servei des de la cantonada per marcar treien profit d’una pilota que havia quedat morta en el punt de penal. La reacció del Barça només es va fer esperar un parell de minuts. Gol del renascut Philippe Coutinho. L’acció la va generar Messi, que va deixar de manera constant la seva posició perquè veia que poca cosa podia fer entre els dos centrals, amb una passada cap a Jordi Alba. De les de sempre, de les que tots els equips saben que faran entre tots dos, però que no aconsegueixen anul·lar per molt que passin els anys. Aquesta vegada la va interceptar Jesús Navas, però la pilota va quedar a peus de Coutinho, que va aprofitar la mala sortida de Bono per marcar el seu primer gol en el seu retorn a la disciplina blaugrana. Deu minuts i un gol per a cada equip.

El Barça va tenir més oportunitats per desnivellar el marcador abans del descans. Sense donar una sensació de gaire perill, Alba va estar a punt de sorprendre Bono des del mig del camp en un llançament de falta; Griezmann va acabar una passada en profunditat de Messi rematant a l’exterior de la xarxa i Messi va provar una rosca que li va marxar per poc a la dreta de la porteria d’un Sevilla que va tenir les seves millors armes en atac en les jugades per la banda dreta de Navas i Suso i en la pressió, ben resolta moltes vegades per Piqué i Ronald Araújo.

Sense que ni Umtiti ni Todibo comptin per a Koeman, i esperant l’arribada d’Èric Garcia abans que es tanqui avui el mercat de fixatges, el jugador amb fitxa del filial, però membre de la plantilla del primer equip Ronald Araújo va haver de cobrir la baixa per sanció de Lenglet. I el partit de l’uruguaià va ser més que notable. Bé en defensa i en la recuperació, fins i tot es va atrevir amb la sortida de pilota, un dels punts que ha millorat des que va arribar al filial blaugrana.

El Barça va començar la segona part més aturat, com si li faltés energia. Possiblement pel cansament acumulat havent jugat amb deu homes tota la segona part a Balaídos, un esforç que van haver de fer els de Koeman amb pluja i fang. Ho va veure Koeman i va buscar un revulsiu, canviant els seus dos homes de banda. Ansu no va ser ahir el jugador dels dos primers partits i Griezmann continua sent una de les assignatures que ha d’aprovar Koeman: trobar al francès l’encaix en aquest equip, del qual continua desconnectat. El tècnic holandès va tocar coses, però qui va estar a punt de marcar va ser el Sevilla en una centrada potent d’En-Nesyri que va desviar Araújo. La jugada encara va donar més força als andalusos, que pressionaven la sortida blaugrana de manera molt més intensa, a vegades amb dos homes dins l’àrea del Barça, que provocaven pèrdues constants als de Koeman.

Per corregir el problema, l’holandès va fer entrar Pjanic per Coutinho, amb la finalitat de tenir més sortida de pilota. Al mateix temps, debutava Sergiño Dest per lesió de Jordi Alba. L’exjugador de l’Ajax va ser presentat divendres i ja va haver de jugar ahir en una posició que no és la seva, i una jugada d’ell per l’esquerra va servir perquè el Barça despertés una mica després d’un xut de Messi i una rematada de De Jong. Trincão va tenir una bona ocasió per marcar ja en el temps afegit, però el partit va acabar amb un just empat.

DIFICULTATS

La pressió del Sevilla va provocar problemes en la sortida de la pilota

DEST

Va haver de debutar per la lesió de Jordi Alba i Ronald Araújo va fer un bon partit

MINUT A MINUT

4’ Rematada de cap d’Ocampos des de l’àrea petita després d’un córner. La pilota surt alta.
8’ Gol de Luuk De Jong. Afusella Neto després d’una centrada des de l’esquerra, en un córner.
10’ Empata Coutinho. Passada llarga de Messi a Alba, Navas toca la pilota a dins de l’àrea i la deixa morta perquè el brasiler remati a la xarxa.
18’ Alba prova de sorprendre Bono des del mig del camp i el porter envia la pilota a córner.
19’ La pilota es passeja per l’àrea petita després d’una perillosa centrada de Jesús Navas.
21’ Griezmann a punt de marcar amb un xut forçat, després d’una bona pressió avançada.
32’ Xut de Suso al lateral de la xarxa després d’una pèrdua de De Jong.
43’ Ràpida transició de Messi i posa una pilota a l’àrea que no pot rematar Griezmann.
48’ Desplaçament llarg d’Araujo i carrera de Griezmann cap al gol que no culmina perquè s’avança massa la pilota.
58’ Diego Carlos, a punt de fer-se un autogol després d’una centrada de Sergi Roberto.
64’ Pilota al travesser de la porteria del Barça. Araujo desviat una centrada d’En Nesyri i està a punt de marcar en pròpia porta.
69’ Rematada de cap de Koundé en un córner que surt desviada.
81’ Xut sec de Messi des de fora de l’àrea que refusa Bono amb dificultat.
82’ Busquets posa una pilota a l’àrea i De Jong remata obligant Koundé a enviar a córner.
90+1’ Trincao arriba sol davant Bono, des de la dreta, i el seu xut el desvia el porter del Sevilla.
90+3’ Xut de Messi per damunt del travesser.