Barça

El protagonista

Phillipe Coutinho

Amb ganes de celebrar-ho

L’última vegada que havia signat un gol, a penes sí que l’havia celebrat. Va ser amb la samarreta del Bayern de Munic, el 14 d’agost, contra el Barça. Sí, el fatídic 14 d’agost, que sembla tan llunyà quan encara no han passat ni dos mesos. De fet, va marcar els dos últims dels vuit que va rebre Ter Stegen. Com si veiés quin seria el seu futur immediat, aquella nit, a Lisboa, Philippe Coutinho no es va atrevir a festejar gaire. Ahir, sí. Ahir, vestit una altra vegada de blaugrana, el brasiler va saltar, va deixar anar un somriure gegant i va dedicar el gol a la seva esposa, Aina, que està embarassada del seu tercer fill. La pilota, a sota la samarreta, i els companys envoltant-lo.

El gol de Coutinho, en el minut 10, responia al 0-1 que Luuk de Jong havia signat en el 8’, culminant un molt bon inici de partit del Sevilla. El cas és que l’equip de Lopetegui, un rival de màxima exigència, no va poder defensar l’avantatge que havia aconseguit tan aviat gràcies a l’encert del dorsal 14, després que Messi enviés una passada sensacional a Jordi Alba des del mig del camp i Jesús Navas aparegués al tall deixant la pilota morta a dins de l’àrea. El partit va acabar amb l’empat a un que ell va posar al marcador, un resultat decebedor que no va sorprendre Coutinho: “Ja sabíem que seria difícil, però això acaba de començar. Hem sumat un punt, ara ens toca seguir treballant.” Del Sevilla va destacar la seva força: “Tenien molta gent al mig del camp i era difícil defensar-los.” En tot cas, el cansament acumulat pel fet d’haver hagut de jugar les tres primeres jornades en una setmana no és excusa per al brasiler: “No és fàcil jugar tan seguit, però hem de seguir treballant.”

Molt diferent havia estat també la reacció de Philippe Coutinho l’última vegada que va marcar al Camp Nou amb la samarreta Barça, el 16 d’abril del 2019. El rival era el Manchester United, en la tornada dels quarts de final de la Champions League, i Messi es va exhibir clavant els dos primer gols de la nit. El tercer el va fer ell i el va celebrar tocant-se les orelles, en un gest que es va interpretar com una reivindicació després d’uns mesos de moltes crítiques. Ben segur que, si ahir l’estadi hagués estat ple, hauria connectat amb l’afició d’una altra manera. I és que el moment que viu ara és ben diferent del que passava la primavera de l’any passat. “Tinc moltes ganes de treballar i de fer-ho bé. Vull fer coses importants en aquest club”, va comentar, interrogat pel bon inici de temporada que està protagonitzant i per la confiança que li està demostrant Ronald Koeman. El tècnic holandès, per la seva banda, no va perdre l’oportunitat de destacar la bona feina que està fent el brasiler: “Com qualsevol jugador necessita la confiança del seu entrenador, però tot ha de començar per ell. De moment està rendint bé i està demostrant que és un gran futbolista. Estic content que estigui amb nosaltres.”

43
intervencions
0
passades de mèrit bones
3
pilotes recuperades
5
pilotes perdudes
2
faltes comeses
0
faltes rebudes
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)