Barça

Ni Èric, ni Depay

El Barça no tanca cap incorporació en l’últim dia de mercat i Koeman es queda sense el central i el davanter que volia

Rafinha, traspassat al PSG; Todibo, cedit dos anys al Benfica, i Miranda, cedit al Betis

Ronald Koeman tenia escrita la seva carta als Reis Mags des de feia setmanes. Dues peticions clares: un central de garanties per acompanyar el tàndem Piqué-Lenglet i un davanter de referència. El Barça va treballar durant tota la jornada d’ahir de manera insistent als despatxos per intentar concretar almenys una de les dues operacions i satisfer així els desitjos del tècnic holandès, però Koeman es queda finalment sense regal de Reis anticipat. Carbó. Ni Èric Garcia, ni Memphis Depay. El català es queda a Manchester i l’holandès es queda a Lió.

“Nosaltres volem que vingui a Barcelona i ell també vol venir. És un jugador excel·lent. És versàtil, té potència física, aguanta bé la pilota, guanya molts duels i té un rendiment alt”, explicava ahir el mateix Koeman a la televisió pública holandesa NOS, en referència a Depay. Els elogis públics de Ronald al seu compatriota en una entrevista a la televisió del seu país en l’últim dia de mercat van ser la seva última picadeta d’ull. Però Depay mai ha estat el problema. El Barça i el jugador fa dies que tenien un acord tancat. El problema sempre ha estat el Lió i va ser-ho ahir també Ousmane Dembélé. Perquè l’extrem francès tenia la clau per activar a última hora el fitxatge de Depay, però la porta no s’ha obert.

El Barça va valorar la cessió de Dembélé al Manchester United per alliberar-se de l’alta fitxa d’Ousmane, però el jugador, que va presentar-se a la ciutat esportiva però que en va marxar poc després sense entrenar-se, va descartar l’opció d’anar a Old Trafford. La prioritat del Barça sempre havia estat un traspàs, però la pressió del rellotge va posar damunt la taula l’opció d’una cessió amb opció de compra obligatòria, però la negativa de Dembélé no ho va fer possible. Ousmane, autor del primer gol de l’era Koeman en el primer partit de pretemporada contra el Nàstic, ha decidit quedar-se, tot i que en els primers tres partits oficials de lliga només ha jugat 20 minuts.

També es queda Umtiti. El central figurava en la llista de descartats del nou projecte al costat de noms com els de Suárez, Vidal i Rakitic, però en el seu cas el club ha estat incapaç de col·locar-lo. Sí que ha pogut col·locar Rafinha. El brasiler jugarà al costat de Neymar aquesta temporada. El jugador volia quedar-se i marxar lliure al final de temporada, però la proposta de Tuchel i el PSG l’ha convençut. Operació treballada contra rellotge. El traspàs deixarà a la caixa 3 milions d’euros en variables i el Barça es queda amb un 35% dels beneficis d’una futura venda.

Rafinha marxa a París i Juan Miranda marxa a Sevilla, en el seu cas cedit. Després de la seva experiència la temporada passada al Schalke 04, ara el seu nou destí és el Benito Villamarín. L’espera Manuel Pellegrini. El Betis ha aconseguit la cessió del lateral andalús de 20 anys però no s’ha reservat cap opció de compra.

Agafa també la via de la cessió Jean-Clair Todibo. El central francès, després de rebutjar la proposta del Fulham –oferia 18 milions d’euros–, marxa cedit dos anys al Benfica. El club portuguès assumeix la fitxa del jugador i es reserva una opció de compra per 20 milions d’euros. El Barça rebrà 2 milions d’euros per aquesta cessió.

Amb la sortida de Todibo, el Barça va fer una darrera oferta al City a última hora de la nit per fitxar Èric Garcia per 10 milions d’euros fixos més 8 en variables. Els citizen no van cedir en les seves pretensions. Demanaven 10+10. El central, que acaba contracte el 2021, queda lliure a partir del gener i el Barça prefereix esperar.

Riqui i Araujo, inscrits

Una altra de les notícies d’aquest tancament de mercat és la constatació que Riqui Puig tindrà fitxa i dorsal del primer equip. El de Matadepera, que ha apostat per quedar-se tot i que Koeman li va obrir la porta d’una cessió, deixa de ser jugador del filial i ha estat inscrit a la lliga com a jugador del primer equip. També Ronald Araujo. Es queda al club també Matheus Fernandes.

CARAMBOLA FALLIDA

La negativa de Dembélé de marxar a Old Trafford deixa Memphis a Lió

PACIÈNCIA

El Barça no accepta les altes pretensions del City i esperarà Èric gratis el 2021
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)